2011 Chevrolet Corvette Grand Sport Convertible revizuire - Autoturisme - 2019

Anonim

Într-o scenă explozivă din filmul Fast Five, Vin Diesel conduce un Corvette Stingray din 1963 dintr-un tren în mișcare. Pentru cineva familiarizat cu masina, stiti ca scena nu este numai imposibila (masina se afla intr-un unghi greșit), dar probabil ca ati alunecat in jurul aterizarii care sparge grila fata.

Conducerea modelului 2011 Chevy Grand Sport Convertible 4LT este un pic cam așa. Mașina este doar o frumusețe de privit, un testament al ingineriei inteligente americane și un campion de accelerare. De asemenea, vă face să vă gândiți la modul în care conduceți, deoarece grila frontală este atât de extrem de scăzută, încât vă oferă o aversiune serioasă în ceea ce privește viteza de lovituri, ruturile pe șosea și chiar ramurile aleatoare ale copacilor. Acestea fiind spuse, pe drumul deschis nu există îngrijorări cu privire la deranjamentele minore ale drumurilor - sistemul Grand Sport conduce cu precizie la atingere.

Putere și precizie

Este interesant să comparăm Corvette GS cu Camaro SS, pe care tocmai am condus-o cu câteva săptămâni în urmă. Ambele emit o mormăială minunată, deși Camaro SS primește un semn pentru efectul "sperie copii mici". Ei bine, și asta depinde de modul în care conduci. Călătorind în jurul orașului cu Corvette GS, motorul face un zumzet mic, dar nu este ceva ce oamenii observă imediat. (Cu Camaro, oamenii ne-au văzut dintr-un bloc și am dat semnul degetelor cu mult înainte de a le trece.)

Cu toate acestea, de fiecare dată când ați terminat motorul, sistemul GS se transformă într-un mod unic de reglare a vitezelor, care pompează puțin mai multă putere pentru o accelerare rapidă - capul se fixează înapoi pe perna scaunului, iar evacuarea sună ca un salut de artilerie. De fapt, fiecare model din linia Corvette, inclusiv modelul Z06 pe care l-am condus cu aproximativ un an în urmă în Detroit, face acest sunet blistering și răsturnarea ocazională a pistolului.

Camaro SS și Corvette GS nu au putut fi însă mai diferite. În timp ce aceștia împărtășesc un motor similar - GS are un motor V8 de 430 de cai putere și merge de la 0 la 60 mph în doar 3.95 secunde - Camaro este într-adevăr o mașină musculară, cu un exterior ciudat, destinat să bâlbuiască trotuarul, fără al alimenta. GS-ul are un stil elegant. Liniile unghiulare fac mai mult decât un indiciu de trecere la un Porsche 911. De la blocul de pornire, simțiți o lovitură imensă în prima treaptă de viteză și de obicei puteți rămâne în acea treaptă mult mai mult. Aerodinamica face înclinarea ușoară și economia de combustibil până la o autostradă de aproximativ 26mpg.

Interesant este că există o diferență primară între modelul GS și modelul Z06, altul decât o diferență puternică de preț. (GS costă 59 $, 045 și versiunea încărcată Z06 pe care am condus-o a fost un păr de peste 102.000 $.) Ambele sunt mașini de putere pentru ruperea drumurilor. Cu toate acestea, modelul Z06, cu motorul de 505 cai putere, rulează până la 7500RPM înainte de a trece. GS-ul pe care l-am condus revine la aproximativ 6600 RPM înainte de a avea nevoie de schimbare. O oprire automată a carburantului previne problemele motorului dacă îl împingeți prea departe. Aceasta este o diferență destul de mică în majoritatea condițiilor de condus, dar explică diferența.

Menținerea controlului

GS este, de asemenea, mai mult o mașină de turism, ceea ce înseamnă că are o plimbare mai ușoară și o suspendare iertătoare. Există un selector pentru Touring sau Sport. În afară de explicațiile tehnice pe care le oferă Chevy în legătură cu suspensiile adaptive și cu o senzație de chunkier în modul Sport, realitatea este că ambele sunt netede. În modul Sport, GS pare să îmbrățișeze drumul mai mult, mai ales în jurul colțurilor foarte strânse. Niciun vehicul pe care l-am testat nu corespunde cu modelul Audi A8, în sensul de a face ca colțurile să se simtă ca și cum ați conduce direct (nu există nici un efort pentru șofer), dar Corvette GS a corespuns percepției noastre asupra Audi A7 pe care mașina o face să vă doriți pentru a lua colturi chiar mai repede doar pentru un pic mai mult fiorul.

