Cum să scoateți duza - nepopular - 2019

Anonim

Dezasamblarea injectorilor este o operațiune pe care mulți conducători auto o fac singură, fără a cere ajutorul specialiștilor de la un centru de service auto. Cel mai adesea, necesitatea de a elimina duzele apare atunci când munca lor pare a fi nesatisfăcătoare - în scopul testării și, dacă este necesar, înlocuirea ulterioară. După ce a studiat instrucțiunile și a urmat toate instrucțiunile, chiar și o persoană care a repara o mașină pentru prima dată va putea elimina injectorii.


  1. Pentru a scoate și a verifica duzele, veți avea nevoie de o pereche de șurubelnițe convenabile (una dintre ele ar trebui să fie scurtă, iar cealaltă lungă) - cu ajutorul acestora veți putea să îndepărtați diferite laturi cu care sunt atașate duzele. Dacă intenționați să instalați dispozitivele de reținere înapoi mai târziu, va trebui să utilizați mici cleștele rotunde sau pensete lungi.

  2. Mai întâi trebuie să deconectați regulatorul de ralanti (seamănă cu un butoi mic cu un conector și două conexiuni) de la fiecare dintre conexiuni. Conectorul trebuie să fie scos și pus deoparte, de-a lungul felului în care îl puteți curăța. În plus, va trebui să detașați și conducta de aerisire subțire a gazelor de carter, în caz contrar poate interfera cu munca dumneavoastră. Este ușor de găsit - conectează capacul supapei cu corpul clapetei.

  3. Îndepărtați cu grijă clemele de prindere care fixează busul de control al duzelor - este o bară neagră fixată direct deasupra duzele și echipată cu fire și conectori pe ambele părți. Scoateți clemele, puteți scoate anvelopa.

  4. Acum trebuie să scoateți clemele care țin duzele atașate la șina de alimentare. Aceeași curea de combustibil este, de asemenea, supusă dezmembrării (trebuie îndepărtată foarte atent, ridicându-se alternativ capetele). Fiți pregătiți pentru faptul că, la momentul dezmembranței, benzina va curge de pe șina de combustibil. Prin urmare, toate lucrările trebuie să fie efectuate atunci când motorul este rece, este strict interzis să fumezi în timpul muncii, - consecințele pot fi cele mai deplorabile.

  5. După ce ați făcut toate manipulările de mai sus, veți avea acces la injectoare și le veți putea îndepărta, mutând furtunurile și firele în lateral. Uneori, pentru a scoate duzele din motor, trebuie să faci un efort fizic serios. În procesul de înlăturare a injectorilor, încercați să nu pierdeți inelele de etanșare din cauciuc care se află pe duzele de pe ambele părți.

  • scoateți duzele singur în 2018