Cum să curățați accelerația - Reparatii si service - 2019

Anonim

Contaminarea clapetei de accelerație poate afecta în mod nefavorabil funcționarea motorului mașinii dvs., cauzând funcționarea incorectă atât la mersul în gol, cât și sub sarcină. Vă recomandăm să curățați supapa de accelerație de mai multe ori pe an.

Veți avea nevoie

  • - clești
  • - Șurubelniță Phillips
  • - agent de curățare a carburatorului în aerosoli
  • - cârpe curate
  • - tampoane de bumbac
  • - asistent

instrucție

1

Ridicați capota și deconectați bateria. Pentru a deconecta bateria, va fi suficient să deconectați pur și simplu terminalul de la contact cu semnul "-".

2

Deconectați caseta și orificiul de admisie a aerului. Cel mai adesea, cutia însăși este fixată cu mai multe șuruburi, iar conducta care leagă filtrul de aer în sine de galeria de admisie este fixată cu o clemă. Scoateți dispozitivele de fixare, slăbiți clema folosind o șurubelniță în cruce și clești și scoateți cutia filtrului de aer împreună cu duza, eliberând accesul la clapeta de accelerație.

3

Curățați accelerația în afară. În timp ce clapeta este închisă, aplicați un pic de curățare pe ea și ștergeți suprafețele cu o cârpă. Schimbați frecvent cârpa pentru a monitoriza procesul de curățare. Pentru locurile greu accesibile, puteți utiliza bobinele de bumbac cosmetice obișnuite, înmuiate într-o mașină de curățat.

4

Curățați clapeta din interior. Întrebați-l pe partenerul tău să ajungi în spatele volanului mașinii și să utilizezi acceleratorul pentru a deschide complet accelerația. Curățați întreaga suprafață cu un detergent și ștergeți și o cârpă curată. Acordați o atenție deosebită zonelor de lucru de la marginea clapei, unde se află în contact cu corpul colectorului. Nu uitați să curățați întreaga cavitate interioară a piesei.

5

Asamblați și înlocuiți cutia filtrului de aer și piesa de montaj. Apoi conectați terminalul bateriei înapoi.

Sfat bun

Dacă este necesar, puteți curăța partea canalului care se află în spatele clapetei de accelerație. Pentru a face acest lucru, după efectuarea pasului 4, conectați bateria, porniți motorul și introduceți lichidul de curățare în canalul de aer în mod sincron cu deschiderea supapei de accelerație. Această operațiune trebuie repetată de aproximativ zece ori.
Rețineți că, după aceea, mașina va dura ceva timp pentru a regla rpm.
Dacă aveți o astfel de oportunitate, încercați să "conduceți" motorul puțin, relaxați-l la viteza maximă sub sarcină și apoi dați o odihnă scurtă.