2011 Dodge Ram 2500 Laramie Longhorn Mega Cab opinie - Autoturisme - 2019

Anonim

Spune ce vei face despre guvernatorul Rick Perry - tipul are curaj. Nu mulți politicieni vor pune la îndoială evoluția într-un forum deschis și vor susține că Texas ar trebui să fie țara sa. Când conduceți mașina Ram Laramie Longhorn Mega Cab 2011, ați putea începe să înțelegeți de ce această stare de 24 de milioane de oameni tinde să se gândească în afara casetei. Decupate în piele de piele crudă, cu compartimente uriașe îndoite pe locurile din spate, unde poți să-ți așezi tăblița de tutun de mestecat, Longhorn este o mașină medie. Mânerul de la motorul Turbo Diesel provoacă numai fisuri pe drumurile nou pavate.

Bineinteles, daca se sare bine fata de Ford Super-Duty F250, GMC Sierra Denali sau Chevy Silverado 2500 HD este parțial o chestiune de gust și, parțial, un exercițiu în marketingul de marcă.

Ram nu pretinde că este cel mai bun în clasă în fiecare categorie. Principalul avantaj cu testul Longhorn Mega Cab testat, care costă 49, 120, se află în motorul puternic Cummins Turbo Diesel. În prezent, alte camioane HD oferă atât turbo, cât și motorină, dar Longhorn utilizează o nouă tehnologie care elimină emisiile nocive înainte de a sperea eșapamentul. Ram nu a respectat doar directivele APE existente privind emisiile de motorină, ci îndeplinește reglementările până în 2013. Alte camioane HD necesită adăugarea unui tratament "de evacuare a motorinei" la fiecare 3 000 de kilometri.

Longhorn are, de asemenea, frâne puternice care beneficiază de fapt de compresia motorului. În esență, motorul camionului vă ajută să vă încetiniți, ceea ce poate fi un ajutor major atunci când trageți un camion masiv sau poate o casă modulară. În testele noastre, frânarea a fost netedă și blândă, niciodată atrăgătoare ca unele camioane HD. Puteți simți că motorul încetinește când frânați.

Acest camion este de asemenea disponibil într-o transmisie manuală, care este una dintre caracteristicile sale cele mai unice. Ford, Chevy și GMC nu oferă un manual, deși majoritatea camioanelor folosesc un selector electronic pentru deplasarea în jos. (Autovehiculul testat are butoane plus și minus selectate). Manualul este destinat persoanelor care au nevoie să controleze schimbarea în funcție de RPM-urile motorului, ceea ce este cel mai util pe terenul deluros. Apropo, acesta este unul dintre singurele camioane pe care le-am testat, care are un sistem de asistare a dealurilor care te tine in pozitie atunci cand conduci un deal si trebuie sa te opresti, si are si un volan incalzit.

În interiorul cabinei, veți găsi un interior spațios, care seamănă mai degrabă cu un suburbian decât cu un camion cu echipaj. Scaunele din spate pot să ajungă la înălțime de aproximativ 9-centimetri, iar în spatele scaunelor există o zonă de depozitare suplimentară. (Trebuie să mutați scaunul înainte pentru a fixa uneltele înapoi.)

Pentru caracteristicile de tehnologie, Longhorn are unele add-on-uri interesante. Unul este că există un ecran TV ascuns pentru pasagerii din spate. Ram ne-a spus că furnizorul pentru semnalul TV, Sirius, nu va mai oferi acest serviciu, dar a funcționat bine în camionul nostru de testare pentru mai multe stații de desene animate. Ca și multe minivane Chrysler, Longhorn oferă sistemul UConnect pentru conectarea telefonului. În testele noastre, muzica ar juca, uneori, în rapid înainte fără nici un motiv prin Bluetooth. Conectat prin USB, un iPhone 4 ar renunța uneori la conexiune fără nici un motiv (majoritatea producătorilor de automobile dau vina pe Apple).

