Sfat 1: Cum să porniți mașina cu un injector în frig - conduce - 2019

Anonim

Pornirea motorului cu un injector în timpul iernii nu este ușor, dacă nu știi cum să o faci. Dar, după ce ați dobândit abilitățile necesare, puteți să vă porniți mașina fără probleme.

instrucție

1

În cazul înghețului sever în timpul supraîncălzirii, motorul cu injectorul este dificil de pornit sau nu pornește deloc. Există mai multe soluții la această problemă.

2

În primul rând, trebuie să înțelegeți dacă bateria este suficient de încărcată și dacă există o încărcare suficientă pentru derularea normală a starterului. Veți înțelege acest lucru la începutul primului motor de sunet. Apoi, asigurându-vă că acumulatorul nu este cazul, ar trebui să vă uitați la nivelul combustibilului. Indiferent cât de amuzant este, dar unii oameni cred că de mult timp sa întâmplat ceea ce sa întâmplat, dar, în cele din urmă, se pare că este vorba despre lipsa de combustibil. Dacă problema se află încă în baterie, atunci este necesar să căutați surse alternative de energie, de exemplu, mașina unui vecin. Amintiți-vă că atunci când conectați cabluri, prizele trebuie să fie conectate între ele, dar minusul din partea donatorului - la borna bateriei, de pe partea laterală a "mașinii aprinse" - la masa sa. Acest lucru se face pentru a nu arde "creierul" pe masina - "donator".

3

Eliminând cele mai elementare cauze, vom trece la etapa următoare. Puneți aprinderea, strângeți pedala de gaz pe podea și începeți să rotiți motorul. Secretul constă în faptul că la vehiculele cu injector, în cea mai mare parte, la pornirea motorului cu pedala de gaz apăsată, apare așa numita "lovire bujie". În consecință, dacă aveți noroc, mașina a pornit. Și dacă nu, atunci probabil că ați turnat lumânări.
Luăm cheia de lumânare și deșurubăm lumânările. Nu uitați, în același timp, care fir de la o lumânare, este important. Ștergem lumânările cu o cârpă, iar dacă există hârtie abrazivă pe mâini - "null", curățăm catodul și anodul. Ar fi frumos să încălzi lumânările, dar nu exagerați: lumânarea se poate rupe ca un meci de supraîncălzire. Înainte de a pune lumanari în loc, derulați motorul de câteva ori timp de 2-3 secunde, astfel curățați camera de combustie de orice murdărie, dacă este cazul. Puneți lumânările la loc, încercați să începeți. Dacă după procedurile pe care le-ați făcut, încă nu ați început, atunci problema este mai gravă și, de regulă, nu poate fi rezolvată la fața locului. Poate fi, de exemplu, în funcționarea defectuoasă a senzorului în timpul funcționării în regim de ralanti și în finalul funcționării incorecte a electricianilor din mașină. În orice caz, numai specialiștii vă vor spune acest lucru.

4

Dacă doriți să porniți în timpul iernii fără probleme, verificați periodic încărcarea bateriei, încărcând-o dacă este necesar, nivelul uleiului de motor și așa mai departe. Amintiți-vă: orice defecțiune precede orice sindrom și întotdeauna. Trebuie doar să-ți tratezi cu grijă mașina.

Articol relevant

Ce trebuie să faceți în cazul în care mașina nu pornește în frig?

Sfat 2: Cum să porniți un injector vaz în frig

În timpurile imemoriale, un om inteligent a spus că căruța a fost pregătită în timpul iernii și sanie în timpul verii. Referindu-ne la timpul nostru, putem paraframa înțelepciunea populară și putem concluziona că mașina trebuie să fie pregătită pentru funcționarea în timpul iernii până la sfârșitul sezonului cald al anului.

Veți avea nevoie

  • - uleiuri de iarnă,
  • - hidrometru,
  • - aer.

instrucție

1

Pentru a facilita începerea dimineții a centralei electrice a autovehiculului cu sosirea timpului rece, este necesar să înlocuiți în prealabil lubrifiantul din motor și din cutie de viteze, umplând carcasele acestor unități cu uleiuri cu vâscozitate scăzută și proiectate să lucreze iarnă.

2

Împreună cu măsurile de mai sus, densitatea electrolitului din baterie este, de asemenea, verificată. Dacă este necesar, este adus la normal de către încărcător, egală cu 1, 27 pe scara hipermetrului.

3

În cazurile în care densitatea electrolitului nu poate fi restabilită, bateria trebuie înlocuită cu una nouă.

4

De regulă, problemele legate de pornirea motorului încep cu o scădere a temperaturii aerului înconjurător la -20 de grade. Eroarea majorității șoferilor în astfel de condiții este aceea că încep să rotească volantul motorului cu un demaror fără pregătire prealabilă.

5

Un proprietar cu experiență, înainte de a încerca să pornească motorul, va porni mai întâi farurile cu repetare pentru câteva minute. Crearea unei sarcini în rețeaua electrică a autovehiculului va încălzi electrolitul din baterie, ceea ce va crește densitatea.

6

Apoi contactul este cuplat de mai multe ori pentru a maximiza alimentarea pompei de combustibil a conductei de combustibil. Și numai atunci este prima încercare de a porni motorul. Dacă în acest moment motorul nu prezintă semne de "viață", atunci duza medicală este perforată cu o seringă medicală, cât mai aproape posibil de nodul de accelerație și este introdus un cub de eter. După care motorul va începe cu siguranță.

7

Nu vă implicați în eter când porniți centrala electrică. Supradozajul său este foarte periculos și poate duce la deteriorarea motorului. Prin urmare, ar trebui să recurgem la utilizarea sa numai în situații fără speranță, atunci când toate încercările de a "revitaliza" motorul nu au fost încorporate cu succes.

  • cum să faci lada într-un îngheț în 2019