Cum să obțineți dreptul internațional în 2017 - Comunicarea cu poliția rutieră - 2019

Anonim

Mașina oferă cel mai înalt nivel de confort și libertate atunci când călătoresc și niciunul dintre celelalte moduri de transport nu se poate compara cu acesta. Cu toate acestea, în unele cazuri, pentru a obține în spatele volanului mașinii dvs. sau închiriate într-o țară străină, va trebui să obțineți drepturi internaționale.

Fără acest lucru, este imposibil să se facă în țările arabe și în țările în care se folosește scrisul hieroglific. Până de curând, era destul de posibil să mergem în Europa cu un permis de conducere rus care să respecte modelul internațional. Cu toate acestea, în 2006, țările europene au adoptat amendamente la forma documentelor șoferului, care sunt deja în vigoare în Statele Unite, în Uniunea Europeană și în alte câteva țări, dar care nu au atins încă Rusia. Acest lucru înseamnă că va fi necesar să se aibă grijă de existența unor drepturi recunoscute pe plan internațional înainte de călătorie. Fără ei, va fi aproape imposibil să cumpărați o mașină de închiriat, vor exista multe dificultăți în comunicarea cu polițiștii de trafic și companiile de asigurări.
Licențele internaționale de conducere nu sunt un document independent, ci sunt atașate la permisul de conducere național. Aceasta înseamnă imediat că nimeni nu le poate elimina. De fapt, un permis de conducere internațional este o traducere a drepturilor rusești într-o serie de limbi, care specifică și ce tipuri de autovehicule sunt permise să fie conduse. Extern, permisul de conducere internațional este o carte A6 gri. Încă o dată, atrageți atenția asupra faptului că fără permis de conducere național cu astfel de drepturi nu puteți călători în Europa. Examenul nu este obligatoriu.
Pentru a obține dreptul internațional, sunt necesare următoarele documente:  1. Permisul de conducere și documentul care confirmă emiterea acestuia (cartea de conducător auto, certificatul de eliberare a certificatului, cu indicarea seriei și numărului acestuia, documentul privind formarea, cu indicarea seriei și numărul permisului de conducere eliberat)

  2. Pașaportul unui cetățean al Rusiei

  3. Pașaport internațional

  4. Originalul și fotocopia certificatului medical de conducere

  5. 2 fotografii 3, 5x4, 5 (mată fără colț)

  6. Primirea plății taxei (100 ruble).

În general, procedura de obținere a drepturilor internaționale este simplă și, cel mai important, destul de rapidă: din experiența unui număr de șoferi, este nevoie de 40 de minute pentru a-l completa.