2011 Dodge Avenger Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Dodge este pe rebound. Vânzările s-au intensificat, iar unii dealeri raportează cea mai bună lună din luna ianuarie a acestui an de la declanșarea crizei economice, potrivit unui raport de la CNN. Noile modele, inclusiv un jeep Grand Cherokee care vă permite să ridicați vehiculul pentru parcarea la sol cu ​​ajutorul unui buton, au ajutat automobilul cu probleme să-și găsească poziția. Multe dintre cele mai bune modele Dodge și Chryslers sunt fie obtinerea unei reîmprospătare sau tweaks de design, iar Dodge Avenger 2011 nu este diferit.

Interesant, Dodge a ales să sublinieze anumite caracteristici ale mașinii, amânând câteva alte inovații, posibil până în următorul an de model. În răzbunare, există două specificații uimitoare care trebuie notate. Una este aceea că motorul nu este nici un fel. După ce a condus 2012 Ford Focus, cu motorul său cu 4 cicloni, în sus și în jos pe dealurile din California de Sud, un timp în urmă, am salutat un sedan mai puternic.

Am testat versiunea Avenger Heat, care costă aproximativ 23.000 de dolari și are lămpi de ceață, scaune încălzite, jante de 18 inchi, un motor V6 și un design mai sportiv. Noul Avenger are un văr apropiat, noul Chrysler 200, cu un motor și stil de dimensiuni similare, deși acest vehicul este puțin mai elegant și mai elegant.

Musculare afară, mediocră

Stylingul pe Avenger este destul de similar cu modelul din 2010 cu un spate pronunțat rotunjit și un design muscular, cu un design ciudat. Modelul nostru neagră are un spoiler spate și arată cam ca o mașină musculară clasică și nu un sedan de afaceri.

Interiorul este o ușoară îmbunătățire față de ultimul an al modelului, care a făcut uz de plastic excesiv și este acum încărcat cu un material în plus față de cârpă, care adaugă o anumită culoare și stil. Avengerul nu țipă cu adevărat în stilul interior sau în afară, dar este destul de bun pentru acest punct de preț și dimensiunea neașteptată a motorului.

Acestea fiind spuse, sunt câteva surprize care ne-au deranjat. Unul este că, atunci când intri în mașină, există o brățară glisantă care alunecă prea ușor. De fapt, dacă folosiți brațul pentru a vă proteja pentru un moment în timp ce glisați picioarele înăuntru, s-ar putea să alunecați, în timp ce intrați.

Scaunele din spate ale Avengerului sunt de asemenea accesibile, nu sunt spațioase. În această clasă, de asemenea, nu veți găsi alte facilități suplimentare - trunchiul nu se deschide, ci doar descuie. Există încălzitoare pentru scaune, dar funcționează doar în două moduri: încălzire abia și aproape prea fierbinte.

Un nou motor, puterea vechii școli

Motorul Avenger de 3.6 litri cu 283 cai putere Pentastar V6 are destulă mârâială - evacuarea duelului și poziția mai largă îl fac pe noul Avenger mai mult ca o mașină musculară reală. De fapt, designul sa ridicat în timp, Dodge fiind unul dintre puținii producători de automobile care încă mai insistă să pună treapta automată pe podea între scaune și aprinderea pe liniuță în locul coloanei de direcție. Revigorarea motorului nu face ca urechile tale să sângereze, dar te face să te gândești la o epocă trecută. Motorul este una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui model și, de asemenea, unul dintre motivele principale pentru care mașina va face probabil destul de bine pentru Dodge, deoarece oamenii ca un motor suprapus, moale.

În testele noastre, Avengerul a sunat grozav de la linia de start, dar de fapt nu te suflă într-adevăr într-un test de 0-60, în timp ce în jur de 8 secunde. Puterea vine la îndemână în treptele superioare pentru a fuziona în trafic și pentru a ține drumul în jurul colțurilor strânse. Avengerul este distractiv să conducă în acel sentiment clasic Dodge de a simți ca mașina îmbrățișând drumul, spre deosebire de unele sedanuri de pe piața externă.