Cum se asamblează motorul - nepopular - 2019

Anonim

Trebuie amintit că nu orice pasionat de mașină va putea să asambleze singur un motor - fără o experiență adecvată, va fi foarte greu să faceți acest lucru în mod corect. De obicei, numai un mecanic experimentat care este familiarizat cu tehnologiile moderne pentru repararea pieselor individuale ale motorului este capabil să asambleze cu putere un motor.

Cele mai mari dificultăți în procesul de asamblare a motorului apar atunci când se montează capul cilindrului. Prin urmare, în majoritatea cazurilor, pentru a încredința repararea și asamblarea capului cilindrului este necesar pentru angajații centrului de servicii, deoarece probabilitatea de a face o greșeală este foarte mare. Dar dacă, din orice motiv, ați fost forțat să vă ocupați singur de asamblarea motorului, nu uitați că reparația și montarea oricăror componente ale motorului (inclusiv capul cilindric menționat mai sus) trebuie să înceapă cu toate verificările și măsurătorile necesare.

În acest caz, trebuie acordată cea mai mare atenție scaunelor supapelor. Faptul este că scaunul supapei este cel mai important element al capului blocului. Prin urmare, atunci când asamblați un motor, asigurați-vă că ați verificat fiabilitatea și etanșeitatea materialului supapă pe loc, atunci când motorul este în funcțiune, scurgeri de gaz din camera de ardere vor fi minime, iar comprimarea va fi cât mai mare posibil. Încălcarea integrității în această pereche duce adesea la apariția unor defecte periculoase, care, la rândul lor, mai devreme sau mai târziu duc la distrugerea inevitabilă a părților motorului.

De asemenea, este important ca în timpul asamblării motorului să se utilizeze numai unelte de cea mai bună calitate și fiabile - erorile și inexactitățile vor duce, în mod inevitabil, la întreruperi ale motorului, respectiv la defecțiuni la mașină. Și nu uitați să verificați arcurile supapelor înainte de asamblare sau, mai degrabă, lungimea lor în stare liberă, precum și forța de compresie cu o anumită cantitate - aceste cifre ar trebui să corespundă celor indicate de producătorul motorului.

Tuburile supapelor trebuie să fie lubrifiate înainte de a fi instalate în cap și instalarea capacelor detașabile, în orice caz, nu exercită un impact mecanic puternic asupra acestora (la unele motoare nu au oprire și sunt ușor deteriorate). Pentru a construi un motor de înaltă calitate, urmați cu atenție toate etapele, nu începeți să lucrați grabă și nu uitați să lubrifiați toate șuruburile și dispozitivele de fixare cu ulei în timpul procesului de asamblare.