Anul 2011 Ford Edge Test Drive: Impresiile de conducere ale noului crossover Ford - Autoturisme - 2019

Anonim

Nu este faptul că Edge 2010 a fost sărac, defectuos sau chiar imposibil de apreciat. Dar, pe lângă modelul complet revizuit, Ford tocmai a fost lansat pentru 2011, ar putea fi un model T.

Vehiculul utilitar crossover popular al companiei a fost imbracat, slefuit si inghesuit in tehnologie pentru al cincilea an pe piata. Douăzeci la sută mai mult cuplu din același motor, cu o economie de combustibil mai bună. O nouă fascie frontală care spune că "se deplasează" în oglinda retrovizoare mai mult decât "mama". Un calculator din mașină care nu numai că vă va permite să plasați apeluri prin vorbit - vă va citi mesajele text primite cu voce tare.

Am petrecut ore întregi în zona din Nashville, iar în timp ce ne-am petrecut majoritatea cu MyFord Touch, am fi fost indiferenți să nu menționăm că primul vehicul care a primit acest supercomputer pentru automobile este, bine, un set demn de încredere roți.

Edge 2011 este un fel de vehicul care cere să fie luate pe o călătorie rutier. O reproiectare interioară totală a lăsat totul de la scaune la volan și plăcerea de a se simți ușor de pluș și împânzit cu tehnologie. Este o pauză binevenită de la materialele plastice dure din ultimele generații, deși entuziaștii de performanță ar putea găsi roata confortabilă mai mult Nerf decât MOMO.

Când nu scuipă 305 de cai putere la o accelerație larg deschisă, V6-ul de 3.7 litri din ediția Sport (împrumutat de la Mustang, dar aparent îmblânzit pe drum), pur și simplu cu un șoaptă, și zgomotul pe șosea pare să dispară undeva în toate miezul interior care te separă de exterior - un factor important dat fiind cât de mult se bazează MyFord pe o cabină liniștită pentru comenzi vocale.

Nu luați asta pentru a însemna că Ford tocmai a devenit moale pe Edge. În timp ce suspensia scoate din gură șanțurile de pe autostradă fără plângere (chiar și cu tuning mai rigid și roți de 22 inchi în ediția Sport), Edge se simte sigur și în spatele casei, după ce a ieșit în curbe. Tracțiunea cu tracțiune integrală ne-a făcut o excursie înmuiată în ploaie, prin senzația de Tenesee, aproape sigur.

Dacă doriți zgomot, se întâmplă și asta. Un stereo opțional Sony cu 12 difuzoare se aude cu bass suficient de scăzut pentru a rumă panourile ușii cu cele mai bune dintre ele și puteți personaliza sunetul la conținutul inimii de pe ecranul MyFord Touch. Aceeași actualizare Sony include, de asemenea, butoane touch-capacitive, inspirată de electronica de acasă, din stack-ul central. În timp ce aceștia răspund la fel de ușor ca și lucrurile reale și arată foarte bine, lipsa de clicuri ne-a lăsat să ne întrebăm dacă trecerea la atingere ar trebui să fie cu adevărat tendința.

Prețul de bază pentru Ford Edge 2011 începe de la 27, 220 dolari, dar încărcarea cu multe dintre bunele noastre preferate poate împinge cu ușurință la nord de $ 40, 000. Pentru călătorul obosit din punct de vedere al traficului care doresc să fie împachetat în tehnologie fără a pierde total emoția de pe drumul deschis, Edge rămâne din cele mai clare ponturi de pe piață pentru 2011.

De asemenea, verificați acoperirea în profunzime a tehnologiei MyFord Touch in-dash.