2011 Revizuirea Infiniti EX35 - Autoturisme - 2019

Anonim

Lumpingul EX35 cu alte "mașini mici" este un pic de întindere. Știm că Mini Cooper este mic pentru că trebuie să te duci într-o minge pentru a intra înăuntru. Și Smart Fortwo este atât de mic încât îl poți folosi ca o ușă. Modelul Infiniti EX35 nu este foarte mic, deoarece măsoară aproximativ 15 metri lungime și cântărește 3, 764 de lire sterline. Cu toate acestea, vehiculul are cateva imbunatatiri importante pentru anul modelului 2011 si cateva culori noi. Este, de asemenea, doar o explozie de condus, mai ales dacă utilizați schimbarea manuală. Faptul că Infiniti oferă mai multe caracteristici tehnologice ca oferte standard face ca afacerea să fie chiar mai dulce, chiar dacă am ajuns să-i placă mai mult sportivului Volvo C30.

De fapt, EX35 nu este într-adevăr în aceeași categorie mică ca și modelul C30. Este vorba mai mult de un hibrid crossover-hatchback care poate că se potrivește mai bine cu ceva asemănător cu BMW X3 - și arată cu sinceritate foarte asemănător. Cu toate acestea, înăuntru, modelul EX35 acționează ca și cum ar fi destinat pentru a căuta o bandă de țară singură și a lua colțuri la viteze destul de ridicole. (Ahem, nu că am fi știut ceva despre asta.)

Rafinat în interior și în exterior

Totul începe cu interiorul. La fel ca modelul Infiniti M37x, modelul EX35 are acel cockpit de cocooning. Intrați și mașina se simte bine. Există accente de lemn de arțar faux și un volan din piele și un buton de schimbare, ceva pe care probabil că nu îl puteți observa imediat, dar care ar putea aprecia în comparație cu plasticul dur folosit pe atât de multe alte mașini. Iluminatul din interior, în special gabaritele "electroluminescente", au acel aspect extraordinar care face ca mașina să merite prețul mai mare (mașina noastră de testare este la prețul de 46, 605 dolari, dar prețul de bază este de 35, 150, sau mult mai aproape de X3 .)

Stilul exterior nu este la fel de pronunțat ca M37x pe care l-am testat. Este doar puțin bulbos și are un aspect mai hatchback, mai mult în conformitate cu Nissan Rogue. Acesta este un stil pe care mulți oameni îl găsesc atrăgător - este nou și proaspăt. Într-adevăr, în timpul testului nostru, mai mulți oameni au urcat și au spus că au iubit stilul. Câțiva au încercat să distrugă cheile de la mașină (nu într-adevăr) și câțiva doar au zâmbit în aprobare.

Alegeți o viteză, orice viteză

Mergem direct la experiența de conducere aici, pentru că aceasta este adevărata remiză cu acest hatchback sportiv. Interesant este că, deși am condus anul trecut EX35 în acest an, am avut mai multă distracție în modelul din 2011. Poate că se datorează faptului că Infiniti a reglat motorul. Acum are o transmisie cu 7 trepte. Din poziția în picioare, modelul EX35 nu se încadrează exact în față și nu vom spune că ambele trepte superioare au aceeași putere ca și BMW Seria 5. Adevărul este că trecerea de la o viteză de 5 trepte la o viteză de 7 trepte poate fi o îmbunătățire tehnică. Motivul real pentru care EX35 te imploră să conduci rapid se datorează simțului cockpit-ului. Ca și modelul C30, vă simțiți unul cu mașina în timp ce vă răsuciți în jurul unui colț sau bateți următorul mama de fotbal într-un loc de parcare.