2011 BMW 535i Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Dingolfing. Dingolfing? Da, acesta este numele orașului german unde a fost asamblat mașina noastră de testare, un BMW 535i. Știm acest lucru deoarece avem tendința de a studia autocolantul neîncetat. Aproximativ o oră de-a lungul drumului, prin vilele ciudate germane și tundra rulantă și situate în centrul orașului München, inginerii germani de la sediul mondial BMW au visat un nou design pentru acest sedan de dimensiuni standard anul trecut.

Ca înlocuitor pentru modelul E60, modelul 535i a adus înapoi semnificația originală a sedanului: stil elegant, întâlniri elegante și manevrare rapidă. Acum, modelul 2011 pe care l-am testat include câteva extras de alegere, un motor rafinat și un preț mai mic. Dar conduce mai bine decât modelul Infiniti M37x? Și, entuziaștii BMW vor fi mulțumiți de opțiunile de tehnologie mai puțin decât stelare?

Să trecem peste detaliile superficiale și să ajungem direct la murdărie: BMW 535i conduce mai bine decât modelul Infiniti M37x. O parte din motiv are de a face cu un profil mai mic: 535i este de aproximativ un inch mai mic decât M37x și cântărește cu aproximativ 271 de kilograme mai puțin, la 3792 de lire sterline. De asemenea, este de aproximativ 309 de lire sterline mai usor decat BMW 740li din 2011 pe care l-am condus vara trecuta. Greutatea și dimensiunile sunt importante, pentru că modelul 535i sa simțit mai mic și mai ușor decât modelele Infiniti și Seria 7 în testele noastre, și asta este un lucru bun. Principala constatare: ca un sedan mai sportiv, manevrabilitatea era simplă și receptivă, aproape ca un Volvo C30 mai mic în ceea ce privește modul în care acesta a îmbrățișat drumul și a oferit o experiență de conducere bine pregătită.

Am condus la 535i din Los Angeles în Las Vegas și înapoi. Am testat mașina pe autostrăzi deschise, drumuri pietruite, curbe strânse pe străzile laterale și în oraș. Am deschis pistolul de accelerație și a călcat cu roșu mașina de câteva ori. În cea mai mare parte, vehiculul se comportă un pic ca un Chevrolet Corvette când intri în a treia și a patra treaptă. Motorul optimizat TwinPower Turbo, care este un motor de 3.0 litri dual-speed, cu 6 cilindri și injecție directă a combustibilului, vă oferă acel "pushback sedan", în care nu vă așteptați prea multă putere de la o mașină care este destinată în principal clienții la prânz.

În jurul colțurilor, modelul 535i sa comportat frumos, deși există un sentiment de rotire în comparație cu Audi A8 2011 (nu este o comparație corectă, deoarece acesta este modelul de vârf similar modelului BMW 7). Pe o lungă întindere a autostrăzii Las Vegas, vehiculul era neted și confortabil.

Design și styling

Bine, deci dacă căutați un sedan standard care îmbrățișează drumul și vă scoate din parcarea școlară mai rapid decât cel de lângă, 535i este pentru dvs. Uimitor, unele dintre celelalte caracteristici ale modelului 535i se încadrează de fapt în comparație cu concurența, începând cu designul.

Aceasta este o determinare pur subiectivă, dar modelul Infiniti M37x are un design mult mai frapant în comparație cu BMW 535i. Modelul 535i este elegant și european, dar nu bulbos și în formă de M37x. În conducerea ambelor mașini, am găsit Infiniti să aibă un aspect mai memorabil și a observat mai mulți șoferi în jurul nostru, uitandu-ne la vehicul și încercând să ne dăm seama ce a fost. Cu modelul 535i, s-ar potrivi cu mulțimea, mai ales dacă mulțimea conduce sedanele Mercedes E350 și mașinile produse de Audi.

În interior, modelul 535i nu este la fel de impresionant ca și M37x-ul Infiniti. Nu există nici un simt al luxului, ci mai degrabă un interior utilitar BMW familiar, cu comenzile iDrive pentru stereo și telefon. (Spre deosebire de navigație, dar din anumite motive, modelul 535i a subliniat un plus sportiv, cum ar fi Pachetul Sport cu jante din aliaj, volan din piele și scaune cu contur fără vapoare.) 535i oferă un scaun reglabil pe 10 direcții pe care l-am găsit prea mult reglabil, în special setările de spate lombare cu 4 căi.

