2010 Revizuirea Volvo XC60 T6 AWD - Autoturisme - 2019

Anonim

Volvo XC60 T6 AWD este unul dintre cele mai performante, mai confortabile, cele mai sigure și cele mai bine proiectate vehicule de astăzi. Singurul semn al acestui SUV puternic este faptul că Volvo S60 o depășește pentru siguranță și accelerare - câteva caracteristici vechi pe care Volvo trebuie să le rezolve în următorul an de model.

Nu e în fiecare zi că te duci departe de un test de o săptămână și realizezi că ai condus una dintre cele mai bune mașini de pe șosea. Și în ultimii ani am condus câteva dintre cele mai bune: Audi A8, Ford Explorer și Nissan Juke au fost lideri în clasa lor. Volvo XC60 are acel extra "ceva" care îl diferențiază.

În primul rând, un cuvânt despre preț: Am condus versiunea superioară a modelului XC60 din 2010, modelul T6 AWD R-Design, cu un motor de 300 de căldură și un preț de 38, 400 de dolari. Există o versiune non-R-Design care are de asemenea un motor de 300 de cai, dar modelul XC60 T6 are un motor cu turbocompresor care scoate un cuplu de 325 lb-ft la 6200 rpm, modelul R-Design care nu este T6 AWD are un cuplu de 236 de centimetri. Așa că am avut cele mai bune din ambele lumi: stilul T6 turbo și stilul R-Design. Multe luxuri scandinave sunt bine venite, desigur: Ford Explorer la nivel de intrare este de $ 26, 190. O comparatie mai potrivita este crossover-ul BMW X6 care incepe la aproximativ 52.000 de dolari.

Emblema R-Design adaugă un accent de styling la vehicul și câteva opțiuni suplimentare de culoare. Rândul roșu al mașinii noastre de testare a fost de fapt prea mult pentru gusturile noastre - ne place stilul robust al modelului XC60, care are acum mai mult un design SUV complet și se potrivește cu crossovere precum Ford Edge și Chevy Equinox. Credem că acest design mai robust arată mai bine într-o culoare mai închisă, cum ar fi albastrul sau negrul.

Un lucru este clar în ceea ce privește stilul: Volvo are un aspect distinctiv. Profilul frontal are aspectul muscular Volvo, dar profilul lateral este sportiv și unghiular. Este într-adevăr unul dintre cele mai izbitoare vehicule pe șosea. În interior, am constatat că stilul R-Design a oferit câteva adăugări reci: un volan din piele oblic, care simțea că l-au împrumutat de pe un Corvette Z06 și scaune din piele cu un design în două culori. R-Design are, de asemenea, roți din aluminiu de 20 de inchi și sistem de evacuare dublă.

Cea mai bună experiență de conducere?

Nu există opțiuni pentru a permite modelului 4 × 4 adevărat, ceea ce face ca modelul XC60 să fie mai mult ca un crossover decât un vehicul off-road tradițional. Ciudat, XC60 nu conduce nimic ca un crossover. Edge și Equinox au ambele simțuri care vă fac să vă întrebați dacă ați putea să vă îndreptați într-un colț strâns și ambele să conduceți mai mult ca sedanuri decât mașinile sport. XC60 conduce ca o "cruce" între un SUV robust și o mașină sport cu cuplul motorului pentru a vă duce unde trebuie să mergeți. Ceea ce este destul de uimitor despre transmisia Geartronic este că este atât de netedă. De la o poziție în picioare accelerând până la 60 mph, XC60 pur și simplu nu pare să se schimbe deloc. Puteți utiliza schimbătorul manual pentru a schimba viteza și XC60 abia o observa. Comparând transmisia în XC60 cu Edge și Equinox, există o diferență surprinzătoare: XC60 este mult mai netedă. Acesta este unul dintre puținele vehicule pe care le-am conduce cu schimbătorul manual pentru o plăcere excepțională.

Acestea fiind spuse, plimbarea nu este perfectă pentru fiecare pasager. Un lucru pe care l-am observat este că scaunul din spate al scaunului din spate este aproape de neiertat - se pare că a fost făcut pentru un scaun de siguranță pentru copii. Simti ca fiecare bum pe drum si plasticul dur este insuportabila. Celelalte patru locuri sunt mult mai confortabile. Un alt ding usor pe XC60 este ca in sfarsit sacrificati un pic de confort pentru marimea carnii. Acest vehicul cântărește o uimitoare 4200 de kilograme, deci este mai greu decât Cadillac Escalade. Unii șoferi iubesc acest rezervor - mai ales pe drumurile alunecoase. Alții descoperă că conducerea unei mașini grele europene se simte cam prea mult ca și cum ați fi rulat pe benzile transportoare.

Cu toate acestea, experiența noastră de conducere a fost ideală - XC60 este o curbă sensibilă și abia observată pe drum. Motorul și cuplul puternic vă ajută în situațiile în care trebuie să treceți rapid o altă mașină sau când doriți să faceți o ocolire rapidă, curbată. A8 a fost un pic mai confortabil pe colțuri strânse la mare viteză, totuși.