2011 Jeep Grand Cherokee Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Am încercat să obținem noul Jeep Grand Cherokee 2011 blocat. Nu, într-adevăr: Am mutat-o ​​pe o malul de zăpadă, am încercat să o îngropăm în 8-inch de zăpadă, am condus pe un drum de fermă care strălucește în noroi și zăpadă. Am văzut cu toții acele reclame criptice care arată că crossover-ul nou-proiectat se strecoară peste pietre și zdrobea totul sub calea lui, dar am vrut să verificăm unele dintre aceste afirmații, în special în condiții de iarnă.

Vestea bună pentru cei care vor să se asigure că pot călători peste orice tundră, mai ales dacă tundra include zăpadă și gheață: Grand Cherokee este destul de nereușită. Atâta timp cât știți setările potrivite pentru utilizare, acesta este singurul vehicul care poate gestiona mai multe condiții de teren. (Acum, pentru cei care plănuiesc să cumpere mașina și să o conducă cu patru picioare de noroi, ne puteți avea acolo.)

Aranjarea noroiului în modul inteligent

În cele mai multe condiții, Cherokee este un minunat 4 × 4, iar una dintre cele mai uimitoare caracteristici este că puteți ridica înălțimea vehiculului doar prin apăsarea unui buton. Există trei niveluri: modul aerodinamic pentru cele mai bune mile pe galon pe autostradă și un profil destul de redus; la jumatatea nivelului pentru off-road-uri luminoase, astfel incat sa nu ding prea mult subbotul si un nivel treilea care va ridica masina suficient de mare pentru ca, atunci cand iesiti afara dupa conducere, s-ar putea sa aveti de fapt o parte și coborâți-vă jos. Când apăsați butonul, mașina își schimbă vizibil înălțimea și este destul de uimitor de văzut.

La fel ca viitorul Ford Explorer 2011, care este de asemenea un re-design, Grand Cherokee are un cadran pe care îl puteți utiliza într-o setare automată standard, dar puteți comuta și la modurile de zăpadă sau rock. Există, de asemenea, un adevărat mod 4x4 Low, pe care îl utilizați prin trecerea în neutru și prin apăsarea și menținerea butonului. Acest lucru nu poate fi intuitiv, dar împiedică închiderea accidentală a unui utilizator în acest mod 4 × 4, care oferă putere celor patru roți pentru a vă scoate dintr-un blocaj strâns.

Acesta este setarea pe care am folosit-o pe o bancă de zăpadă. Autovehiculul se cufundă ușor în zăpadă de aproximativ opt centimetri și se aruncă în față, fără un bâzâit, pe un dig și pe teren plat. Pentru majoritatea testelor noastre, am trecut în modul zăpadă sau am utilizat setarea automată. Pe un drum de fermă, am folosit fiecare set ca experiment, și n-am avut niciodată probleme cu vărsarea, rotirea anvelopei sau cu zgomotele de șasiu. Unul dintre principalele puncte de făcut despre Grand Cherokee, pe care majoritatea oamenilor le vor cumpăra în primul rând pentru aceste caracteristici de îmbrăcăminte rutieră și nu neapărat pentru Bluetooth sau stereo, este că trebuie să știți puțin despre ce setare să utilizați pentru condițiile actuale. Exploratorul folosește un cadran asemănător (vom testa în câteva săptămâni) mult mai bun decât setările tipice low-high.

Cu toate acestea, la testarea Cherokee, am setat modul de zăpadă și apoi a condus pe o autostrada de gheață. În aceste teste, mașina a alunecat de fapt uneori pentru că încerca în mod constant să ofere o putere suplimentară. Trecerea înapoi la modul Auto, care simte puterea de care aveți nevoie pentru fiecare anvelopă, alunecarea a încetat.

De fapt, Grand Cherokee face niște calcule destul de interesante legate de manevrarea off-road. De exemplu, pe setările de zăpadă, sistemul electronic de frânare se schimbă pentru a preveni alunecarea, astfel încât roțile să vă deplaseze întotdeauna în mod drept și să nu vă deplasați spre stânga sau spre dreapta. Cu noroi și nisip, aceste setări se schimbă astfel încât să existe mai multă putere în sistemul de transmisie, permițând de fapt mai multă alunecare. Vehiculul măsoară, de asemenea, cât de greu vă împingeți pe pedala de gaz, monitorizați uneltele și comparați viteza roții. Chrysler nu a dezvăluit în mod cinstit cât de multe informații despre cum funcționează senzorii în Grand Cherokee și Ford a fost mult mai dispus să dea detalii despre modul în care acționează senzorii de accelerometru și giroscop multiplu pentru a vă asigura că mergeți drept. Nu știm dacă Grand Cherokee are la fel de mulți senzori ca și Edge, dar știm că ambele crossover-uri au avut rezultate bune pe același drum agricol, că Grand Cherokee avea tendința să alunece puțin mai mult dacă era într-un cadru greșit, și că numai Grand Cherokee are un mod de 4WD scăzut pentru a vă obține unstuck.

Între timp, pe șosele uscate, Grand Cherokee sa ocupat de un crossover solid - nu la fel de sportiv ca Ford Edge 2011, nu ca un murdar și accidentat ca Nissan Rogue, dar cu o direcție bună, strânsă. Întotdeauna simți că ai controlul asupra mașinii și că conducerea nu este niciodată ciudată sau slăbită. Pentru accelerare, Grand Cherokee nu va câștiga niciun curs de tracțiune de la zero la 60, dar din fericire are putere acolo unde contează - în trepte de viteză superioare pentru trecerea unui vehicul pe un drum cu două benzi (acest lucru era de fapt uimitor de rapid) roading. Oricine cunoaște autoturismele va recunoaște faptul că varianta opțională de 5, 7 litri V8 nu este doar o viteză de accelerare, ci un cuplu și o putere în noroi și murdărie, iar această mașină bate orice cruce pentru o putere brută de ardere a murdăriei.