Cum să vinzi o mașină - nepopular - 2019

Anonim

Ce trebuie să știți pentru a vinde mașina în mod corespunzător? În primul rând, comportamentul unui potențial cumpărător. Acesta din urmă atrage atenția asupra stării tehnice a mașinii, an de fabricație, kilometraj, evaluează aspectul și caracterul complet al vehiculului. Dacă acești indicatori sunt adecvați prețului declarat, este foarte probabil ca tranzacția să fie realizată.


Vânzarea de autoturisme prin anunțuri
Metoda tradițională de vânzare, care a fost practicată de-a lungul timpului, este plasarea anunțurilor în titlurile publicațiilor de specialitate ("vânzări de autoturisme", "piețe de autoturisme") sau plasarea anunțurilor în locuri cu mulțimi mari. Cu toate acestea, această abordare nu se justifică întotdeauna, deoarece un număr mic de persoane vor vedea anunțurile, având în vedere căile mici de tipărire ale materialelor tipărite. Pliantele puse la dispoziție, la rândul lor, riscă să fie pierdute pe buletinele de bord în rândul unui număr mare de persoane similare.


Vânzarea pe piața auto
În majoritatea orașelor există zone speciale pentru vânzarea de vehicule. Dar este puțin probabil ca proprietarul să poată vinde repede mașina: în așteptarea potențialilor cumpărători, va fi necesar să vizitați piața automobilelor de mai multe ori. Un dezavantaj semnificativ îl reprezintă timpul de lucru, care se limitează în cea mai mare parte la sfârșit de săptămână. În plus, vânzătorul trebuie să efectueze o plată către administrația pieței pentru plasarea vehiculului pentru a fi vândut.


Vânzare online
Vânzările de mașini pe Internet sunt optime și profitabile în ceea ce privește economisirea timpului și a banilor: puteți trimite anunțuri gratuit, fără a părăsi apartamentul. Dar posibilitățile Internetului nu promite un rezultat pozitiv rapid, deoarece în rețea există milioane de anunțuri similare. Nivelul ridicat al concurenței cauzează adesea dumping, care nu este întotdeauna justificat din punct de vedere economic.


Vânzarea autoturismelor către revânzători
O mașină poate fi vândută rapid intermediarilor specializați în achiziționarea de autoturisme uzate. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să vă ajustați anticipat pierderile financiare, deoarece cumpărătorul intermediar va reduce imediat prețul cu cel puțin zece procente față de cel indicat de vânzător. În acest caz, vehiculul va fi supus unei inspecții detaliate: fiecare defect identificat (chiar și unul minor) este un motiv pentru negocierea în continuare în direcția reducerii prețului. În consecință, se poate întâmpla ca dealer-ul de mâna a doua, subtil, dar în mod eficient, să scadă valoarea inițială cu o treime. Într-adevăr, în viitor, un astfel de cumpărător va revinde vehiculul într-un salon specializat în vânzarea de autoturisme uzate.


Vanzare in saloane
În acest sens, vânzarea mașinii în saloane reprezintă cea mai bună opțiune pentru vânzător. Cu excepția cazului în care, desigur, este timpul să ne așteptăm la un cumpărător mai bun. Cu toate acestea, conform rezultatelor inspecției mașinii, specialiștii salonului auto își vor plăti prețul. Dacă este mulțumită, comerciantul va prelua eforturile de a dezafecta vehiculul. Vânzătorul poate primi plata imediat după efectuarea tranzacției de vânzare.
Salonul în acest caz este interesat de implementare, deoarece profitul întreprinderii depinde de volumul vânzărilor. De regulă, aceste magazine auto au o piață proprie.