2011 Nissan 370Z Roadster Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Aproape am fugit peste un câine mic cu modelul 2011 Nissan 370Z Roadster. Bine, nu a fost atât de aproape - animalul a alergat pe un trotuar și l-am văzut dintr-un bloc. Dar în acest roadster compact, care conduce ca tanc cu rachetă, un bloc zip în câteva secunde și nu știi niciodată când un câine va cica atunci când zag. Ei bine, știm lucrul la frânare și știm că acesta este un convertizor cu direcție ultra-precisă. În mod ciudat, are o doză de mașină musculară, cu ajutorul unui control Corvette, oferind cele mai bune din ambele lumi - dar niciodată nu îmbrățișând.

Puternică, dar practică

Nu este vorba de un ding. Pentru unii șoferi, o masină musculară, cum ar fi Chevy Camaro SS Convertible, pe care am revizuit-o câteva săptămâni, este un pic prea înclinat cu prea multă greutate pe șosea, fără finisarea fină a virajului. Cu toate acestea, modelul Chevy Corvette GS Convertible este aproape prea mic la sol pentru conducerea ocazională: este destinat conducerii spirituale, chiar dacă vă îndreptați spre Target pentru a obține o cămașă nouă.

Modelul 370Z se potrivește undeva între ele. Cu o greutate proprie de 3, 426 de lire sterline, este aproape 600 de lire sterline mai ușoare decât Camaro SS. Cu toate acestea, este, de asemenea, mult mai mic - cu lungimea de doar 14 metri. Așezați pe scaunul șoferului, puteți simți greutatea suplimentară, care este menită să mențină echilibrul uniform pe șosea și fixat pe asfalt. Această mașină cu tracțiune spate are un motor de 332 CP și un cuplu de 270 ft. Monikerul 370Z vine de la motorul V6 de 3.7 litri.

Un șase viteze netede

Nici o infracțiune pentru Mazda, dar Z probabil înseamnă zoom. Având în vedere dimensiunile și greutatea mai mici, cu specificațiile motorului, modelul 370Z conduce rapid și precis. În prima treaptă, există un pumn care se simțea ca o apăsare cu octanică mare dintr-un bloc de pornire. Cea de-a treia și a patra treaptă a fost netedă și agilă - am deplasat în jos printr-un camion în mișcare lentă, testat în timp pe o pistă deschisă și am testat accelerația de la 0 la 75 pe o autostradă și am simțit întotdeauna sigur pe drum, - viteză manuală.

Un buton de moduri sportive, situat în apropierea schimbătorului de viteze, în mod automat alarmează accelerația pentru a se potrivi cu turația în timp ce deplasați. Pentru ao dezactiva, trebuie să apăsați și să țineți apăsat butonul câteva secunde.

Faptul că modelul 370Z nu este o adevărată mașină musculară și nu o mașină sport este probabil ideală pentru unii șoferi, dar ne-am dorit și mai puțin. Camaro SS a sunat ca un leu de munte pe prowl, un vuiet tumultuos, gutural. 370Z urlă, dar este mai subtil. Nu există nici un sens că puteți săturați pe o stradă laterală și încă simțiți puterea minunată a motorului V8 de 426 cai putere al lui Camaro, dar modelul 370Z are în continuare cherestea.

In jurul colturilor, modelul 370Z este imbracat si precizat - am luat un colt la 80 si am simtit ca am ajuns la 55 de ani - dar suspensia nu este reglata sa schimbe balanta masinii ca si Corvette Grand Sport 2011 testat recent . Cu un Corvette, care nu este în aceeași clasă sau punct de preț, poți să iei un colț la 80 și se simte ca mașina merge la 35. Nu înseamnă că modelul 370Z se simte dur în colțuri, dar manipularea este nu la fel de agil.

Toate curbele

Cu modelul 370Z, desenul principal este stilul. Există unele musculare și unele sportivități, dar acest vehicul are un aspect unic, bulbos, care indică modelul Infiniti G37 Convertible 2011 și chiar modelul Infiniti M37x din 2011. Ei bine, este mai mult decât o sugestie. Toate cele trei masini au o curba similara: un pic cam in spate, unghiular in jos pe usa, si apoi o cursa casual spre fender. Dimensiunea mai mică face ca modelul 370Z să fie doar o explozie pentru a conduce în jurul orașului, cu zip în și din trafic.

Accent pe unitate

Modelul 370Z nu este echipat cu progrese tehnice. Am găsit un port USB care a funcționat fără probleme cu un iPhone 4, iar modelul 370Z vă permite să transmiteți flux audio Bluetooth. Puteți, de asemenea, să înregistrați CD-uri într-o jukebox sau să redați radioul XM.

Controalele interioare sunt puțin amplasate în mod ciudat. Pe măsură ce vă simțiți fascinat în jurul orașului, este greu să apăsați butoanele de declanșare a treptei de viteză, care arată o gamă de combustibil și o evaluare MPG instant, comună în majoritatea mașinilor noi. Dar, cadrele sunt plasate în stânga din spatele volanului. Cele mai multe controale ale consolei centrale sunt mult mai ușor de găsit, deși s-ar putea să ajungeți să atingeți butonul de control al climatului și să realizați că acesta este controlul volumului - ambele arătau la fel.

Pentru eficiența combustibilului, modelul 370Z este evaluat pentru un kilometraj maxim de autostradă de aproximativ 25mpg. De fapt, am descoperit că este destul de precis pe o excursie de 60 mile. În jurul orașului, kilometrajul scade la aproximativ 18mpg sau mai mic dacă testați accelerația la fiecare oprire.

În caz contrar, caracteristicile standard sunt destul de rutine: farurile de senzitivitate, controlul tracțiunii de stabilitate pentru a împiedica răsturnarea automobilului, farurile Xenon. Modelul 370Z nu are o caracteristică de asistență la deplasare, ceea ce înseamnă că atunci când parcați pe o pantă și trebuie să mergeți în sens invers, este posibil să aveți nevoie să utilizați frâna de mână pentru asistență manuală.

Suprafața decapotabilă este făcută dintr-un material de pânză și are tendința de a acoperi vântul la viteze mari, dar numai în spate. Cu partea de sus în jos, 370Z se simte îngustă dacă nu sunteți mai mică de 6 metri înălțime. Totuși, acesta este un roadster - nu este destinat extinderii și conducerii timp de 18 ore. Trunchiul este de fapt mai mare decât era de așteptat - am umplut în trei pungi de duffel mari fără probleme. G Convertible are un trunchi mult mai mic atunci când partea de sus este în jos, deoarece hard-top-ul folosește cea mai mare parte a spațiului. În ansamblu, Z se simțea mic, dar într-un mod bun; are un simt sportiv, gata de drum.

Verdict

Roadsterul 370Z este ușor de recomandat. Se potrivește între o mașină musculară și ceva mult mai potrivit pentru pistă. Ca o mașină mică, se simțea ca și cum ai conduce un Juke cu un chibrit mic, cu un baston și un vârf decapotabil, cu mai multă mușchi. Nu, nu are mârâitul unei mașini musculare. Colțul este bun nu grozav. Dar designul atrăgător și accelerarea rapidă înseamnă mai multă distracție și mai mult soare.