Sfat 1: Cum să eliminați gazela de bord - Reparatii si service - 2019

Anonim

Timpul nu se oprește. Moda pentru brandurile auto se schimba, interioarele interioarelor auto, inclusiv panoul de instrumente Gazelle, sunt modernizate. Acesta este motivul pentru mulți drivere încearcă să elimine panoul depășit pentru a-l înlocui cu un model mai nou, îmbunătățit. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să facă acest lucru.

Veți avea nevoie

 • - șurubelniță subțire;
 • - clești;
 • - capete pe "8" și pe "12";
 • - Cheia de pe "10".

instrucție

1

Pentru început, pe baterie, deconectați cablul de la borna negativă. După ce ați scos șuruburile de fixare și există doar trei, scoateți pe ambele părți panoul din față. Trageți extensia de pe panoul de bord și pe ambele părți, prinzând-o cu o șurubelniță subțire.

2

Apoi, scoateți capacul cutiei de siguranțe și scoateți șuruburile care fixează ambele unități. Trageți afară blocurile de siguranțe, asigurându-vă că blocurile de blocare ale blocurilor ies din tabloul de bord . Acest lucru se face pentru marcarea plăcuțelor.

3

Scoateți, dacă există un receptor radio, dar dacă este absent, este suficient să scoateți ștecherul. Prin gaura în care este introdus radioul, rotiți clemele conectorilor la 90 ° și trageți-le în spatele tabloului de bord. Scoateți maneta de schimbare a vitezelor, aceasta va permite o mai bună înlăturare a panoului. Desfaceți conectorii trăgând panoul frontal al scrumiera. Apoi, scoateți raftul inferior și deschideți sertarul, proiectat pentru lucruri.

4

Scoateți coloana de direcție prin scoaterea capacelor și a amplificatorului de bord. De asemenea, deconectați arcul de întoarcere, scoateți mânerul dispozitivului de blocare al capotei și deconectați-l. În plus, îndepărtați partea din față din față, glisați panoul și deconectați furtunurile de țevi din conductele de aer laterale. Scoateți cablurile din suport, după scoaterea clemelor din plastic. Trageți cu efort, pentru a scoate tabloul de bord .

Fiți atenți

Vă rugăm să rețineți că toate componentele panoului de bord sunt fixate cu șuruburi și șuruburi, deci nu rupeți nimic, doar slăbiți sau deșurubați complet aceste elemente de fixare. În caz contrar, puteți deteriora panoul de bord, ceea ce ar avea consecințe nedorite.

Sfat bun

Scoateți panoul de bord împreună.

 • bordelă de bord
 • Cum să scoateți panoul de gaz 2705

Sfat 2: Cum să eliminați tabloul de bord

Designul panoului frontal al fabricii de zeci VAZ nu este aprobat de fiecare proprietar al acestui model. Antreprenorii nu au venit mult timp. Ca urmare, panourile frontale de design exclusiv au apărut la vânzare în magazine auto autohtone.

Veți avea nevoie

 • - șurubelniță
 • - chei mici

instrucție

1

Interiorul mașinii cu un panou frontal similar arată destul de bine. Care, la rândul său, îi caracterizează pe proprietar ca pe un proprietar diligent și grijulos al mașinii.
Înainte de a instala un nou panou frontal în interior, este necesar să demontați accesoriul existent.

2

În pregătirea pentru îndepărtarea panoului pentru habitaclu, este necesară pre-dezasamblarea: o carcasă din plastic a volanului, clapete frontale, volan, comutatorul coloanei de direcție, partea superioară a tunelului de aer pentru picioarele pasagerilor din spate.

3

Apoi, deșurubați torpedoul, denumit în mod colocvial "torpedou". Împreună cu el sunt dezmembrate toate elementele echipamentelor electrice, care sunt situate acolo. După scoaterea blocului de cablare, capacul torpedoului este îndepărtat.

