Sfat 1: Cum să porniți motorul unității de disc - alte - 2019

Anonim

Dacă deschideți o unitate de disc defectă, scoateți capul și acționați dispozitivul, motorul inversează, dar după un timp se oprește. Pentru a face să se rotească continuu în timp ce este aplicată energia, va fi necesară o reparație ușoară.

instrucție

1

Deconectați hard disk-ul.

2

Localizați cipul care controlează motorul (direct sau prin comutatoare tranzistorice) pe placa unității.

3

Luând o lupă și un felinar, rescrieți cu exactitate marcajul acestui cip.

4

Introduceți următoarea linie în motorul de căutare: fișier cu nume de chipname, unde chipname este marca de chip.

5

Localizați locația de ieșire a pinului numită SPNENAB, activați arborele sau pe placa de cip.

6

Cu atenție (este posibil să aveți nevoie de un fier de lipit în miniatură, de pensete, de o lanternă și de o lupă), deconectați ieșirea corespunzătoare a cipului de pe piesa imprimată.

7

Luați o rezistență de 1 kilogram. La conductorii subțiri izolați (pentru a nu deteriora placa și microcircuitul), conectați ieșirea etanșă prin această rezistență cu linia de alimentare + 5 V. Eliminați posibilitatea oricăror scurtcircuite.

8

Porniți hard disk-ul ca de obicei. Asigurați-vă că motorul nu mai se oprește, chiar dacă îl țineți timp de cincisprezece minute sau mai mult.

9

Dacă trebuie să porniți unitatea hard diskului separat de carcasă, scoateți placa, motorul și discurile. Când slăbiți șuruburile care fixează motorul, poate fi necesară forța. Desfaceți cablul de conectare a plăcii cu motorul, apoi înlocuiți-l cu un set de fire obișnuite. Lăsați schema de conexiuni la fel ca atunci când utilizați bucla. Asigurați motorul și bordul așa cum doriți. Dacă trebuie să alimentați circuitul cu o tensiune de 12 V, obțineți al doilea, egal cu 5 V, cu ajutorul unui stabilizator 7805 instalat pe radiator și suplimentat cu condensatoare de blocare.

10

Odată ce ați atins rotația motorului fără oprire, gândiți-vă la o modalitate de ao folosi. Pe internet există descrieri ale diferitelor dispozitive care utilizează aceste motoare: scule electrice cu consum redus de energie, ceasuri electronice cu efect stroboscopic etc.

Fiți atenți

Aveți grijă când manipulați un magnet puternic din neodim cu un dispozitiv de acționare liniar care deplasează capetele.

Sfat 2: Cum să porniți motorul

Asigurați-vă că mașina se află pe frâna de mână, apoi, apăsând pedala de ambreiaj, puneți maneta în poziția neutră (sau asigurați-vă că este deja în poziția corectă). Acest lucru trebuie făcut pentru că uneori mașina este pusă pe unelte atunci când motorul nu funcționează, astfel încât să rămână în poziție, înlocuind astfel "frâna de mână".

Dacă porniți motorul mașinii, atunci când ambreiajul nu este apăsat și uneltele nu sunt oprite, pot apărea următoarele: când motorul este pornit, mașina va începe să se deplaseze brusc înainte. Acest lucru poate duce la probleme.
Pentru a le evita, este necesar să rotiți cheia de contact în sensul acelor de ceasornic până când motorul funcționează, numai după ce vă asigurați că maneta schimbătorului de viteze se află în poziția neutră. Cheia de aprindere trebuie eliberată imediat după pornirea motorului.
Consiliul. Dacă vă îndoiți că autovehiculul este în viteză neutră, porniți motorul cu pedala de ambreiaj apăsată. După pornirea motorului, încercați încet apăsarea pedalei ambreiajului. Dacă autovehiculul începe să se miște, trebuie să strângeți imediat pedala de ambreiaj și să deconectați transmisia. Și pentru ca nici un fel de probleme să nu apară, întotdeauna, înainte de a porni motorul, verificați dacă mașina se află pe frâna de mână.
În cazul în care transmisia este încă inclusă, această măsură de precauție va ajuta la evitarea mișcării mașinii și motorul se va opri.
Pentru a porni un motor rece, aveți nevoie de un amestec combustibil îmbogățit. În mod automat, compoziția amestecului la pornire este reglată dacă aveți un motor cu carburator cu comandă automată a supapei de aer sau a unui injector. Autovehiculele cu carburator convențional sunt echipate cu un amortizor de aer acționat manual. Această supapă la momentul lansării trebuie acoperită pentru a asigura o compoziție îmbogățită a amestecului. Pentru a realiza acest lucru ajută extinderea butonului de control. După scoaterea butonului de control al clapetei de aer, motorul rece pornește așa cum a fost descris mai devreme. Când motorul se încălzește, viteza motorului va crește. Realizați corecția rotațiilor, coborând ușor mânerul, atingând mici revizuiri (aproximativ 1500 rotații / minut), dar cu o viteză constantă.
Motorul încălzit se pornește cu un amortizor complet aer, care nu permite îmbogățirea amestecului.

