2012 Fiat 500C Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Surprizele vin în pachete mici. Fiat 500C Lounge Cabrio, la pretul de 22 $, 495 complet incarcat, actioneaza ca un motociclist si arata ca o ghimpe supradimensionata. Nici o altă mașină în memoria recentă nu a făcut destul de multe zâmbete. Oamenii s-au oprit, au arătat, au privit perplex, și chiar au râs când mergeam, într-un mod bun.

- E un Buick? Întrebă un privitor confuz.

Nu chiar. Una dintre cele mai populare mașini europene - constructorul italian nu poate să-și pună mașinile împreună destul de repede - Fiat 500 este un precursor de top hard cu caracteristici similare. La 500C, partea superioară se întoarce spre spate prin apăsarea unui buton. În mod ciudat, puteți să pliați partea din spate în timp ce conduceți, dar dacă continuați să împingeți butonul, panza se va retrage în spatele pasagerilor din spate. Odată ce o trageți înapoi atât de departe, nu puteți apăsa din nou butonul până nu vă opriți.

Deschis, 500C este o bucurie de a conduce. Scaunele în aer liber oferă fiecărui pasager o cameră suplimentară pentru a vă deplasa. Totuși, hai să fim cinstiți: trebuie să te duci în acest bug. La o adancime de pana la 12 picioare si la o inaltime de 5 metri inaltime (si larg), aspectul modelului 500C are un aspect uimitor de clovn, dar unul care atrage atentia. Stilul este riscant: nici o alta masina nu arata la fel, si probabil vei face o dubla luare la inceput. Într-adevăr? Atât de mic, atât de mic, atât de îngust? Există câteva caracteristici ornamentale: stopuri bulbale reale, roți din aluminiu de 15 inchi și 14 opțiuni de culoare. 500C are un front perky cu o înclinare unghiulară de jos în sus, care este foarte unică.

Înăuntru, scaunele din piele și cacofonul de butoane și butoane sugerează de asemenea că un designer aruncă cartea de reglementare. Unele dintre controalele interioare sunt perplexante. Când conectați un iPhone la portul USB din torpedou, trebuie să apăsați un buton de pe partea inferioară a volanului din partea stângă - ceva ce Chrysler (Fiat este proprietarul majoritar), evident, deoarece este o opțiune standard pe majoritatea mașinilor lor. Parcurgeți de câteva ori pentru a ajunge la opțiunile USB și apoi, în final, să vedeți meniul artistului. În mod interesant, există o opțiune de a juca orice melodie aleatorie care funcționează data viitoare când începeți să conduceți. Comenzile de volum se află în partea dreaptă din spatele volanului, iar cele mai multe butoane de control sunt puțin confuze la început.

Desigur, puțini șoferi vor observa această stricăciune - aceasta este o mașină care face din nou distracția. Spre deosebire de Mini Cooper, simțiți un sentiment de abandon al drumului - îngrijirea în jurul colțurilor la viteze extrem de mari, răcnind pe dealuri, zg-zagging prin trafic. Cooperul oferă o emoție similară, la fel și Volvo C30, dar Fiat 500C este mai aproape de o experiență kart-racing.

Vestea bună este că nu veți simți niciodată orice bătaie, iar colțurile nu sunt extenuante. Vehiculul este distractiv de a conduce, dar oferă și o experiență pe autostradă; nu este nici unul dintre tipice zgomotos pe mașini mici, și de a lua un colț la 65 nu te face să vrei să încetinească. Asta eo realizare chiar acolo.

Fiat 500C cântărește doar 2, 434 de lire sterline, ceea ce este destul de ușor chiar și în comparație cu alte mașini mici. În timpul unui test într-o zi cu vânt, sistemul de control al vitezei de croazieră s-ar dezlipi de fapt după un rafale de vânt sau se va strădui să mențină o viteză constantă. Ușile de urcare au fost, de asemenea, un pic interesante, ca motorul de 101 CP, motorul de 1.4 litri, care are puțin sub 100 lb-ft. de cuplu, sa luptat pentru a face ascensiunea. Nu conteaza. Acest transport urban este încă o explozie, chiar dacă nu veți câștiga nici un fel de curse.

Economia de combustibil nu este un punct important. Tocmai am condus recent Chevy Cruz Eco și am parcurs în jur de 42mpg pe autostradă pe o distanță lungă. Avea mult spațiu pentru valize și saci de laptop. După unitate, am simțit încă picioarele noastre.

Fiat 500C are doar 27mpg și 32mpg pe autostradă - nu atât de spectaculos pentru o mașină atât de mică. În timp ce nu consumam exact combustibil, am fost impresionați de faptul că modelul 500C obține un kilometru bun de gaz în trafic și în jurul unei zone din centrul orașului, în timp ce Cruz Eco, în condiții similare, ar ajunge doar de la 16 până la 20mpg.

În ceea ce privește siguranța, 500C este în mod surprinzător de sigur. Există șapte airbaguri și un sistem electronic de control al stabilității, care reduce probabilitatea unei rulări. Pasagerii din spate sunt așezați chiar lângă trunchi (care pot purta numai câteva saci de duffel mici), iar ușile arata destul de subțiri. Cu toate acestea, Fiat a folosit metal re-forțat pentru compartimentul din spate pentru a obține o evaluare a testelor accidentale de 5 stele.

Caracteristicile tehnice sunt aici, dar nu sunt abundente. Modelul 500C utilizează tehnologia Fiat Blue & Me pentru a gestiona apelurile - nu am avut probleme la conectarea și utilizarea unui iPhone 4. Cu toate acestea, Fiat 500C nu ne-a permis să transmită melodii prin Bluetooth.

Sistemul de sunet Bose a fost testat mai bine decât era de așteptat pentru o mașină mică, cu un bas bun și o fidelitate clară, chiar dacă nu se poate compara cu niciunul dintre sistemele de sunet din recentul Audi, Mercedes sau chiar Chevy. Nu e așa de tare și sunetul are tendința de a sări în cabina mică. De asemenea, ne-am simțit greu să vedem comenzile de dash în zilele însorite încercând să selectăm melodii. Unele dintre luminile interioare au arătat puțin diminuate, mai ales cea care indică faptul că ați apăsat butonul de încălzire a scaunului.

Cea mai mare parte a dezbaterii despre acest vehicul - și există o dezbatere, aproape oricând există ceva despre mașină - se concentrează pe preț. Este destul de evident că oamenii au una din cele două opinii despre Fiat 500: fie prea scump, fie destul de scump. Mini Cooper Convertible costă mai mult de 3 000 de dolari și are un motor cu turbocompresor de 121 CP. Este plictisitor, distractiv și are un kilometraj mai bun pentru gaz. Mini Cooper S Convertible costă 6000 de euro mai mult decât 500C.

Este o problemă majoră? Nu chiar. Există mii de Mini Coopers pe drum, dar nu foarte multe cabriole Fiat 500C. Acest model este de fapt cel mai ieftin convertibil pe drum. Manipularea a fost excepțională, chiar dacă accelerația era îmbelșugată. Cumparatorul principal pentru aceasta masina este cineva care cauta un design unic de masini mici, care se bucura de condus, si care vrea sa zip in si din trafic. Sigur, nu veți avea loc pentru nici o unelte. Adevărat, motorul este un pic forțat. Dacă prețul se potrivește bugetului dvs. depinde în mare măsură de cât doriți să ieșiți în evidență.

2012 Fiat 500C galerie foto

Material video de conducere Fiat 500C