2011 Volkswagen Jetta Review - Autoturisme - 2019

Anonim

"Va trebui să vă răsturnați mâinile de la volan."

Asta i-am spus și celui care a venit să ridice Volkswagen Jetta 2011, o mașină de pasageri de la intrarea în vagoane de la Wolfsburg, Germania. După o săptămână solidă de testare, inclusiv călătorii frecvente pe o "pistă de testare" care se învârte în jurul unui oraș sompical din Midwestern, rezumatul de bază pentru această elegantă, sportivă, dar puțin strâmbă cu patru uși este că merită fiecare bănuț. Înainte de a ne arunca cu capul în vibrațiile și vărsările, să acoperim exact ceea ce sa schimbat în acest proiect total pentru 2011.

În primul rând, noul Jetta are o lungime de peste 15 picioare, ceea ce reprezintă de fapt doar o atingere mai mare decât modelul din 2010 (cu aproximativ 3 inci). Modelul anterior este doar un fir mai larg. Într-adevăr, VW poziționează Jetta ca o experiență de conducere fina fără prețul de conducere fin, dar este și sedanul de intrare la nivel de companie. Masina costă 15, 995 dolari pentru modelul de bază S, care este de aproximativ 1700 dolari mai ieftin decât modelul similar echipat 2010. Am condus SE, care este în esență aceeași, dar utilizează o transmisie cu 5 trepte. VW oferă un ghid de comparare on-line la îndemână pentru a vedea cum stivele Jetta stivuiesc, negi și toți, alături de competiție.

Deci, ce sa schimbat? Pentru început, interiorul mașinii se simte mai ieftin decât modelul din 2010. Când intri pentru prima dată, se simte ca un Hyundai mai vechi și nu un sedan construit de germani. Există plastic întunecat peste tot - pe volan, în jurul liniei, pe ușă. V-ați gândi că o companie de mașini cu marea moștenire a lui VW ar veni cu câteva accente false de lemn aici și acolo.

Există și un sentiment destul de surprinzător că ecranul nav, pe care atât VW cât și Audi îl numesc Interfața Multi Media sau MMI, arată și funcționează aproape exact ca unul dintre dispozitivele de navigație Wal-Mart pe care le conectați la parbrizul Chevy Impala. Interfața însăși este folositoare, dar măsoară doar aproximativ patru sau cinci centimetri, și sa dovedit a fi destul de mică chiar și pentru navigația de bază. Acestea fiind spuse, faptul că există chiar și un ecran de navigație pe Jetta este un bonus - majoritatea sedanelor la nivel de intrare nu oferă unul.

O alta mica poveste despre noul Jetta este faptul ca stilul exterior nu este cu adevarat falcat. VW este cunoscut pentru autoturisme cu linii fine și un aspect elegant - majoritatea mașinilor lor sunt atrăgătoare și le puteți vedea cu ușurință într-o mulțime. Jetta se potrivește într-un pic prea bine la parcarea mall-ului local, în mijlocul lui Chevy Cobalts și Sonatas Hyundai. Această lipsă de stil distinctiv este una din dezamăgirile în re-design. Am vrut, să zicem, un aspect mai aerodinamic sau accente de iluminare pe oglinzile laterale. La prima vedere, Jetta arata ca o masina mica care te duce de la punctul A la punctul B fara nici o batista.

Conducerea pentru distracție

La a doua privire, fiecare dintre acei iritanți ușori și primele impresii mai puțin decît stelare se estompează odată ce intri în scaunul șoferului. (Dar notați: cele mai multe dintre aceste rezultate ale testelor se aplică numai în cazul SE pe care l-am condus, versiunea S are o manevrare similară, dar nu aceeași entuziasm pe care o oferă transmisia cu 5 trepte.)

Wow, 5-viteza este înfricoșătoare. La fel ca Ford Fiesta complet proiectat pentru 2011 pe care l-am condus cu câteva săptămâni în urmă, Jetta beneficiază foarte mult de faptul că este mic și ușor, deoarece primele două trepte de viteză oferă o greutate mare. Mai important (și vă vom păstra jargonul de mașină aici pentru că nimeni nu o înțelege oricum), Jetta este foarte receptiv. Când faceți o mișcare ușoară spre stânga sau spre dreapta, mașina răspunde rapid. Există probabil un motiv tehnic pentru acest lucru, dar realitatea pentru șoferii de zi cu zi este că Jetta va fi o explozie de condus.

Sportul înseamnă, de asemenea, că te simți în siguranță în noul Jetta. Nu există niciodată acest sens leneș de conducere în cazul în care vă simțiți ca mașina nu se descurcă bine în jurul colțuri și ar putea scurge ușor pe tine. În schimb, Jetta pare să beneficieze de ingineria inteligentă: prinderea drumului strâns, accelerarea rapidă într-o varietate de condiții, oferind în continuare putere în treptele superioare atunci când măriți până la 80MPH.