Sfat 3: Cum să eliminați totul de pe hard disk

Necesitatea de a șterge toate datele de pe hard disk este rareori necesară, de obicei când reinstalați complet sistemul sau când pregătiți un calculator pentru vânzare. Pentru a instala fără întârziere noul sistem de operare și împreună cu computerul vândut, datele confidențiale nu au ajuns în mâinile cumpărătorului, anumite reguli ar trebui respectate atunci când se șterg datele de pe disc.

instrucție

1

Voi decideți să reinstalați sistemul de operare. În ce cazuri este necesar să ștergeți toate datele de pe discul de instalare? Dacă instalați Windows 7 după Windows XP, nu este necesar formatarea. Dar, dimpotrivă, discul trebuie să fie formatat, în timp ce nu se alege formatul rapid, ci cel complet. Pe deplin, toate datele sunt șterse, la rapid - doar un tabel cu înregistrări de fișiere. Dacă nu efectuați formatarea, poate apărea o eroare în timpul instalării Windows XP.

2

Formatarea directă se poate face în moduri diferite, în funcție de capacitățile pe care le aveți. De exemplu, puteți porni din LiveCD și puteți rula formatarea din acest sistem de operare. Această metodă este utilă dacă sistemul de operare pe care doriți să îl înlocuiți nu pornește. După ce ați descărcat de pe LiveCD, puteți salva toate datele de care aveți nevoie și numai după ce începeți formatarea.

3

Pentru a formata un disc, puteți utiliza Acronis Disk Director. Veți avea nevoie de o versiune care rulează de pe un CD. Acesta este inclus în unele Windows build-uri, de exemplu, XP Zver. Programul Acronis Disk Director permite utilizatorului să configureze discurile după cum este necesar. Anume, pot fi rupte, îmbinate, redimensionate, cu litere diferite etc. etc. Cu acest program puteți să formatați discurile computerului.

4

O caracteristică utilă a programului este posibilitatea distrugerii garantate a informațiilor stocate pe disc. Când distrugeți o partiție, specificați numărul de parole, de exemplu, 4. În acest caz, informațiile vor fi suprascrise de patru ori, alternate cu zerouri și altele. După o astfel de prelucrare a discurilor, nu mai este posibilă recuperarea oricăror informații din acesta.

5

Dacă vă preocupați de siguranța datelor confidențiale, puteți utiliza acest program pentru a crea o partiție ascunsă care nu va fi vizibilă în Windows Explorer. Pentru ca aceasta să devină vizibilă, va trebui să reluăm din nou Acronis Disk Director. În același timp, în programul în sine, puteți seta o parolă de intrare. Astfel, nimeni, cu excepția ta, nu poate vedea datele secțiunii ascunse. Puteți găsi o descriere detaliată a lucrului cu programul aici: //www.acronis.ru/company/inpress/2005/03-ru-ixbt-diskdirector-1-introduction.html.

Articol relevant

Cum se elimină informațiile reziduale în Windows XP

Sfat 4: Cum se face o copie a hard disk-ului

O cantitate mare de informații sau un virus care a intrat accidental pe un computer poate cauza un hard disk să se prăbușească. Cunoscând acest lucru, utilizatorii de PC prudent doar în cazul în care creați o copie de rezervă completă a hard disk-ului pentru a putea oricând să recupereze toate datele pierdute.

Veți avea nevoie

  • - programul Partition Manager 10

instrucție

1

Descărcați și instalați pe calculatorul dvs. versiunea completă a programului Partition Manager.10. Rulați programul instalat și, în fereastra deschisă, selectați modul pentru utilizatorii avansați. După aceea, se deschide meniul principal al programului. Găsiți fila "Wizards" acolo și din meniul drop-down selectați elementul "Copiere hard disk".

2

Trebuie să lucrați cu hard disk-urile "Wizard Wizard". În fereastra sa, faceți clic pe "Next". Acum, selectați unitatea de disc pe care doriți să o copiați. Faceți clic pe acesta cu butonul stâng al mouse-ului și confirmați alegerea dvs. făcând clic pe butonul "Următorul". Veți vedea o fereastră cu numele, unde vi se va solicita să selectați hard diskul țintă. În acesta, marcați discul pe care vor fi copiate datele de pe unitatea hard disk selectată mai devreme. Trebuie să aibă mai multă memorie decât sursa. Selectați hard disk-ul dorit, faceți clic pe "Next".

3

Dacă doriți să faceți o copie exactă, în fereastra următoare bifați caseta de lângă secțiunea Acces direct la sectoarele de hard disk. Acest lucru va permite computerului să copieze fiecare sector al hard disk-ului. Faceți clic pe "Următorul". O previzualizare a rezultatelor copiei va apărea acum pe monitor. În el veți vedea imagini și informații despre discurile copiate și țintă. Confirmați procedura pentru ultima oară făcând clic pe butonul "Înainte". Finalizați lucrul cu comandantul dând clic pe "Finalizați".

