Cum să deschizi capota în 2017 - nepopular - 2019

Anonim

Auto nu este doar unul dintre lucrurile cele mai convenabile și necesare, este, de asemenea, o masă de teste pentru capul nefericitului proprietar. Chiar și cei care monitorizează cu zel și atenție starea mașinilor lor, nu pot urmări toate procesele din mașină. Uzura unor piese poate duce la o serie de situații periculoase, dar foarte amuzante.


Una dintre aceste situații este deteriorarea cablului și, ca o consecință, incapacitatea de a deschide capota mașinii. Poate exista mai multe motive pentru care hota nu va putea deschide capota. Primul motiv este întinderea cablului din când în când și utilizarea frecventă. Al doilea motiv este pauza de cablu. Al treilea motiv este înghețarea castelului. Cea de-a patra variantă a problemei apare atunci când buclele cablului se retrag de pe pârghie. Toate cele patru cazuri pot fi rezolvate fie în stația de benzină, fie în garajul propriu.
Dacă decideți să deschideți hota pe cont propriu, asigurați-vă că vă imaginați cum funcționează acest mecanism. Odată sortați, începeți acțiunile operaționale.
Cea mai simplă problemă este înghețarea încuietorii. Încălzirea este cea mai bună cu un uscător de păr sau apă fiartă. Utilizarea apei fierbinți este eficientă, dar este plină de consecințe. După procedurile de apă, trebuie să scăpați foarte mult de lichid, altfel va îngheța și mai mult.
În cazul în care cablul este întins, trebuie să aplicați ingeniozitate. Ideea de bază este să trageți cablul, iar apoi zăvorul să elibereze capota. Pentru a face acest lucru, puteți trage cablul prin deșurubarea mânerului din interiorul mașinii. Faptul este că cablul și mânerul sunt conectate direct. Și este posibil să se inventeze un cârlig de la mijloace improvizate și să se creeze un cablu prin deschiderile unei grile de radiatoare a mașinii. În situații diferite, aveți nevoie de o soluție diferită. Amintiți-vă acest lucru și nu vă fie frică să improvizați.
Opțiunea cea mai neplăcută și dificilă este o pauză de cablu. În acest caz, soluția la problemă depinde de proiectarea fiecărei mașini. În unele mașini, puteți deschide capota cu o șurubelniță. Luați o șurubelniță, împingeți-o prin grilă și împingeți pârghia de blocare. Dacă acest lucru nu este posibil, apoi cu puterea aceleiași șurubelnițe, scoateți complet rețeaua de radiatoare. Apoi puneți mâna sub capotă și deschideți-o "din interior".
Indiferent de circumstanțe, nu se recomandă conducerea cu o astfel de defecțiune. Prin urmare, încercați să eliminați astfel de lucruri imediat după detectare.