2011 Dodge Durango Crew Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Ca un MacBook Air pe patru roți, Dodge Durango Crew este o minune unibody pentru cei care apreciază stilul elegant și confortul creaturii. Reproiectat pentru epoca modernă pentru o mai bună economie de combustibil și un dispozitiv de transport elegant, modelul 2011 - care este nou pentru acest an, după o pauză scurtă de un an - este construit pe aceeași platformă ca Jeep Cherokee în loc de Dodge Dakota Ram Dakota). Pentru cei familiarizați cu modul în care conduce Cherokee, Durango se simțea destul de similar. Cu toate acestea, acesta este un SUV care pune accentul pe stilul pe care îl are pe brațul purtat de noroi.

Și să ne credeți când vă spunem: am încercat să aruncăm niște noroi. De-a lungul mai multor zile, am condus Durango pe un drum agricol umed - aceiași în care am testat Jeep Cherokee și Ford Explorer iarna și câteva camioane recente HD precum Ram Laramie Longhorn HD 2500.

Echipajul de la Durango pe care l-am testat nu are un mod dedicat de 4 × 4, astfel că, în anumite privințe, acest SUV cu un loc din al treilea rând are mai multe în comun cu Chevy Traverse 2011. La prima vedere, modelul Durango arată ca un vehicul pe care îl va conduce un avocat: construcția unui singur corp este elegantă și unghiulară, cu un indiciu ușor al aspectului alungit al minivanului (cel puțin, modelele recente de la Chrysler, Honda și Toyota). Modelul nostru de argint ne-a amintit într-adevăr de un MacBook Air - cochilia înfășurată, argintul strălucitor.

Pe drum, Durango a condus mai mult ca o masina decat un camion, cu directie stransa in comparatie cu modelele anterioare si un control excelent in viraje in ciuda greutatii sale aproape necorespunzatoare de aproape 5 000 de lire sterline (sau cu aproximativ 300 de lire greu decat Ford Explorer).

Pe drumul fermei, noul Durango și-a păstrat propriul. Nu a existat nici o parte-la-balansare cum am experimentat cu câteva modele Nissan primăvara trecută. Durango folosește un AWD diferențial împărțit 50-50 care nu are inteligența adaptivă a Ford Explorer sau capacitatea de a se adapta la anumite condiții rutiere. Roțile au început să alunece, iar Durango tocmai a alimentat prin noroi aproape prin voință. Pe un drum pietruit, Durango se simțea sigur și solid, mai ales datorită diferențelor față și spate.

Durango nostru a avut un V6 de 3.7 litri cu 290 de cai putere și cuplu de 260-lb-ft. Există, de asemenea, o versiune premium a lui Durango care vine cu un V8 de 360 ​​de cai putere. Versiunea V6 pe care am testat-o ​​livrată la aproximativ 20 de mile pe galon - este evaluată pentru 23 autostrăzi. Capacitatea de tractare pe modelul V8 este cea mai bună în clasa de 7, 400 de lire sterline. În mod ciudat, Durango are o transmisie automată cu cinci trepte, care avea tendința să se răstoarne și să tragă un pic în viteza superioară, deși majoritatea oamenilor nu o vor conduce pe un drum fermecat sau nu vor lua colțuri la 75 mph.

În interior, e vorba de întâlniri de lux. Ne-a plăcut tonul și stilul interiorului mai bine decât Ford Explorer, care are doar un pic de estetic dur. Interiorul de la Durango pare că este proiectat să funcționeze bine atunci când ieșiți din scaunul șoferului la un cazinou din Las Vegas. Singura componentă cu adevărat musculară din interior este schimbătorul de podea, care este mare și voluminos.

În teancul central, există un buton pentru a permite accesul la priza cu două borne pentru pasagerul din spate, iar unul care învârte capul din a treia linie se află în pregătire pentru a le pliza în jos. Puteți să vă conectați iPhone-ul utilizând portul USB sau să transmiteți prin Bluetooth. Nu am avut probleme cu redarea audio și chiar am testat o unitate USB degetulată încărcată cu o colecție de fișiere WAV și MP3 și toate au jucat bine.

Nu exista un ecran LCD pentru pasagerii de la al doilea rând, dar ecranul tactil din față părea luminos și clar. De asemenea, în versiunea echipajului pe care am testat-o, nu există nici o trapă - o ușoară dezamăgire. Scaunele din spate sunt extrem de largi și confortabile, chiar și în spate - al treilea rând nu este doar pentru copii. Scaunele de mijloc se îndoaie ușor, iar cele de-a treia rândul se întorc în față. Există aproape 85 centimetri cubi de spațiu, cu toate scaunele din spate împăturite, ceea ce este puțin mai mic decât alte SUV-uri în acest an de model.

Deci, care este povestea reală, în comparație cu Explorer și Travers? Credem că Durango se potrivește undeva în mijloc. Exploratorul are o unitate beefier care se încarcă peste băncile de zăpadă și grămezi de murdărie - puteți ajusta setările pentru condițiile curente de drum. Îmi amintim că am condus Explorer pe o foaie groasă de gheață de aproximativ 90 de mile și nu suntem siguri cum ar fi dus Durango. Traversa a condus mai mult ca o mașină și a fost chiar mai puțin convingătoare ca un adevărat SUV care nu va rămâne blocat în noroi, dar mai mulți pasageri au comentat și despre cât de netedă a simțit călătoria. Între timp, Jeep Cherokee avea un stereo mai bun și, ca și Explorer, dispune de setări pentru anumite condiții de drum.

Durango oferă o plimbare confortabilă, direcția este mai strictă, iar stilul exterior este cu siguranță mai modern. S-ar putea să cumperi Durango, la 33, 420 dolari, pentru a impresiona un client, dar ai vrea ca exploratorul să iasă în timpul iernii într-o groapă de nisip sau peste un lac de ghețar. Nici un alt SUV nu are totuși atracția elegantă a lui Durango, iar asta contează pentru o credință serioasă.