Cum să reglați alinierea roților - Reparatii si service - 2019

Anonim

Siguranța rutieră pe șosea este alcătuită din mai mulți factori. Acesta este comportamentul mașinii pe șosea și confortul de a conduce vehiculul. Ambii parametri pot fi afectați de orice modificare a vehiculului. De exemplu, gradul de uzură a anvelopei depinde în mod direct de unghiul la care sunt montate roțile. De aceea este necesar să treceți în mod regulat procedura de aliniere a roților și să reglați defecțiunile sale.

Veți avea nevoie

  • masura de banda sau rigla;
  • un creion;
  • cheia

instrucție

1

În primul rând, desigur, alinierea roților este necesară în timpul înlocuirii anvelopei sezoniere, reparării șasiului vehiculului, sistemului de direcție, suspensiei și perioadei post accident. În al doilea rând, este necesar să se procedeze în mod regulat atunci când: treceți 10-15 mii kilometri; anvelopele se uzează prea repede și neuniform; modificarea clearance-ului; masina conduce spre lateral când intră în carieră sau când conduce în linie dreaptă; masina de transport rutier rau.

2

Reglarea alinierii roților este cea mai bună în stația de service, mai ales dacă sunteți un șofer neexperimentat. Aceștia au o atenție deosebită, pe care o verificați rapid asupra stării roților.

3

Iar șoferii experimentați iau de multe ori problema ajustării. Pentru a face acest lucru, puneți mașina pe pasaj sau groapă - roțile trebuie să arate drept. Distanța dintre jantele discurilor este măsurată cu o bandă sau cu o riglă. O condiție importantă pentru efectuarea unei astfel de proceduri este aceea că discurile nu sunt deformate și rămân netede. Măsurătorile se fac atât în ​​spatele, cât și în fața discului, numai în plan orizontal. Mai întâi trebuie să măsurați o roată și să remediați datele, apoi a doua. Dacă există o diferență între mărcile, atunci procedura de aliniere a roților din mașină este vitală.

4

Începând cu reparațiile, trebuie să deșurubați piulița de blocare a unuia dintre tijele de direcție ale mașinii. Apoi, scurtând sau prelungindu-l, roțile sunt poziționate în poziția dorită. În același timp, este necesar să se respecte valori egale ale lungimii tijelor de direcție - ele trebuie să fie aceleași. Dacă cifrele nu se potrivesc, ele trebuie să fie ajustate și numai după aceea strângeți piulițele.

Fiți atenți

Amintiți-vă că precizia măsurătorilor este cheia pentru a corecta alinierea alinierii roților. Dacă nu sunteți sigur că vă puteți măsura corect până la un milimetru corect, contactați un specialist.

Sfat bun

Imediat după ce reparația roții trebuie verificată în timpul deplasării. Pentru a face acest lucru, trebuie să accelerați mașina la 60-70 km / h și să vedeți dacă se curăță și dacă volanul se mișcă lateral. Dacă apar astfel de semne, ajustarea trebuie redenumită.