Cum să verificați condensatorul - Reparatii si service - 2019

Anonim

În mașină există multe sisteme electrice care execută anumite funcții. Printre aceste sisteme este principalul - sistemul de aprindere. În cazul în care motorul începe să funcționeze instabil, "troit", adică unul dintre cilindrii motorului nu intră în funcțiune, este necesar să verificați sistemul de aprindere.

Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că bujiile produc o scânteie, care este utilizată pentru aprinderea amestecului de aer-combustibil din cilindrul motorului. Dacă unul sau mai multe lumanari dau scantei slabe de culoare roșie sau aspectul lor este neuniform, trebuie să aveți grijă de funcționarea distribuitorului de aprindere, numit și distribuitorul (de la francezul "trembleur", care înseamnă "interruptor").
În cazul modelelor noi de mașini, în locul unui distribuitor mecanic se utilizează un întrerupător electronic, care în caz de defectare se modifică în întregime. Pentru a găsi cauza muncii instabile a distribuitorului, este necesar să scoateți din el capacul, care este realizat din ebonit. În timpul funcționării, în capacul în care se prăbușește praful și murdăria se pot produce microfracturi, ceea ce provoacă defecțiuni în circuitul electric și nu se aplică tensiuni la bujii. După inspectarea capacului, atenția trebuie acordată golurilor dintre contactele întrerupătorului. De asemenea, trebuie să verificați condensatorul din distribuitor. În cazul în care golurile sunt normale, și atunci când lucrează există o arcing puternic, atunci problema este în condensator. Pentru a-și verifica munca va avea nevoie de un ampermetru.
Conectați dispozitivul la contacte, porniți contactul și deschideți distribuitorul cu mâna. Respectați citirile cititorului. Dacă săgeata sau valoarea digitală de pe ecran se apropie de zero de la poziția de descărcare 2-4A, atunci există o defecțiune a condensatorului și trebuie înlocuită.
De asemenea, puteți verifica condensatorul atunci când există o suspiciune de defecțiune în masă. Acest lucru va necesita un bec portabil auto. Mai întâi trebuie să deconectați firul bobinei de aprindere împreună cu firul de condensator de la clema întrerupătorului și să le conectați la becul portabil. La incluziunea aprinderii, lampa nu ar trebui sa arda. Dacă este activată, indică faptul că condensatorul este defect.
Există un alt condensator în sistemul de aprindere a mașinii. Acesta este situat în generator și este proiectat pentru a reduce interferențele în radio. Pasionații de mașini mai vechi își amintesc cum receptoarele de radio din mașini au reacționat cu zgomote puternice la camioanele și mașinile vechi care trec. Astăzi, toate generatoarele sunt în mod necesar echipate cu un condensator.