4

După îndepărtarea dopurilor decorative, toate șuruburile pentru montarea panoului frontal în compartimentul pentru pasageri sunt deșurubate și două piulițe de pe știfturile amplasate sub capacele canalelor destinate pentru intrarea de aer cald pe geamul ușii sunt îndepărtate cu o cheie de 8 mm.

5

Este de dorit ca toate acțiunile ulterioare să fie realizate împreună.

6

În această etapă de demontare, panoul frontal este deja eliberat de dispozitivele de fixare și rămâne numai să deconectați conectorii electrici. După ce ultima cerință a fost îndeplinită, panoul este ușor de îndepărtat din poziția sa și scos din habitaclu.

Fiți atenți

Pentru a împiedica asamblarea cablurilor, marcați toate conectorii atunci când dezasamblați panoul frontal.

Sfat bun

Nu uitați să deconectați bateria.

Sfat 3: Cum se face panoul de bord

Numărul automobiliștilor crește rapid. Pentru mulți, o mașină nu este doar un mijloc de transport de la punctul A la punctul B. Oamenii se străduiesc să-și îmbunătățească mașinile, sunt implicați în reglarea lor. Cu toate acestea, serviciile unui studio de tuning specializat sunt foarte scumpe și adesea nu pot satisface toate dorințele. Prin urmare, este mai bine să îmbunătățiți mașina cu propriile mâini. De exemplu, faceti panoul de instrumente mai modern si spectaculos.

Veți avea nevoie

 • un set de instrumente pentru reparații minore, diode de diferite culori, aparate de lipit, scale de instrument.

instrucție

1

Tabloul de bord este partea din mașină pe care șoferul o vede cel mai adesea. Prin urmare, este foarte des acordat. În prezent, există un număr mare de panouri de instrumente alternative pe piață pentru aproape fiecare model. Cu toate acestea, a face panoul cu propriile tale mâini este mult mai bine, deoarece în acest caz veți putea lua în considerare toate dorințele dumneavoastră. Începeți prin dezmembrarea tabloului de bord standard al mașinii. Dacă pentru prima dată sunteți implicat în rafinarea tabloului de bord și înlăturarea acestuia, atunci este mai bine să cumpărați un panou similar, deoarece este foarte probabil că îl puteți strica. Puteți cumpăra un tablou de bord utilizat pentru tabloul de bord pentru mașina dvs. Deci puteți economisi bani.

2

Citiți cu atenție manualul pentru mașina dvs. Ar trebui să existe o schemă detaliată a structurii tabloului de bord. Fiecare panou are propriile sale nuanțe, dar principiul structurii este același pentru toată lumea. Rețineți, de asemenea, că merită să lucrați pe cont propriu numai dacă știți foarte bine dispozitivul mașinii sau este ușor de întreținut. Este greu să încerci să modifici tabloul de bord al unei mașini scumpe cu propriile tale mâini, pentru că o încercare nereușită de tuning poate deveni o reparație costisitoare.

3

Scoateți geamul exterior al tabloului de bord. Manipulați-o foarte atent. Examinați-o pentru zgârieturi. Dacă sunt, lustruiți geamul, deoarece fisurile și zgârieturile vă pot împiedica să vedeți în mod clar citirile instrumentului . Apoi trebuie să scoateți săgețile instrumentului . Ele sunt foarte fragile. Cel mai bine este să le îndepărtați folosind o furcă din plastic. Fii foarte atent, deoarece din cauza oricărei mișcări ciudate săgeata din plastic se poate rupe.

4

Acum, direct pe rafinamentul tabloului de bord. Puteți schimba iluminarea din spate. Aceasta va trebui să înlocuiască toate diodele. Noile diode ar trebui să fie similare cu standardul. De asemenea, în panourile de bord există adesea scaune goale pentru diode. Ele pot fi umplute cu becuri suplimentare. Încercați să nu folosiți culori strălucitoare care vor afecta ochii. În caz contrar, dacă îl folosiți pentru o lungă perioadă de timp, ochii vă vor răni. Modificați cântărirea instrumentului . Aveți posibilitatea să desenați în programul calculatorului aspectul scărilor de instrument, respectând aceeași scală standard. După aceasta, trebuie să tăiați scala tipărită și să lipiți deasupra marcajului standard. Este necesar să lipiți foarte atent și cu atenție, deoarece orice locație inexactă poate duce la funcționarea incorectă a tabloului de bord. După toate procedurile, tabloul de bord trebuie asamblat în ordine inversă și configurat. După aceea, trebuie să-l instalați în mașină și să vă bucurați de creația proprie.