4

Revenind la meniul programului, găsiți fila "Modificări" și în lista derulantă, faceți clic pe elementul "Aplicați modificările". Confirmați setările.

5

Procesul de copiere a început. Așteptați până se termină, urmărind informațiile afișate pe afișajul computerului. După ce ați terminat copierea, închideți fereastra de informații. Discul copiat va apărea în lista partițiilor.

Sfat bun

Înainte de a începe copierea unui disc, verificați-l pentru viruși, pentru a nu le infecta cu unul nou.

Sfat 5: Cum să executați o verificare a unui hard disk

Verificarea hard disk-ului oferă corecții de erori minore ale sistemului, precum și verificarea și repararea grupurilor de discuri deteriorate. În legătură cu procedura de defragmentare efectuată o dată pe lună, hard diskul va dura cât mai mult posibil, în timp ce acesta va lucra în mod constant la viteză ridicată, indiferent de nivelul încărcării de lucru.

instrucție

1

Pentru a începe verificarea hard diskului, mergeți la "Computerul meu" de pe desktop sau prin meniul principal Start. Selectați un hard disk pentru a scana, de exemplu, un disc (C :) pe care se află Windows. Faceți clic dreapta pe hard disk (C :) și selectați Proprietăți din meniul contextual.

2

În fereastra de proprietăți care apare, accesați fila "Instrumente". În acesta, veți vedea trei categorii - verificare, defragmentare și arhivare. Faceți clic pe butonul "Run Check ". Veți vedea o fereastră mică care vă informează că discul selectat a fost bifat. Pentru a finaliza verificarea unității hard disk, puneți ambele casete de verificare: "Remediați automat erorile de sistem" și "Verificați și reparați sectoarele defectuoase." Porniți discul de verificare apăsând tasta "Start"

Fiți atenți

Dacă nu se întâmplă nimic după ce faceți clic pe butonul Verificați din fereastra proprietăților discului, conectați-vă la Windows cu un cont de administrator și încercați din nou.

Sfat 6: Cum să cunoașteți viteza unității hard disk

Hard disk, unitate sau hard disk - stocarea principală a informațiilor despre utilizatori. Toate fișierele sunt stocate în acest dispozitiv. Și viteza calculatorului în ansamblu depinde foarte mult de cât de repede este hard diskul. Puteți afla viteza acestuia, chiar dacă nu aveți nicio documentație rămasă pe componentele PC-ului.

instrucție

1

Rulați programul pentru a vizualiza paginile Internet. Introduceți bara de adrese //www.hwinfo.com/. Veți găsi pe pagina de dezvoltatori a utilitarului de diagnosticare gratuit HwINFO. Programul este disponibil în versiuni pentru sisteme pe 32 și 64 de biți. Dacă nu sunteți sigur care versiune de Windows ați instalat, găsiți linkul de descărcare pentru HwINFO32, care funcționează în toate tipurile cunoscute de sisteme de operare.

2

Faceți clic pe numărul de construire a utilitarului, care este situat chiar sub capabilitățile aplicației. În prezent, ultima versiune este 3.93. Selectați serverul de încărcat și formularul pentru program: puteți selecta o arhivă sau un fișier cu auto-extragere. În funcție de viteza conexiunii, într-un minut sau zece minute veți avea un fișier cu utilitarul. Alte instrumente de acest fel funcționează într-un mod similar, de exemplu, AIDA64, disponibil pentru descărcare la //www.aida64.com/downloads.

3

Deschideți dosarul în care este salvat programul. Găsiți fișierul de care aveți nevoie, numit Hwinfo.

și faceți clic dreapta pe el. Selectați elementul de meniu "Extragere.

"și dezarhivați-l la orice loc convenabil Deschideți dosarul aplicației și lansați fișierul principal - îl veți deosebi cu numele și pictograma colorată.O fereastră va apărea cu butoanele Run și Configure.Aveți opțiunea Run și faceți clic pe stânga.

4

Așteptați până când trece testul inițial al echipamentului și pe ecran vor apărea două ferestre. Unul dintre ele va fi cu logo-ul producătorului procesorului și al plăcii video. Afișează informații generale despre computer și îl puteți închide imediat utilizând butonul Închidere din colțul din dreapta jos. Și a doua fereastră este formată din două jumătăți: categoriile de dispozitive sunt listate în partea stângă, informații detaliate despre ele sunt în dreapta.

5

Dați clic pe categoria Drives (Drivere) pentru a extinde lista tuturor discurilor de pe computer. Faceți clic pe semnul plus din subcategoria Drives SATA / ATAPI și veți vedea o listă detaliată a dispozitivelor. Hard disk-ul este afișat primul în ordine, numele său constă dintr-un set de litere și numere.

6

Selectați această linie cu mouse-ul, iar în partea dreaptă a ferestrei veți vedea caracteristicile detaliate ale dispozitivului. Viteza rotației media: 7200 RPM indică viteza unității hard disk . Valoarea poate fi diferită, există destul de multe opțiuni pentru unități. Sunt afișate și alte date despre viteza hard disk-ului.