2011 Kia Sorento SX AWD opinie - Autoturisme - 2019

Anonim

Când te gândești la un SUV cu șapte pasageri de dimensiuni mari, primul tău gând nu este probabil accelerația rapidă sau o experiență de zbor. Pentru cei care se află pe piață pentru un transportator de persoane, vă preocupați de obicei mai mult spațiul de marfă din spate, economia de combustibil bună și caracteristicile de siguranță. La urma urmei, un SUV este facut pentru ridicarea copiilor la scoala, care nu se desfasoara pe drumuri de tara la viteze rapide.

Interesant, Sorento isi scoate propria nisa. Kia îl numește pe Sorento un "Crossover SUV" și acest moniker are sens. Modelul 2011 este o deplasare fermă față de competiție, însă, cu un motor V6 (în versiunea SX AWD testată), care oferă o accelerare surprinzătoare.

Sorento pare ca o masina mai mica. Din exterior, are aspectul încrucișat tipic, cu curbele ușoare, marginile ridicate pe capotă și un aspect ciudat care sugerează un mic interior. Cu toate acestea, spre deosebire de multe alte crossoveruri (cum ar fi Chevy Equinox 2011 sau Mercury MKX 2011, care au motoare mai mici și nu la fel de mult), Sorento este mai sălbatic decât crezi - este mai mult ca Chevy Traverse 2011 sau chiar Infiniti QX56 2011 că toți cei șapte pasageri au spațiu să se întindă.

Spațial, dar sigur

Să acoperim mai întâi experiența de conducere. Datorita motorului V6 de 276 cai putere la 6300 RPM, si cu un cuplu de 248 ft-lb la 5000 RPM, Sorento SX AWD aproape ca un sedan. În mai multe situații - trecerea unei mașini pe o autostradă cu două benzi, accelerarea traficului pe o interstatală majoră și chiar decolarea de la un semn de oprire - Sorento nu avea acea încrucișare greoaie sau cu SUV. În schimb, se simțea absolut sportiv și se potrivea destul de bine cu Optima pe care am condus-o acum câteva săptămâni. Acest lucru este de asemenea surprinzător, deoarece versiunea V6 are și o economie de combustibil bună: o mașină foarte ne-SUV de 24MPG pe autostradă și aproximativ 20MPG în jurul orașului - cu versiunea AWD.

Accelerarea rapidă este un lucru, dar Sorento este, de asemenea, o mașină distractivă pentru a vă îngriji în jurul colțurilor și a vă deplasa în jurul unei parcări. Este o combinație ciudată de manevrare sportivă mini-SUV, cum ar fi Honda CRV, cu o capotă similară din față, o mulțime de spațiu interior precum Traversa și o zonă mare de marfă cum ar fi QX56. Împingerea scaunelor din spate înainte, a fost suficient loc pentru cinci persoane într-o excursie de camping, cu toate sacile de dormit, perne, două coolere, echipament pentru arma de paintball și pungi de duffel pentru fiecare persoană.

Siguranță și divertisment

Pentru caracteristicile techie, Sorento este puțin în spatele competiției, mai ales la capătul superior QX56. Unele dintre caracteristicile tehnice sunt destul de standard: Bluetooth pentru telefonul dvs., cu comenzi pe volan și un conector cu 30 de pini pentru iPhone sau iPod Touch.

Există câteva aspecte interesante. Unul este că, spre deosebire de câteva crossover-uri pe care le-am testat, streaming-ul media de pe iPhone a funcționat de fapt în mod consecvent. (Unele vehicule au probleme atunci când activați Bluetooth și utilizați un cablu USB pentru audio.) Există câteva funcții subtile - un comutator pentru a activa numai AC în compartimentul din spate și un buton pentru a împiedica rotirea atunci când urcați pe o înclinație abruptă și trebuie să se oprească.

Pentru caracteristicile de siguranță, airbagurile Sorento au airbaguri cortină laterale pentru pasagerii din prima și a doua linie, plus airbag-uri pentru șofer și pasagerul din față. Centurile de siguranță din față utilizează și pretensionarea înainte de o coliziune. Există, de asemenea, controlul tipic al stabilității și monitorizarea presiunii în anvelope.

Funcțiile de divertisment nu sunt atât de impresionante. Ca și Optima, Sorento folosește un sistem stereo Infinity cu zece difuzoare, dar are tendința de a face un sunet prea distorsionat pentru rockul indie orchestrat, pe care tindem să-l preferăm. Dacă asculți Bon Jovi și Pearl Jam, există o mulțime de putere audio. Nu există ecrane TV ca în QX56 și alte câteva crossover-uri și SUV-uri de nivel superior. Sorento vine cu Radio Sirius XM. Ecranul tactil mare este mai receptiv la presele deget decât unele crossover-uri. Când selectați o opțiune, se simte mai mult ca un buton fizic în timpul de răspuns.

O afacere de orice alt nume

Sorento este o alegere globală printre cele 30 de vehicule pe care le-am testat în ultimul an. Rideul este liniștit și rezonabil liniștit, iar motorul Sorento V6 este rapid și receptiv. Nu putem argumenta prea mult cu prețul: versiunea SX cu AWD este de $ 34, 095, iar versiunea entry-level este de aproximativ 21.000 de dolari. O versiune similară a Traverse costă aproximativ 38.000 de dolari, iar Honda Pilot costă aproximativ 37.000 de dolari, cu un pachet asemănător. Kia Sorento este distractiv de a conduce vehiculele, repede de pe terenul de pornire, are un spațiu excepțional pentru oameni și echipamentul lor și este la un preț inferior competiției. Unele dintre caracteristicile tehnice sunt doar standard în această clasă de vehicule, fără nici o extravaganță cum ar fi QX56. Cu toate acestea, pentru conducerea de zi cu zi și acele vremuri când doriți să călătoriți pe excursii laterale, Sorento este o plimbare ideală.