2011 Infiniti G37 Sedan Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Dacă ați văzut anunțurile de bannere stropite peste tot pe Web, știți că Infiniti G37 este unul dintre cele mai încărcate mașini din întreaga lume. În ultimele câteva luni, Infiniti a impins acest sedan elegant și elegant ca un sedan de clasă business pentru cei care au rămas departe de plăcuțele de identificare ale BMW și Mercedes-Benz datorită costurilor sau unor agitații îngreunate cu mașinile germane.

Curbează în toate locurile potrivite

Nissan-Infiniti, al treilea cel mai mare producător de automobile japonez, are resursele necesare pentru a vă asigura că știți despre sedanul G37 și diferitele sale încarnări: versiunea sportivă cu două uși și modelul G convertibil. Am avut în sfârșit o șansă să petrecem o săptămână cu sedanul G37 într-o varietate de condiții: pe drumurile curbate din țară, într-o călătorie lungă de patru ore și în condițiile de circulație zilnică. Cel mai mare Takeaway: acesta este unul dintre cele mai bune sedanuri de pe șosea, cu un design elegant, care indică modelul Infiniti M37x, dar într-un pachet mai mic care este distractiv de condus și are o putere de accelerație.

La fel ca în cazul oricărui Infiniti, există un echilibru între stilul elegant și unitatea sportivă, iar modelul G37 pare să răspundă în mod egal. Modelul nostru total negru a avut o vopsea de violet în vopsea care strălucește un pic mai mult în lumina directă a soarelui. Există o ușoară curbă spre față spre grătar, care pe modelul nostru a fost îmbunătățită puțin într-un pachet ediție limitată (preț total: $ 44, 875). Este interesant sa comparam stilul cu unul dintre ceilalti favoriti, Hyundai Elantra, pentru ca ambele masini au o panta frontala similara, desi sunt diferenta de noapte si zi in ceea ce priveste pretul si manevrabilitatea.

În interior, Infiniti a scos toate opririle: Materialul de piele ferm care acoperă majoritatea suprafețelor (Monaco Red în versiunea noastră) este confortabil și elegant. Cockpitul redesenat pentru modelul G37 ne-a amintit de M37x în efectul de cocooning, cu excepția faptului că M37x este mult mai spațios. Există o glisare pe suportul coapsei pe M37, care oferă un pic mai mult confort, în special pe unitățile de lungă durată. Pe un drum lung, scaunul de cocooning se simțea puțin înghesuit și provoacă o întindere în spate, dar oferă o experiență de conducere sigură deoarece vă simțiți așezate în scaun și puteți ajunge cu ușurință la comenzi și puteți simți curbele pe șosea.

Nu căsniți

În ceea ce privește manevrabilitatea, G37 are unele serioase. Pe drumul deschis, modelul G37 se simte ca majoritatea celorlalte sedanuri mici pe care le-am testat recent, inclusiv Ford Focus și Elantra. Cu toate acestea, când aveți nevoie de putere, ea se dezvăluie brusc. Motorul nostru G37 avea un motor V6 de 3, 7 litri cu putere de 328 cai putere și un cuplu de 269 lb și am simțit fiecare cal atunci când am decis să mărim un Ford F-250 cu viteză redusă pe o autostradă cu două benzi, trecând situații pe un drum mai lung. Este suficientă lovitură de cap pentru a atrage atenția pasagerilor.