Sistemul audio alpin a sunat bine, nu grozav. Interiorul nu este potrivit pentru o replicare uimitoare a sunetului, deoarece este atât de spațioasă, încât muzica avea tendința de a sări în jur. Câteva cântece de testare, majoritatea hit-urilor din țară, au explodat, dar au avut un efect ușor distorsionat în comparație cu sistemele noastre preferate de radio în mașină din Jeep Grand Cherokee și sistemul de top al sistemului Audi A8.

Conducerea Longhorn-ului este o experiență destul de bună. Acesta este un camion masiv care cântărește 6, 669 de lire sterline, deci nu se rostogolește într-adevăr pe o autostradă - pare să o împingă departe. Există un simț ciudat în acest vehicul în comparație cu Ford F150 (pe care l-am testat recent), deoarece Longhorn este similar tancului și totuși se simte fără greutate în același timp. Asta nu este pentru că plimbare este netedă - este un pic cam ciudat - dar datorită dimensiunilor mari ale cabinei și înălțimii (aproximativ 78 inci înălțime). Mergând la 75 de simțit ca 55. Camion greu și puternic vine la prețul de economie de combustibil - aproximativ 14 mpg, în medie, în testele noastre.

În timp ce plimbarea nu este netedă, am constatat că vehiculul a răspuns fără probleme la proeminențe mari și pe șoselele de pe șosea, alunecându-se ca și când camionul nici nu va clipi. Cornerul sa simțit, de asemenea, neted. Într-o grămadă noroioasă groasă pe un drum de fermă, Longhorn a străbătut cu ușurință o ușurință și nu a considerat nici măcar că a alunecat. Pe un drum pietruit dur, proaspăt "pavat" de murdărie, nu am avut nici o alunecare, deși Ford F150 a avut de fapt un pic de coadă în același timp pe același drum.

Motorul de 6, 7 litri are cuplu de 800 de picioare și o capacitate de remorcare de până la aproape 23 000 de lire sterline. Sunt peste 8 tone, sau mai mult decât suficient pentru majoritatea șoferilor. Ram 2500 este disponibil și cu opțiunea Power Wagon care adaugă încuietori diferențiale pe roțile din spate (se rotesc simultan) și un troliu.

Camionul are o cutie de 6-picioare de 4 inci, care nu era suficient de mare pentru un UTV de la Polaris RZR XP 900, dar a fost destul de mare pentru un ATV Polaris mai vechi.

Există ceva ce 2011 Ram 2500 Laramie Longhorn Mega Cab nu poate face? Păi, câteva lucruri. Ford F150 a avut panouri automate de rulare care glisa afară atunci când deblocați camionul. (Cand am inceput testarea Longhorn-ului, am pus un picior in sus si am asteptat la pantele de bord pentru a glisa afară. Am fi asteptat o lunga perioada de timp - nu se misca si sunt incuiati inapoi un pic mai mult.) F250 vine, de asemenea, cu un cârlig de remorcare cu roți coborâte. Cu 2500, trebuie să instalați unul.

F250 are, de asemenea, câteva extra pentru a vă gândi. Există o opțiune care folosește etichete RFID pentru a ține evidența echipamentului dvs. (similar cu ceea ce face Ford cu Transit Connect) și există un cablu din oțel încorporat pe care îl puteți utiliza pentru a vă asigura uneltele. Silverado HD are o putere mai mare de 397, comparativ cu 355 pentru Longhorn. Silverado are, de asemenea, o suspensie independentă față, ca standard.

Ce potențiali cumpărători de camioane doresc să știe este: Care este cel mai bun camion? În cele din urmă, depinde de ceea ce aveți nevoie. Motorul turbo diesel depășește performanțele EPA mai bine decât alte camioane. Interiorul este de vârf și câștigă mâinile în jos pentru stil. Ne-a plăcut televizorul care se încadrează în jos și zona de ședere din spate, care este cavernă. Cursa pe F150 a fost mai ușoară, iar specificațiile de la Silverado pentru dimensiunea motorului și ofertele HD standard pentru capacitatea de remorcare sunt mai bune - de aceea a câștigat camionul anului. Pentru cei care doresc cel mai luxos un camion, cu unele avantaje turbo diesel și o mulțime de spațiu pentru a se întinde, Longhorn este un pas în sus față de competiție. Un mare pas în sus.