2012 Volkswagen Passat: revizuire prima unitate - Autoturisme - 2019

Anonim

Ce au în comun pizza, câini calzi și burritos cu Volkswagen 2012 Passat? Sunt produse străine pe care americanii le au - în funcție de perspectiva ta - perfecționate sau pervertite.

Pentru 2012, Volkswagen a renunțat la împingerea Passat-ului construit în Germania pe drumurile americane, reîncadrând-o complet pentru piața profitabilă a sedanului mijlociu aici. În timp ce puristii de la Volkswagen ar putea să se bată cu ideea unui Passat adaptat gusturilor americane, cu puțin în comun cu vărul său născut în Europa, Passat de la Volkswagen are o serie de trucuri surprinzătoare în favoarea sa.

Deci, cum americanizezi un sedan german? Nu te gândi prea departe în afara stereotipurilor, GI Joe. Prin extinderea celor patru centimetri Passat, revizuirea exterioară și relocarea producției sale la Chattanooga, Tennessee, Volkswagen a făcut din Americanized Passat mai mare, mai ieftin și conform designerilor săi, mai masculin.

Acest ultim punct se va dovedi a fi o dezbatere. În timp ce designerii germani (încă se ocupă de acest lucru în străinătate) au făcut un semn sălbatic către linii orizontale din fațadă, o capotă racocită și unghiuri mai abrupte, avem greu de numit pericolul Passat și, desigur, nu este aproape de Charger sau de Camaro.

Destul de spre deosebire de vizitarea unei fabrici de cafenele calde sau a bucătăriei într-un restaurant Tex Mex, procesul din spatele noului Passat nu este un secret urât atât de mult ca un punct de mândrie pentru Volkswagen. Compania a turnat un miliard de dolari (cu un B) pentru a transforma orașul somnoros de pe malul râului Chattanooga, Tennessee într-o mică bucată de Wolfsburg, în inima țării de camioane. Gândiți-vă la sudura robotului ghidată de calculator, la lagărele care verifică toleranțele în limita a 1 mm și la muzica care se accelerează deoarece problemele persistă pe o linie de asamblare pentru a face muncitorii să se amestece.

În ciuda acestui loc de naștere în inima sufocantă a Americii, în interior, Passat păstrează senzația distinctă de germană a fraților și surorilor sale Volkswagen. Materialele plastice solide cu atingere invită mâinile pe butoane și mânere, scaunele din piele se simt bine - dar susținute - și chiar linia are o simțire solidă față de ceea ce vă așteptați de la o mașină începând cu $ 19, 995. Nu vă faceți griji : Are și suportul pentru pahare și ne-au tratat cappuccinosul de cafea de dimensiuni foarte mari. Cameră pentru picioare? Cu un plus de trei centimetri în spate față de modelul de ani lipsit (o sursă comună de reclamație, conform VW), nu este o problemă.

VeeDub oferă Passat cu trei motoare diferite pentru trei sensuri diferite ale Americii: ieftine, rapide și eficiente. Un motor de 2.5 litri cu cinci cilindri lovește un 170 CP adecvat, dar un motor de 3.6 litri, cu un V6 de 3.6 litri, până la 277 CP și un TDI de 2.0 litri, cu patru cilindri, care lovește, bine, care îi pasă, devine 43mpg pe autostradă. Alegerea pachetului TDI de bază va aduce un preț suplimentar de 6 000 $ la prețul de pornire, dar pe lângă motorul TDI antiglonț, acesta vă va scuti de tot felul de bunuri care ajută la justificarea upgrade-ului, cum ar fi jantele din aliaj de 17 inch și scaunele încălzite din piele.

Pe scaunul șoferului, Passat se simte pliabil, dar compozit - călătorește peste trotuarul rupt fără plângere la viteza de 70 de mile pe oră, dar încă gata să se scufunde în următoarea răsucire, fără să se simtă ca înfășurând pe bile de bumbac. Puterea de la TDI frugal este surprinzător de adecvată, iar V6 devine din ce în ce mai vicios în modul Sport, punând cauciucul și revigorându-se în mare măsură în banda de putere netedă. Se simte cu mult mai ușoară - autostrada care trece prin accelerația larg deschisă va ridica încă părul pe brațele tale, dar DSG automată cu șase trepte VW refuză să te lase să fii prea frisky fără să-ți pui ochii și să te întorci pe schimbător.

Sistemul de navigație și divertisment electronic oferă caracteristici standard, cum ar fi redarea radioului Sirius XM și DVD, dar nu aspiră într-adevăr la niveluri de integrare originale și pare să aibă probleme și în a face unele lucruri ușoare. Folosind cablul iPod din torpedou pune dispozitivul pe o leșie dureroasă, jack-ul nu părea să vrea să rămână foarte bine și niciodată nu am reușit să jucăm sistemul după ce l-am recunoscut. De asemenea, VW a oferit un conector USB standard, care ar putea deschide sistemul atât pentru dispozitivele de blocare cât și pentru încărcarea pentru telefoanele care nu aparțin Apple. MyFord Touch, cu toate defectele sale, este încă la mila în față și mai aproape de a oferi tipul de interfață cu care poate genera generația iPad.

Cu un preț de bază de 7 000 de dolari mai mic decât Passat-ul de anul trecut, Volkswagen intenționează să joace un joc dur cu alte sedanuri de dimensiuni medii, cum ar fi Accord și Camry. Stilul și reputația acestor importuri populare perene le-ar putea oferi o margine, însă opțiunea unui motor TDI și calitatea germană de calibrare fac din Passat unicitate. Pentru 25, 995 dolari, TDI Passat oferă economie de combustibil asemănătoare hibridelor, datorită unei motoare de forță care are o longevitate în linia sa de sânge. Nici nu puteți să porniți un Ford Fusion Hybrid în această gamă de prețuri, cu atât mai puțin obțineți unul cu scaune încălzite din piele, cum ar fi standardul TDI Passat.

Vor americanii să îmbrățișeze noul Passat ca pe propriul lor sau să-și întoarcă nasul la un VW lipsit de ciudățenia lui germană? Vom ști cu siguranță atunci când primele Passats născute în Chattanooga vor fi vândute la sfârșitul lunii septembrie, dar judecând după numărul de îmbinări de pizza în plină expansiune, bucătării mexicane și stanci fierbinți în orice oraș dat în țară, cotele VW nu sunt rele .