2011 Chevrolet Camaro SS Convertible Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Am avut greu să renunțăm la mormăi.

Chevroletul Camaro Convertible din 2011 emite un amestec voluminos de eșapament tumultuos și vierme de motor. Conducătorul de pe șosea, această mașină cu ponei joasă, a simțit că ar putea să suge un câine mic în motor, să facă din candelabre să se agită într-o clădire de apartamente de la etajul al treilea și să treacă prin trafic ca o locomotivă tumultoasă.

Cu toată seriozitatea: alte mașini aveau tendința de a ieși din cale.

Renasterea masinii musculare

Chevy sa deplasat cu Camaro reproiectat - da, masina Bumblebee pe care o vezi in Transformers 3 si cateva emisiuni curente de televiziune, cea care se vede cel mai mult ca o masina clasica revivalist care aduce muschiul inapoi in Detroit.

Camaro SS Convertible, pe care am condus-o, nu este fără mușchi, dar are un aspect elegant cu orașul de top care face să pară un pic mai elegant. La fel ca și coupe-ul, liniile unghiulare aluziau la primele modele Camaro de la sfârșitul anilor '60, cu un aspect ciudat în spate. Modelul SS are benzile largi de curse de-a lungul capotei care ne-au amintit de stilul similar Mustang Boss 302 din 2012. De fapt, ambele mașini au multe trăsături similare, dar Camaro SS are o înălțime mult mai pronunțată.

În interior, convertibilul SS este bine numit și aproape luxos. Are un decor subțire, din plastic dur, ca o linie roșie care strălucește slab pe timp de noapte. Dash-ul face parte din anii '60, cu o aura fantastica science-fiction. Toate materialele se simt solide și artizanale, spre deosebire de interiorul mai economic al Chrysler 200, iar cabina de pilotaj este aproape și confortabilă.

Modelul SS pe care l-am condus folosește o transmisie manuală cu un schimbător de viteze mare, ușor de înțeles în acele timpuri periculoase atunci când conduci 80 și trebuie să treci mai rapid pentru a trece mai repede. (Nu că am fi știut ceva despre asta). Camaro SS este sigur pentru foștii șoferi, dar scaunele din spate pentru doi nu sunt chiar spațioase. Trunchiul este, de asemenea, destul de minim, dar, după cum a remarcat un prieten, a răzbunat spoilerul spate și dublele de evacuare: Nimeni nu cumpără un camaro pentru a se deplasa în jurul valizelor lor.

Convertibilul rezolvă una dintre cele mai frecvente reclamații referitoare la reproiectarea modelului Camaro: spațiul de înălțime este remarcabil atunci când apăsați un buton pentru a desface acoperișul înapoi. (Versiunea hard-top este înghesuită pentru șoferii înalți, dar altfel nu așa de rău.)

Cu deschiderea de sus, soarele aprins, care călătorește la doar 50MPH pe un drum de țară, Camaro SS este ca un rezervor care țâșnește și așteaptă să explodeze. Există întotdeauna acest sens că puteți împinge mașina mai departe. Acest monstru de 4, 116 de kilograme are motor V8 de 6, 2 litri, cu o putere de 426 cai putere, și veți simți fiecare dintre ele.

Nu este perfectă

Toată blițul și puterea îl fac ușor să ierte câteva probleme minore. Ei bine, unul nu este atât de minore: va trebui să umpleți Camaro SS de mai multe ori pe săptămână. EPA a evaluat-o la 24mpg pentru conducerea pe autostradă, dar din moment ce probabil că veți călători în jurul orașului, vă puteți aștepta la ceva mai mult de 16mpg. Aceasta a fost ceea ce am găsit după o săptămână, dar a implicat, de asemenea, câteva porniri rapide frecvente și teste de patru mile.

O altă problemă minoră este că nu am fost mari fani ai HUD plutitoare, care emană în fața ta în parbriz. Puteți vedea viteza, RPM și chiar postul de radio actual, dar sa dovedit a fi mai mult de distragere decât orice. Din fericire, puteți dezactiva HUD-ul cu o apăsare rapidă a butonului.

Câteva alte probleme: Butonul de ridicare și coborâre a acoperișului este poziționat deasupra dvs. și poate fi greu să vă amintiți ce cale să împingeți. Topul se blochează cu ușurință în loc și nu am avut niciodată probleme, dar pentru prețul Camaro SS Convertible, nu veți obține ceva de genul Mercedes Benz SLS AMG Convertible, unde puteți ridica și coborî topul în timp ce conduceți. Cu acoperisul retras, s-ar putea să fie puțin prea ușor să vă prindeți capul pe colțul parbrizului din față, în timp ce vă pliați corpul în mașină, dar aceasta este doar o problemă minoră. Odată ce îți dai seama că nu este un minivan sau un SVU, un pic de crouching nu este o afacere mare.

Brațele să meargă cu brațul

SS convertibilă are și câteva caracteristici suplimentare de tehnologie. Dacă sunteți "bunicul" semnalul de întoarcere și lăsați-l prea mult timp, un mesaj clipește pe liniuță, potențial scutindu-vă unele jena. Un sistem tactil de rulare între conexiunea telefonului Bluetooth și OnStar înseamnă că SS poate gestiona apelurile de la oricare dintre surse, ceea ce, în mod surprinzător, nu este atât de netedă pe multe alte modele. În mai multe apeluri de testare, am putut să ascultați muzică pe un iPhone conectat prin USB, să efectuați un apel prin Bluetooth și apoi să primiți un apel cu OnStar. Nu aveam probleme de manipulare a apelurilor.

O notă despre OnStar, totuși. Mânerul pe care l-am menționat, și călătoria cu mașina musculară puțin cam umflată, nu sunt ideale pentru apeluri grave. Puteți să faceți check-in cu copiii și ei vor ști imediat că vă sunați de la un camaro. Pentru un apel de afaceri, veți obține o mulțime de "puteți repeta acest lucru", deși puteți auzi apelantul bine.

Cablul SS Convertible are un port USB pentru playerul dvs. media, iar cu OnStar puteți obține direcția turn-by-turn trimisă în afișajul text în vehicul sau să-i ascultați. Nu există un ecran touchscreen sau hărți de navigare. Camaro SS Convertible funcționează și cu aplicațiile OnStar pentru iPhone pentru pornirea la distanță și controlul încuietorii.

Concluzie

În cele din urmă, acest lucru este vorba despre autovehiculele musculare americane care își fac revenirea. Nu vom face nicio declarație finală cu privire la faptul că SS este o mașină mai bună în ansamblu decât Mustang Boss 2012: ar fi trebuit să facem testele alăturate pentru asta, și poate într-un anumit moment o vom face. Ce vă putem spune este că mârâitul este mai puternic; de conducere cu partea de sus în jos este o experiență uimitoare într-o mașină musculară; și Camaro SS are un aspect mai atrăgător. Ne amintim că modelul 302 a condus mai repede, în special în jurul colțurilor, dar SS a avut o accelerație mai puternică, care a ieșit din cea de-a patra și a cincea treaptă. Poate că multe dintre acestea sunt gusturi personale: Ford sau Chevy. Dar conducerea SS Cabrio este o experienta de neuitat - mai ales cu o coloana sonora a lui Bruce Springsteen.