2011 Nissan Juke Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Nissan Juke este cea mai recentă încercare a unui producător de automobile de a ucide Mini Cooperul, totuși masina urbană preeminentă. Măsoară doar 13, 5 metri înălțime, cu o înălțime totală de doar 5 picioare, acest mini-crossover sportiv și elegant este o explozie de condus. Și, motorul curios reactiv de 185 de cai oferă suficiente sucuri pentru Juke pentru a vă face să vă prindeți puțin în jurul colțurilor. Insa adevarata inovatie este ca Nissan a reusit sa impacheteze intr-un motor cu un cuplu de cuplu de circa 2 000 - 5, 200 RPM pe o amprenta mica si agitata. Pentru cei care preferă ființa pură de a conduce peste nevoi de transport mai practice, Juke simte că conduceți o mașină de stoc la circ. Singura problemă: Distracția durează până la aproximativ 45 MPH.

Ca și în cazul oricărei mici mașini, trebuie să știți ce obțineți. Din exterior, Juke pare puțin ciudat în funcție de unghi. Din față, se pare că ar fi un tip sălbatic, aproape ca un văr apropiat de Nissan Leaf. Întoarceți-vă în lateral, iar Juke are un aspect mai pronunțat pentru automobilele mici: în față, înclinat dramatic în spate, cu un hatchback suficient de mic pentru a fi confundat cu o ușă pe alte mașini. Există ceva izbitoare și puțin ciudat. În timpul testelor noastre, am oprit mai mulți oameni și ne-am întrebat despre numele modelului. Semnalele de direcție, care sunt situate pe partea superioară a capotei și sunt foarte vizibile atunci când conduceți, sunt de asemenea în mișcare. Per ansamblu, designul împrumută puțin din curbură pe M37x, le împrospătează până la mărimea Mini Cooper, și apoi adaugă o parte din flacăra Mini Cooper.

La un preț de bază de aproximativ 18.000 de dolari, aceasta este o mașină mică sportivă care are câteva inovații interesante, începând cu transmisia variabilă continuu, ceea ce face ca mașina să se simtă ca și cum ar avea întotdeauna o putere de rezervă. CVT este relativ rar și este utilizat în prezent doar într-o mână de mașini. Un purtător de cuvânt al Nissan a explicat cum funcționează:

"Folosim o transmisie continuă variabilă continuu, care nu are în realitate unelte. Folosește o centură metalică între două scripeți în formă de conul pentru a transmite puterea de la motor la roți ", spune purtătorul de cuvânt al Colin Pricea Nissan. "Roțile se pot modifica în mod continuu pentru a regla raportul efectiv de transmisie pentru a atinge accelerația solicitată de șofer, astfel încât motorul să revină la punctul optim din curba de cuplu, iar unitatea de control a motorului va regla apoi raportul efectiv al transmisiei la face cererea de la conducătorul auto prin intermediul pedalei de accelerație. "