Anul 2011 Ford F-150 Platinum Review - Autoturisme - 2019

Anonim

În căutarea veșnică a mașinilor mereu mai puternice de haos, Ford F-150 oferă o transmisie ușoară, extra inteligente și un robust motor V6 de 3, 5 litri, care este încărcat cu turbo pentru accelerare rapidă. În timp ce nu este chiar în aceeași liga ca și versiunile HD de la Chevy și GMC (și Ford însuși, cu F-250) în ceea ce privește capacitatea de tractare, acest camion zilnic de lucru este probabil mai avansat din punct de vedere tehnic.

Rugged dar rafinat

Veți observa probabil prima surpriză imediat; când deschideți o ușă laterală, un pas se îndepărtează automat - ceea ce este util, deoarece veți avea nevoie de un impuls pentru a ajunge la bord. Aveți posibilitatea să le configurați fie să rămână extinse tot timpul, fie să vă retrageți. Există, de asemenea, un pas de accesare a patului din ambele părți - cu pasul, puteți lua o unealtă sau puteți începe încărcarea în uneltele dvs. Singura noastră ușoară problemă este că, pentru a împinge pasul înapoi, trebuie să vă depărtați de buton cu piciorul. Credem că ar fi mai bine ca butonul să fie blocat atunci când intri în orice problemă.

F-150 oferă de asemenea cele mai multe progrese tehnologice recente ale Ford de la alte modele. Există un port USB pentru conectarea playerului MP3 și puteți transmite audio prin Bluetooth. Camionul utilizează și Ford Sync pentru analiza muzicii dvs., permițându-vă să spuneți un nume de artist sau un album pentru ao reda. Sincronizarea funcționează, de asemenea, pentru navigarea activată prin voce, dar controalele interioare nu sunt la fel de avansate ca Ford Fiesta (care acceptă aplicații Sync care pot transporta radioul Pandora sau chiar vă pot citi știrile în timp ce conduceți). Camionul nostru de testare vă permite, de asemenea, să redați filme pe DVD folosind ecranul LCD frontal, dar numai atunci când sunteți parcat.

Camion de toate meseriile

Modelul F-150 este proiectat la fel de mult pentru trasarea pensulei spre site-ul local de compost, pentru ca acesta sa conduca in birou. Se pare că se găsește echilibrul dintre cele două, ceea ce ar putea explica de ce a rămas atât de popular pe ambele piețe - muncă și navetă.

Stylingul exterior nu este prea radical. Acest nou model 2011 are un profil ușor mai mic, iar nasul pare să indice mai mult părul decât versiunile anterioare. Cu toate acestea, capota și poziția orientată spre față nu sunt la fel de robuste și robuste ca Silverado sau GMC Sierra. F-150 este un camion care ar funcționa bine pentru a lua soțul dvs. la o dată, fără a arăta ca ai instalat un nou aparat de aer condiționat la locul de muncă.

Pentru economia de combustibil, vehiculul nostru de test FX 150 4X4 Supercrew Platinum, la pretul de 43, 985 USD, a fost blocat la aproximativ 15 MPG si 21 MPG pentru condusul pe autostrada. Cabina Supercrew este incredibil de spațioasă - pasagerii din spate nu numai că au suficient spațiu pentru a se întinde, compartimentul din spate se simte pur și simplu cavernos.

Platinum are un motor V6 EcoBoost de 3.5 litri V6, care are o multitudine de putere intelectuală și o economie de combustibil mai bună decât vă puteți aștepta într-un camion utilitar puternic. F-150 are un plus de putere datorită motorului turbo, proiectat pentru a se potrivi cu puterea și cuplul motorului V8 - dar cu mai puține călătorii la benzinărie. (Acestea fiind spuse, la 15MPG, am mai trebuit să umplem de două ori pe parcursul unei săptămâni de testare.)

Dacă 6 au fost 8

Pe hârtie, baza 3.7L V6 din modelul F-150 se potrivește cu puterea cabinei Regular Cabrio Silverado 1500 cu un V8 de 4.8L. Ambele rulează la 302 cai putere, dar F-150 îl produce la 6500RPM, în timp ce Silverado îl lovește la 5500RPM. Asta înseamnă că aveți o cameră suplimentară pentru redirecționarea camionului, mai ales dacă aveți nevoie de o putere de putere de șase centimetri de noroi și doriți să utilizați schimbatoarele manuale pentru control suplimentar.

Modelul Silverado 1500 are un cuplu de 305 ft-lb la 4600 RPM față de modelul de bază F-150 de 278 ft-lb la 4000 RPM. Aceste specificații sunt în concordanță cu impresia noastră generală: că F-150 este un camion capabil în clasa sa, dar nu la fel de util ca versiunile HD pe care ați putea prefera, de exemplu, să trasați un iaht. Comparativ cu GMC Sierra Denali 2011, am preferat manevrarea generală și accelerarea rapidă pe F-150. Versiunea Platinum V6 pe care am testat-o ​​are chiar și Silverado HD: V6 EcoBoost are un rating de 365 CP la 5000 RPM și 420 ft-lb. de cuplu la 4000 RPM.

Într-adevăr, F-150 sa dovedit receptiv în mai multe situații. Cel mai important pentru conducerea de zi cu zi, motorul lui F-150 a oferit o accelerație suficient de rapidă pentru a se îmbrăca în jurul unui vehicul feroviar pe o autostradă cu două benzi și a stârnit un drum fermecat în noroi. Am încărcat cutia cu plăci metalice, mașini de tuns iarba, piese ATV și câteva televizoare vechi, iar F-150 abia a observat - cabina nu sa simțit înclinată deloc. Cutia de 5-1 / 2 picioare nu este exact gata pentru o zi pe șantier (este un pic scurt), dar există extinctoare posterioare pe care le puteți folosi pentru a monta un ATV sau alt vehicul pentru toate terenurile din spate.

Am condus, de asemenea, în jos un vagon acoperit cu iarbă udat de ploaie și a încercat să obțină 4 × 4 pentru a pierde tracțiune. Am avut doar o mică problemă de alunecare, dar în caz contrar setările FHI și 4LO funcționau fără probleme.

Confort față de încărcătură

O singură complicație la evaluarea modelului de bază F-150 este evitarea oricărei comparații cu modelul Silverado 3500 HD din 2011, care are un motor V8 cu 360 cai putere și 380 lb-ft. de cuplu. Chevy a preluat onorurile de la Motor Trend, iar modelul de bază F-150 se află într-o clasă diferită. Platforma Platinum F-150 se împacă cu Silverado HD, iar decizia dintre cele două ar putea fi o chestiune de preferință de stil și de caracteristici tehnice. F-150 este un lider de vânzări din cauza modului în care conduce, iar versiunea Platinum înseamnă că este, de asemenea, pregătită pentru unele distracții grave de noroi.

În cele din urmă, vom oferi marginea F-150 pe linia Silverado datorită manevrabilității sale superioare, a tehnologiilor mai bune pentru navigație și streaming muzical și a motorului rapid. Cu toate acestea, Silverado HD inca ia acasa coroana daca iti pasa mai ales despre remorcare, remorcare si un design robust.