Modificarea centurii de sincronizare - nepopular - 2019

Anonim

Cureaua de distribuție sau pur și simplu cureaua de distribuție este o curea închisă din cauciuc cu crestături interioare și utilizată pentru a sincroniza funcționarea motorului, arborelui cotit și axului de distribuție.


Experții spun că schimbarea unei curele de sincronizare pe cont propriu este un lucru foarte util, dar nu are nici o ușurare deosebită, nici complexitate. Cu toate acestea, este nevoie de diligență, atenție și coerență fără grabă.
Pentru a instala centura de distribuție, este necesar, în primul rând, să efectuați o serie de manipulări necesare.
Pentru început, se recomandă ca, pentru a scoate rola de antrenare a generatorului, scoateți roata și carcasa.
Apoi, ar trebui să aveți grijă de fixarea arborelui pentru a preveni pornirea arborelui cotit în momentul în care are loc instalarea centurii. Pentru a face acest lucru, puneți un semn, apoi porniți a treia treaptă. După aceea, este necesar să apăsați frâna și să fixați pedala în această poziție.
Pentru a schimba centura de sincronizare fără dificultăți, dar rapid și eficient, ar trebui să utilizați sfaturile meșteșugarilor cu experiență care vă sfătuiește să efectuați următoarele manipulări:
Puneți centura pe roata arborelui cotit.
Extinderea ambelor ramuri ale centurii va necesita nu numai calificare, ci și calificare: aici sunt necesare precizia și uniformitatea tensiunii. Trebuie să începeți cu ramura dreaptă, pe care trebuie să o porniți deasupra rolei de susținere, apoi puneți-o pe roata de admisie și apoi pe scripetele arborelui cu came de evacuare.
În continuare, ramura dreaptă trebuie să treacă în spatele rolei de tensionare, ceea ce permite ambelor ramuri să se "întâlnească" pe roata pompei.
Buclele curelei trebuie atașate suficient de bine la roata pompei.
După aceea, merită să întindeți ușor centura în orice mod convenabil.
Este strict necesar să urmăriți poziția marcajelor și alinierea marginii curelei cu marginea exterioară a roților de transmisie.
Arborele cotit, pentru verificarea marcajelor, este necesar pentru a roti două rotiri complete. Această procedură trebuie efectuată manual.
În cazul coincidenței mărcilor, este necesară efectuarea tensiunii finale a centurii de distribuție.
La următoarea etapă, este necesar să verificați tensiunea centurii și să porniți motorul, oferindu-i o perioadă scurtă de timp pentru a lucra, nu numai pentru a constata din nou calitatea tensiunii, ci și pentru a-și asculta activitatea în timp ce mașina se rotește.