2011 Hyundai Sonata Turbo Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Pentru puțin mai puțin de 20.000 de dolari, baza de bază Hyundai Sonata 2011 este o achiziție inteligentă. Stylingul elegant, cu o ușoară curbă pe laterală și un front cu unghi inferior, reamintește un BMW Seria 5. Câteva caracteristici tehnice, inclusiv un cablu dedicat cu 30 de pini pentru iPod Touch sau iPhone vă ajută să vă conectați. Și economia de combustibil este remarcabilă la 24MPG în oraș și 35MPG pentru autostrada. Cu toate acestea, pentru cei care doresc mai multa musculare, noul Sonata Limited Turbo 2.0L, la pretul de 27, 245 dolari, se potriveste aproape de BMW cu viteza de asemenea, si rade numai 2MPG economie de combustibil.

Acum, pentru a clarifica: Hyundai nu este în aceeași clasă ca BMW. Compania de automobile din Coreea de Sud și-a pus de-a face pe Honda și Toyota de ceva timp. Unii ar argumenta că Japonia a adormit la volan, iar Hyundai intră în spațiul lor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați la caracteristici de lux cum ar fi un sistem stereo de înaltă performanță sau un sistem de control croazieră adaptabil. Atât Sonata, cât și Kia Optima 2011 au un aspect BMW, cu toate acestea, mai ales în comparație cu Seria 5.

Performanță superioară

Motorul muscular de 270 de cai putere al sonatei este înfricoșător de repede, și în mod surprinzător. La început nu eram credincioși, întrebându-ne dacă monikerul "turbo" (care forțează aerul în motor pentru o creștere mai mare) era mai mult un concept de marketing. Potrivit lui Hyundai, Turbo accelerează de la 0 la 60MPH în aproximativ 6, 5 secunde - suficient de repede pentru a face ca anvelopele să scape și să împingă capul înapoi.

În jurul colțurilor, Sonata Turbo oferă o plimbare confortabilă și sigură. Nu are nici un sens ca vehiculul să alunece, chiar să meargă 70MPH pe o cotă destinată pentru 45MPH, sau să împingă cu prea multă forță. Sigur, modelul Audi A8 utilizează câteva tehnologii avansate pentru a scuti forța și mai multă forță la viteze mari și le face să se simtă fără efort, dar Sonata încă face o treabă admirabilă de menținere a aderenței și a suspendării.

Cu modelul Turbo, Hyundai a adăugat schimbătorii de zbaturi pentru a vă oferi un sentiment de control. Ei funcționează bine și sunt chiar mai ușor de găsit. Nu am avut probleme în a schimba în jos pentru a încetini mașina ușor în jurul colțurilor. Încă o dată, nu vorbim de o transmisie Volvo sau BMW; nu simțiți nici o ezitare atunci când treceți manual și puteți schimba în mod intenționat uneltele oricând doriți. Sonata oferă însă o experiență de conducere mai bună pentru cei care doresc un control mai mic asupra uneltelor.

In plus

Câteva caracteristici suplimentare pe Sonata Turbo nu sunt la fel de impresionante. Ca si Kia Optima, Sonata Turbo vine cu un sistem de sunet Infinity lipsit de putere si sunat putin distorsionat, mai ales la volum mare. În mod ciudat, Sonata a simțit un pic scăzut la pământ, mai ales în comparație cu alte sedanuri mai mici, cum ar fi VW Jetta și BMW 5. Unele șoferi vor prefera acest simț mai mult ca un cocon. (Un pasager a spus că s-au simțit mai în siguranță în mașină pentru că mai mult din interior o înconjura.)

Am testat conectorul de 30 de pini pentru iPod și iPhone cu mai multe modele Apple, inclusiv un iPhone 4 și un iPod mai vechi și nu a avut niciodată probleme. Spre deosebire de unele modele Ford și Infiniti pe care le-am testat, puteți utiliza iPhone-ul atât ca un player audio, cât și pentru apeluri telefonice prin Bluetooth, fără să vă supărați. Ecranul tactil este unul dintre cele mai receptive pe care le-am testat - când apăsați pe o opțiune pentru a utiliza sistemul de navigație GPS sau pentru a selecta un artist nou, trebuie să apăsați o singură dată - nu de câteva ori.

Alte surprize plăcute: scaunele din spate sunt ample pentru un sedan de familie care are o lungime de aproximativ 190 cm. Testerele noastre de pasageri din spate, ambele cu o înălțime de peste 6 metri, au spus că au o mulțime de spațiu liber. Spațiul de trunchi este, de asemenea, destul de adecvat la aproximativ 16 picioare cubice - suficient pentru mai multe pungi mari de duffel.

Deci, ce nu-i place? În afară de sistemul de sunet mediu, am avut dificultăți în utilizarea unor controale ale tabloului de bord. O parte din problemă este că, în cazul călătoriei inferioare, bordul Sonata Turbo este înclinat prea jos pentru șoferii americani care ar putea fi mai înalți. Unele dintre accentele interioare arata un pic cam bruneta - un design de panglica pe panourile de usi pare sa fie actualizat pentru 2011.

Vremuri rapide la un preț prea mare?

Și apoi am început să ne întrebăm despre preț. La puțin peste 27.000 de dolari, Sonata Turbo are un preț mai mare decât Accordul Honda, care are și o economie de combustibil remarcabilă. Chevroletul Eco Chevy, care se află într-o clasă diferită și are o transmisie manuală, costă puțin peste 16.000 de dolari. Cu toate acestea, Eco primește 42MPG pe autostradă - cu aproape 10MPG mai bun decât Sonata. De asemenea, una dintre mașinile noastre preferate ale anului, VW Jetta 2011, nu este la fel de rapidă ca Sonata, dar a fost un pic mai distractiv de a conduce.

Acestea fiind spuse, Sonata Turbo are un mușchi serios pentru transportul de zi cu zi. Există puține elemente suplimentare dincolo de Bluetooth și un conector iPod cu 30 de pini, dar am avut o explozie care ne-a arătat prietenii cât de repede acest vehicul se mișcă de pe poarta de plecare. Spre deosebire de versiunea superioară a viitorului Ford Focus 2011, Sonata are un amestec bun de facilități cu un drive sportiv. Este o alegere bună pentru cei care doresc accelerarea rapidă, fiabilitatea, spațiul și stilul, ceea ce face sugestii evidente la ingineria germană.