(Pentru cei care au grija de modul în care funcționează suspendarea: utilizează un fluid hidraulic special care schimbă vâscozitatea atunci când este aplicat un câmp electromagnetic - mai gros pentru performanță, mai liber pentru confort).

Chevy a adăugat câteva inginerie suplimentară pentru a ajunge la punctul în care Corvette este destinat oamenilor care îi place să conducă. Fără a intra în toate termenii tehnici pe care îi folosesc, iată ce înseamnă experiența. Pentru frânare, GS vă ajută să vă opriți, mai degrabă decât să vă simțiți ca un vehicul să se oprească. Acest lucru este important pentru condusul spirituos, deoarece frânele nu sunt deloc sensibile, dar ele răspund atunci când aveți nevoie de ele. Frânele nu s-au încălzit niciodată, chiar și după ce au condus câteva ore pe drumuri curbe la viteze destul de mari.

Sistemul GS are controlul de lansare, care nu este proiectat la fel de mult ca un blizzard ca păstrând în mod egal toate cele patru anvelope pe șosea și adăugând o putere suplimentară atunci când porniți cu ieșirea jack-iepure. Bine, știm că funcționează acum. GS de fapt a făcut o treabă mai bună de a menține vehiculul drept și sigur pe șosea dintr-o poziție de pornire atunci când am pardosit acceleratorul. Cu Z06, toată puterea a însemnat că am alunecat de câteva ori.

Mai mult decât o călătorie rapidă

În ceea ce privește caracteristicile tehnologice, Corvette are o gamă impresionantă de accesorii: un touchscreen mare pentru controlul muzicii și cu navigație încorporată; OnStar atât pentru a obține rute de la un Consilier, cât și pentru asistență post-coliziune; și Bluetooth pentru apeluri hands-free utilizând propriul smartphone. Există câteva ingrediente care lipsesc: GS nu are o cameră de back-up, deci trebuie să țineți cont de faptul că acel adolescent conduce prea repede la Walmart ceva mai îndeaproape. Există puține facilități de lux cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră sau detecția spoturilor la orb, dar majoritatea șoferilor vor avea prea multă distracție de a avea grijă.

Cu toate acestea, există câteva nemulțumiri minore asupra modelului GS. Una este că topul automat convertibil durează o vreme să meargă în sus și în jos - am numărat aproximativ 15 secunde. Există o scurtă pauză în timp ce compartimentul din spate se deschide și se închide. Șoferii începători ar putea avea dificultăți în găsirea butonului pentru a controla partea de sus, deoarece este poziționat în partea stângă a coloanei de direcție. O altă ușoară ciudățenie este faptul că frâna de parcare pare încă ca și cum ar fi angajată chiar și atunci când l-ați împins până la capăt. E ceva la care te obișnuiești, dar șoferii noi ar putea continua să privească al doilea. De asemenea, trunchiul de pe GS tinde să nu se închidă tot timpul - trebuie să-i dați un impuls suplimentar. Nici una dintre aceste aspecte nu este deloc afectată de tranzacții.

Verdict

Întrebarea finală este următoarea: este Chevy Grand Sport Convertible 2011 în valoare de preț? Da - fiecare penny. Vehiculul are un stil uimitor de elegant, care rivalizează multe modele europene. Este o icoană americană a carosabilului. Sigur, există mașini musculare, iar Ford face GT500 care este într-o vină similară. Veți cheltui mai multe zeci de mii pentru un Porsche 911 real (de exemplu, în jur de $ 90, 000). Acesta este vehiculul pe care doriți să-l distrați pe drum. Priviți doar grila atunci când mergeți la Walmart.

Fotografii sunt oferite de Jamie Allen Larson

2011 Chevrolet Corvette Grand Sport Cabrio galerie foto