Din moment ce acoperim interiorul, o notă despre sistemul stereo. În timp ce iDrive este cu siguranță un mecanism bun de control pentru a răsturna rapid numele artistului și a alege melodii, sistemul stereo nu era niciodată la fel de clar și de puternic ca cel din BMW 7 și a fost puțin mai puternic decât stereo-ul din 2011 Jeep Grand Cherokee . Este o rușine, deoarece BMW 7 este actualul nostru stereo de conducere în ceea ce privește calitatea sunetului general, așa că am fost surprinși că modelul 535i nu era la fel de bun.

Scaunele din partea din spate a mașinii au fost, de asemenea, puțin înghesuite. Modelul 535i ne-a lipsit unele facilități de lux, inclusiv uși cu închidere automată (una dintre cele mai bune caracteristici ale modelelor recente BMW și opțional pe cele 5). Masina noastra de testare a venit cu un conector iPhone (o optiune care costa 400 de dolari in plus). Chiar echipat cu pachetul de sport, modelul 2011 este de fapt un par mai mic decât modelul similar din 2010, modelul 535i.

Stimularea conducerii?

In realitate, testul BMW 535i testat, la 60, 225, a fost de asemenea lipsit de cateva tehnologii - masina noastra de testare nu a avut un sistem adaptiv de control al vitezei de croaziera, avertizare de plecare a benzii de circulatie sau detectie de la oarba. Cu toate acestea, chiar dacă am condus un model cu pachetul de tehnologie, modelul Infiniti M37x încă mai dă un semn că este mai avansat, deoarece nu vă avertizează doar despre benzile de acces și despre aspectul orb și vă îndemne automat. Există o versiune a lui BMW 535i care poate citi semnele de limitare a vitezei și poate încetini automat mașina, dar nu am reușit să încercăm acest lucru. Masina noastra de test a avut cateva extra.

Una este că mașina are lămpi adaptive de frână. Aceasta înseamnă că, atunci când apăsați frâna, farul se aprinde mai puternic pe măsură ce apăsați mai mult. Cei 535i pe care i-am condus aveau și faruri adaptive Xenon care scot în jurul curbei pe un drum. Când vă inversați, modelul 535i vă arată o vedere de sus a mașinii, care este destul de fascinantă. În jurul mașinii sunt montate camere și interfața iDrive le îmbină împreună pentru a vă oferi o vedere a păsărilor în timp real. În practică, a fost mai ușor să parcați mașina, de exemplu, mai ușor de judecat distanța dintre autovehiculul nostru și cel din alt loc de parcare. Vederea camerei a fost mai clară și mai colorată decât cea pe care am testat-o ​​anul trecut într-un Infiniti EX35. Există, de asemenea, o versiune de 535i care vine cu detectarea pietonilor de vizibilitate nocturnă pentru a opri mașina pentru a traversa traficul.

Motorul BMW 535i pe care l-am condus are și ștergătoare automate cu senzori de ploaie și multe dintre caracteristicile standard de sedan de lux pe care le-ați aștepta, cum ar fi controlul tracțiunii de stabilitate, farurile de pornire / oprire automată și controlul vitezei de croazieră. orice sedan standard. În general, caracteristicile tehnologiei, chiar și în versiunea care vine cu pachetul de tehnologie, se încadrează în Cadillac CTS și alte mașini GM. Modelul M37x a avut caracteristici mai avansate, iar Audi A8 a oferit mecanici de conducere mai avansate.

Concluzie

Deci, unde pleacă BMW 535i? Dupa cum am mentionat la inceput, 535i este un performant solid pe drum. Poate să se potrivească cu Cadillac CTS pentru caracteristici tehnologice, dar 535i este o ligă înaintea în ceea ce privește manipularea performanțelor. În general, am preferat să conducem modelul 535i la aproape orice model recent testat, cu excepția modelului Audi A8. Asta eo realizare pentru oamenii din Munchen.