Cum să verificați uleiul - nepopular - 2019

Anonim

La aproape toate autovehiculele, nivelul uleiului din cutie de viteze este verificat cu motorul în funcțiune și în poziția pârghiei de selectare în poziția "P". Cu ajutorul, sonda determină nivelul uleiului din cutie, are mai multe secțiuni. Două superioare, uneori una, care corespunde nivelului normal al uleiului din transmisia automată, încălzită la o temperatură de 90 de grade, este de obicei marcată "Hot".


Schimbați uleiul în următoarea ordine: mai întâi trebuie să încălziți cutia de viteze, să conduceți 10-20 kilometri după încălzire, să conduceți mașina în locul de schimbare a uleiului, să o opriți pe o parte inferioară, să scoateți joja pentru a verifica uleiul din cutia automată, ștergeți-l și din nou Coborâți-l în tubul de supa până când se oprește, apoi trageți-l din nou. Se întâmplă pe joja că există semne mai mici care vă permit să verificați nivelul uleiului cu o cutie frigorifică, dar acestea sunt destinate doar pentru o verificare aproximativă, nivelul final, trebuie să verificați totuși când uleiul este cald.
Adesea, joja indică poziția RVD la care este necesar să se verifice nivelul uleiului și tipul de ulei utilizat în această cutie. Autoturismele Acura și Honda vin cu o asemenea nuanță: ar trebui să verifice uleiul cu o cutie încălzită, dar cu motorul oprit.
Un nivel foarte scăzut de ulei în cutie este periculos, deoarece pompa captează aerul cu ulei, rezultând un amestec aer-ulei, care este comprimat și are rate scăzute de capacitate termică și conductivitate termică. Uleiul pierde cea mai importantă proprietate și devine compresibil. Consecințele acestor modificări structurale vor fi: scăderea presiunii în sistem, supraîncălzirea transmisiei automate, lubrifierea necorespunzătoare a pieselor în mișcare. Conducerea unei mașini cu acest ulei în transmisia automată duce foarte repede la ieșirea din funcționare. Uleiul poate spuma din cauza rotirii părților transmisiei automate, dacă nivelul este depășit, în timp ce părțile rotative ale transmisiei automate încep să se scufunde în ulei, spumând-o. Spumarea lui nu are loc imediat după ce motorul este pornit, ca în cazul unui nivel scăzut, dar într-un ciclu de mișcare, în special la viteze mari ale motorului.
Atât în ​​primul, cât și în cel de-al doilea caz al unui nivel incorect de ulei, uleiul spumant crește în volum și este descărcat prin sistemul de respirație în cutia automată. Uită-te la mașina ta, dacă e cazul, de multe ori vei vedea că cutia e în ulei.

  • cum să verificați uleiul din mașini în 2019