2012 Ford Mustang Boss 302 Recenzie - Autoturisme - 2019

Anonim

Pentru cei care doreau o plimbare emotionala, nu te uita mai departe decat modelul 2012 Ford Mustang Boss 302. Producat initial in 1969 si 1970 ca o adevarata masina de curse ca un compliment pentru versiunea populara de productie, seful este in esenta o masina musculara intr-un corp mai mic dimensiuni care îmbrățișează colțurile, lărgesc o putere de 440 de cai putere de la un motor V8 de 5 litri și au un cuplu de 380 lb-ft pentru distracția gravă a osului.

Am testat atât standardul Boss 302 (disponibil în roșu cu accente negre) cât și Boss 302 Laguna Seca (negru cu accente roșii) la Ford Proving Grounds din Dearborn, Michigan. Cele două vehicule sunt destul de asemănătoare, însă Laguna Seca - pe care am testat-o ​​într-o fază de prototip - are un simț al cursei, cu frâne bine reglate, suspensie și direcție destinate vitezei mai rapide. Cea mai remarcabilă diferență pe care am descoperit-o este că versiunea Laguna Seca are o mângâiere preternaturală care ar putea fi mai eficientă pentru a speria copii mici când conduceți în jurul orașului.

Un clasic renăscut

În aparență, autovehiculul de 15, 5 picioare pare cam ciudat, dar nu compact. Doar cu o zi înainte de a conduce modelul 302, am condus un încărcător Dodge 2012, o altă mașină musculară care sa dovedit utilă pentru a observa diferențele. În persoană, modelul 302 arată doar ca o mașină de curse, chiar dacă este legală pe stradă. În ciuda diferitelor etichete de preț, unele dintre riderile noastre mai recente evidențiază diferențe interesante în ceea ce privește stilul dintre mașini la acest nivel de performanță: Audi R8 este scăzut și îndrăzneț, iar Chevy Corvette Z06 (pe care am condus-o în vara trecută în Detroit) scăzut la pământ. Modelul 302 are mai mult un stil clasic.

Toate accentele de culori ale vehiculelor sunt supuse și totuși, ca și versiunea 1970, modelul 2012 Boss 302 emană și un stil îndrăzneț. De exemplu, modelul standard are accente negre pe spoilerul frontal și spate, pe acoperiș și pe uși. Aspectul general este sportiv, dar nu este ca un fel de vehicule de aruncare înapoi. Într-un fel, Ford a făcut ca mașina să arate că aparține în 2011.

Realizat pentru succes

După ce am luat mai mult de o duzină de ture la viteze de până la 100MPH (am înmânat ieri un inginer care ne-a dus de mai multe ori pe un traseu "agresiv") am ieșit cu câteva impresii foarte diferite. În primul rând, cei 302 se simțeau ca o adevărată mașină de curse în colțuri. Z06 a avut o treaptă treptată mai uimitoare, care face dinții să zboară, dar rapoartele de transmisie de pe 302 sunt mai iertatoare. Uimitor, poți să rămâi în cea de-a treia treaptă de viteză de cele mai multe ori.

Pentru cei care se întreabă despre asta, este important să rețineți că nu toate transmisiile manuale oferă rate de transmisie similare. De exemplu, în Chevy Cruze Eco 2011, puteți să conduceți doar pentru o perioadă scurtă de timp în prima și a doua treaptă, și nu există prea mult în viteza a treia treaptă. Într-un Suzuki Kizashi SSL 2011, cu o transmisie manuală, prima treaptă de viteză este doar medie, dar a doua și a treia oferă un pumn serios. Jumping până la Boss 302, fiecare unelte are pumnul până la redline la 7500 RPM. În termeni practici de conducere, înseamnă că modelul 302 este mai distractiv de a conduce, deoarece puteți sta mai mult în treaptă și accelerați rapid la toate vitezele.

Regele colțurilor

În timpul călătoriei agresive (pe care Ford ne-a cerut să-i facem căștile), am observat că ambele modele de 302 îmbrățișează drumul strâns, dar nu există o forță prea mare în jurul colțurilor așa cum ne-am așteptat. Ford ne-a spus că are de-a face cu suspensia pe vehicul, ceea ce face ca înclinarea să fie mai plăcută. Când conduceți pe o pistă de încercare la viteze mari, doriți ca vehiculul să vă ușureze în jurul colțurilor, deoarece puteți conduce mai repede. În stradă, modelul 302 este uimitor de rapid, dar neted în același timp. Nu a fost o explozie tipică a vitezei și a comportamentului pumn al R8 pe care l-am testat, dar 302 este, de asemenea, o călătorie mai ușoară. De fapt, am preferat să conducem vehiculul în jurul colțurilor peste Z06.

Autovehiculele legale din mașină, cum ar fi Mustang Boss 302, găsesc un echilibru bun între o suspensie de colț, un cuplu ridicat și un raport de transmisie care oferă pumn la aproape orice viteză. Nu sunt atât de multe facilități suplimentare - calitatea interioară este concepută pentru curse practice. Prețat la un par sub $ 41, 000, Boss 302 este un vehicul accesibil care se potrivește cu cele mai multe modele Dodge și Chevy. (Z06 pe care l-am condus a fost la pretul de 102 000 $, deci nu este o comparatie corecta. R8 ruleaza aproximativ 200.000 $.)

Linia de fund

Vom cumpara modelul 302 pe un Cadillac CTS-V cu un motor de 550 CP? Atât CTS-V, cât și Boss 302 sunt îmbunătățite cu câteva caracteristici suplimentare de curse, ambele arătând ca și mașini sport. În multe privințe, cele două vehicule au același scop în minte: faceți călătoria dvs. mai interesantă. Dar trebuie să dăm din cap la Seful 302 pentru cele două realizări majore. Una este că designul arată modern și totuși indică originalul clasic din 1970. Și două, virajul este doar o explozie cu Boss 302.

La finalul testului nostru, am simțit un pic epuizată, dar în același timp amuzată. Mustang Boss 302 este în prezent alegerea noastră cea mai accesibilă pentru o conducere sportivă și plină de viață.

Galerie foto