Sfat 1: Cum să scoateți roata - nepopular - 2019

Anonim

Proprietarii de mașini moderne sunt împărțiți în două categorii: unii preferă să se întoarcă la reparații auto pentru a schimba roata, iar unii preferă să o facă singuri. A doua opțiune vă permite să economisiți bani, dar în același timp necesită o anumită dexteritate de la proprietarul mașinii. Cu toate acestea, chiar și un entuziast de mașini novice poate elimina roata.


  1. Automobilul trebuie să blocheze frâna de mână, inclusiv prima treaptă de viteză sau treapta de mers înapoi. Dacă se produce înlocuirea roții pe șosea, asigurați-vă că nu creați o situație de urgență și nu interferați cu alți utilizatori ai drumului. În acest caz, este necesar să instalați un semn special de oprire de urgență în spatele mașinii și să porniți luminile de avarie.

  2. Înainte de a scoate roata, blocați roțile de pe spatele autovehiculului cu roți de roată; dacă nu există opriri speciale la îndemâna dvs., puteți folosi cărămizi sau pietre obișnuite găsite în apropierea carosabilului.

  3. Dacă trebuie să vă ocupați de roți cu discuri ștanțate din oțel, îndepărtați mai întâi capacul decorativ (această operație poate fi efectuată cu ușurință cu ajutorul unei șurubelnițe convenționale, introducând-o între jantă și capac).

  4. Toate piulițele de roată trebuie să fie slăbite (dar numai o singură rotire). După aceea, mașina trebuie ridicată cu o crică (nu instalați cricul pe acele părți ale amplificatorului lateral special conceput pentru acest scop). Dacă trebuie să scoateți roata în mijlocul secțiunii de drum cu un sol foarte moale, trebuie să puneți o bucată mică de sub bobină pentru a asigura stabilitatea structurii.

  5. Odată ce mufa a fost cuplată, piulițele roților pot fi complet îndepărtate. Roata este îndepărtată fără prea mult efort, de obicei este suficient doar să o trageți spre dumneavoastră.

  6. După ce roata a fost înlocuită, nu uitați să strângeți cu atenție piulițele și să verificați din nou calitatea montării după 10-12 kilometri.

Sfat 2: Cum să scoateți roata pe o motocicletă

Persoanele care nu au adrenalină, își cumpără motociclete proprii. Acești monștri cu două roți merg cu ușurință în jurul aproape tuturor blocaje de trafic. Consumul de combustibil al unei motociclete este mult mai mic decât cel al unei mașini, ceea ce îl face mai atractivă. Cu toate acestea, bicicleta necesită și întreținerea. De exemplu, mai devreme sau mai târziu va trebui să schimbați roțile motorului. Cum să o faceți singur, fără a recurge la serviciile serviciului?

Veți avea nevoie

  • Un set de instrumente, stand pentru moto, cârpă, mașină de lustruit.

instrucție

1

În primul rând, găsiți un loc unde veți schimba roțile. Garajul este cel mai potrivit pentru acest scop, deoarece în el veți fi protejați de vreme și veți avea mult spațiu. Opriți aprinderea motocicletei. Acum trebuie să atârnați roata din față, astfel încât să fie în aer. Distanța dintre pardoseală și roată trebuie să fie de aproximativ 20 centimetri. Puneți o piesă de construcție, cum ar fi o bară de lemn, sub partea de transport a structurii. Fixați cu grijă motocicleta într-o astfel de poziție încât să nu cadă când roata este îndepărtată. Este mult mai ușor și mai convenabil să efectuați toate manipulările împreună.

2

După aceea, localizați piulița pentru șurubul de îmbinare din stânga. Glisați-l de la sol și deșurubați câteva răsuciri. Tragerea de pe piuliță trebuie să fie o mișcare puternică, astfel încât să nu se deterioreze accidental firul. Dacă piulița a pornit mai întâi ușor și apoi a început să se rotească bine, apoi opriți-vă, faceți câteva răsturnări în ordine inversă și continuați să o dezbrăcați mai departe. După aceasta, întoarceți puntea din față a roții, pe care se află un fir pe partea stângă.

3

Acum, îndepărtați cu grijă axa din față. În același timp, este necesar ca a doua persoană să țină roata în aceeași poziție. După aceea, scoateți capacul de protecție de pe roată. Roata în sine ar trebui să fie înlăturată cu ușurință împreună cu capacul frânei. Deja de la roata scoasă este necesară demontarea capacului de frână. Procesul de înlăturare a roții din spate nu este aproape deloc diferit. După îndepărtarea capacului de protecție, trebuie să mutați roata de pe plăcuțele de frână și să o scoateți ușor din furca cadrului. În același timp, asigurați-vă că nu sunt deteriorate componentele. Va trebui să ștergeți ștecherul cu o cârpă și să verificați prezența zgârieturilor adânci și rupte. Dacă există vreunul, este necesar să lustruiți suprafața ștecherului.

  • cum să schimbați o motocicletă