Transmisia automată are câteva avantaje suplimentare. Există schimbători de zăpadă pe care le puteți utiliza pentru a controla deplasarea, iar modelul G37 utilizează o caracteristică specială Downshift Rev Matching, pentru a vă asigura că obțineți un suc suplimentar dacă decideți să schimbați în jos într-o situație precară. Transmisia cu 7 trepte a fost incredibil de buna la toate vitezele, dar G37 nu este cu adevarat destinata cursei cu un Corvette: Asteptati-va o lovitura buna de pe linia de start si o abilitate excelenta de trecere, dar nu ca un Audi A6. Cu alte cuvinte, viteza este suficientă pentru a vă scuti de un blocaj pe naveta dvs., dar nu este o mașină destinată ieșirilor de tip jack-iepure. Infiniti utilizează suspensii independente față și spate, iar servodirecția reacționează diferit, în funcție de nivelul de viteză. Ceea ce a însemnat acest lucru în testările noastre a fost că modelul G37 se descurca neted în jurul colțurilor, iar dimensiunile mai mici însemnau că mașina se simțea ca și cum mergea mai repede decât era într-adevăr.

Întoarce-te

Pentru caracteristicile tehnice, nu există atât de mult dincolo de ceea ce veți găsi într-un Nissan de vârf. Sistemul de control al vitezei de croazieră nu schimbă viteza atunci când autoturismul simte un alt vehicul și nu există detectori la fața locului. Senzorii de pe fenderul din spate vă avertizează dacă vă apropiați de o altă mașină atunci când faceți o copie de rezervă. Am aflat din experiența personală că nu există senzori frontali, pentru că am ajuns prea aproape de o bordură pe o parcare de stadion și, din fericire, am lovit doar o anvelopă.

G37 are un sistem de sunet primo, totuși, grație difuzoarelor Bose. Nu este groaznic de tare, dar am testat câteva melodii ale formației Armata Navy și am auzit piese de sinteză distincte și voce. Alte sedanuri mici tind să facă muzica ta să sune așa cum este amestecată într-un blender. În mai multe teste cu ajutorul unui dispozitiv USB thumbdrive, a unui iPhone și a unui iPod Touch, ambele conectate la portul USB și prin Bluetooth, nu am avut niciodată probleme cu sistemul stereo care citea corect muzica. Am trecut fără probleme între streaming audio Bluetooth și telefoane apeluri, fără nici o glitches. Modelul G37 pe care l-am testat a avut de asemenea un disc de stocare de 10GB pentru înregistrarea CD-urilor și un touchscreen de 7 inch pentru redarea DVD-urilor și nav.

G37 are câteva funcții suplimentare pe care le-am găsit aproape accidental. La un târg de robotică, am încărcat mașina cu mai multe materii prime, inclusiv șase țevi din PVC, pentru a face un robot. Există un compartiment între scaunele din spate pe care le-am deschis pentru a lipi conductele; trunchiul avea o mulțime de spațiu pentru un coș mare și bucăți de lemn. La lunga noastră mișcare, ne-am așezat în urmă și am observat că tetierele cushy au fost cele mai bune pe care le-am folosit vreodată în orice vehicul - ele sunt aproape prea moi dacă trebuie să rămâi treaz.

Pentru eficiență, modelul G37 este adecvat; am blocat la aproximativ 23mpg în timpul sesiunilor de conducere lungi. Am ajuns să umplem rezervorul de două ori, ceea ce a fost puțin surprinzător pentru o mașină mică, însă apreciem și faptul că avem puterea suplimentară V6 în mai multe condiții de condus, iar 23 mpg este încă respectabil. Infiniti ratează modelul G37 la 18 mpg pentru oraș și 25 mpg pentru autostradă.

Mai mult decât un profil frumos

Impresia generală este ceea ce contează aici. Nu, modelul G37 nu va concura cu un Audi A7 pentru o accelerare rapidă, iar acest vehicul este cu siguranță superior față de Ford Focus și Elantra. Nu este la fel de spațioasă ca marele frate, M37x, sau ca sportiv pentru a începe rapid de bloc. Dar am ieșit de la test, gândindu-ne că este vorba despre un sedan solid de clasă de afaceri, cu numiri de lux. Este o cumpărare bună, la doar sub $ 45, 000 și are cotlet-urile pentru a vă propulsa trenul cu încetinitorul într-o clipită. Am devenit fani mari, chiar și după ce au fost inundați cu o mulțime de anunțuri banner de pe Web.