2012 Audi A7 Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Dacă noul A7 pare surprinzător de familiar pentru o mașină recent revizuită de la bara de protecție la bara de protecție, ar trebui. Interesant este faptul că modelul A7 are multe dintre aceleași caracteristici ale modelului A8 pe care l-am examinat acum câteva luni, însă are un scop diferit în viață. Modelul A8 folosește unele dintre cele mai avansate tehnologii disponibile pentru a vă ușura în jurul colțurilor, utilizând o suspensie adaptivă și a face gropi mult mai puțin înfuriate, în plus față de o mulțime de alte creaturi cum ar fi difuzoarele frontale care se ridică din tabloul de bord. Audi A7 se concentrează mai mult pe senzația de conducere. Intenția aici este luxul, viteza și un mod sportiv pentru fiecare condiție.

În primul rând, o notă despre stil. Acest sedan este de aproximativ 55 cm înălțime, pe care îl veți observa imediat. La fel ca Jaguar, masina arata mai mult decat A8 datorita profilului sau redus, dar scaunul este de fapt un pic mai putin spatios - mai ales in spate. Înălțimea șoferului este în regulă - din fericire, puteți regla scaunul destul de jos. Trapa, care în mod normal coboară spațiul general de cabină pentru șoferii înalți, de fapt, adaugă o cameră suplimentară atâta timp cât păstrați capacul deschis.

Conducerea Audi A7 2012 este o experiență pe care fiecare iubitor de mașină ar trebui să o aibă cel puțin o dată. Accelerația nu este exact ca o mașină de sport - nu cu mult timp în urmă, am condus 2012 Ford Mustang 302 Boss și încă mai amintesc scânteia anvelopei. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea sedanelor europene, veți aprecia pumnul inițial și abilitatea de trecere în treapta a treia și a patra.

Este un pic uluitor pentru modelul A7 - odată ce ajungeți la aproximativ 60MPH pe autostradă - că există încă atât de multă putere disponibilă, chiar dacă motorul V6 are puțin peste 300 de cai putere și nu se află în aceeași liga ca, de exemplu, Cadillac CTS-V. (Saptamana viitoare, revizuim noua masina ponei Camaro SS Convertible, care are peste 400 de cai putere.)

Motorul pe A7 vă face să apreciați ingineria care a intrat în acest nou design, deoarece vehiculul trece prin treptele superioare și abia observați schimbarea automată. Desigur, puteți utiliza și un mod de schimbare manuală, ușor accesibil pe schimbătorul de podea montat pe podea. Modul A7 vă permite să comutați între modurile de mișcare, cum ar fi confort și dinamic, pentru a controla dacă mișcarea este netedă sau oferă un pic mai multă lovire. Modelul A7 pe care l-am testat este versiunea supraîncărcată, care adaugă o accelerare rapidă - aproximativ 6 secunde, mergând de la 0 la 60.

Interiorul autovehiculului nostru A7 a arătat luxos, dar nu a fost suprasolicitat. Există un model de tip păianjen pe unele panouri, care adaugă o oarecare erupție suplimentară, dar mai preferăm cabina Infiniti M37x din punct de vedere al stilului general.