Sfat bun

Începeți auto-îmbunătățirea și fabricarea tabloului de bord numai dacă aveți experiență și abilități specifice pentru aceasta.

Sfat 4: Cum să vinzi o gazelă

Înainte de a pune la vânzare o Gazelle, trebuie să vă pregătiți. Chiar și mașina foarte puțin prezentă poate fi prezentată într-o lumină favorabilă. Încercați să vă uitați la " Gazelle " prin ochii cumpărătorului, pentru a evalua nu numai profesioniștii, ci și dezavantajele mașinii.

Sfat 5: Cum se face panoul în mașină

Panoul frontal din mașină joacă un rol foarte important. Se află pe ele dispozitive care permit nu numai controlul vehiculului, ci și monitorizarea stării acestuia. O torpilă spartă poate da șoferului și pasagerului din față o mulțime de disconfort. Merită să ne amintim că conducerea unei mașini cu un torpil greșit poate duce la un accident.

Veți avea nevoie

 • - un set de șurubelnițe;
 • - rășină epoxidică;
 • - bandaj;
 • - film;
 • - căptușeală.

instrucție

1

Scoateți torpila. Pentru reparații, panoul trebuie îndepărtat. Pentru a face acest lucru, citiți manualul pentru vehiculul dumneavoastră. Ar trebui să descrie procesul de eliminare. De asemenea, trebuie să vizitați forumul proprietarilor de mașini al modelului dvs. Aici puteți găsi nu doar descrierea procedurii de dezmembrare, ci și toate capcanele care ar trebui să fie temute.

2

Eliminați toate plăcuțele. Deconectați părțile decorative. Scoateți de asemenea volanul. În cazul în care compartimentul torpedoului este detașabil, acesta trebuie scos și el. Scoateți și comutați paletele.

3

Găsiți locația fiecărui șurub care fixează panoul la caroserie. Deșurubați ușor, pre-marcat.

4

Scoateți ușor torpila spre dvs., apucând marginile cu mâinile. Nu trageți prea tare! Pe spate, găsiți toate tampoanele. Etichetați-le și deconectați-le.

5

Trageți torpilele din habitaclu prin ușa pasagerului din față. Efectuați o demontare completă a panoului.

6

Inspectați cu atenție defecțiunile pentru reparații. Un panou fisurat sau crăpat este cel mai bine înlocuit cu unul nou. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci va trebui să restaurați cel vechi.

7

Verificați cu atenție locul de spargere sau crack. Încercați să îndreptați toate bucățile de plastic astfel încât acestea să formeze o suprafață plană.

8

Rotiți panoul cu fața în jos. Din partea din spate, folosiți rășină epoxidică și bandaj regulat pentru a fixa plasticul crăpat. Îndepărtați cu atenție totul cu epoxidul. Lăsați rășina să se usuce.

9

Mască locul de rupere din față. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza ca căptușeală și film de orice culoare.

10

Glisați torpila cu film sau material dacă doriți să schimbați drastic stilul. Cel mai bine este să folosiți piele auto sau film special. Astfel de materiale sunt bine adaptate pentru a fi utilizate în mașină, prin urmare, pot servi mai mult de un an

Sfat 6: Cum să scoateți coloana de direcție

Sub coloana de direcție se referă la cutia de viteze, care este responsabilă pentru transferul mișcării de pe volan către tije. Ca urmare, există o schimbare în cursul mașinii. Dar, ca toate celelalte componente ale mașinii, coloana de direcție devine în final inutilizabilă din cauza uzurii, ceea ce afectează siguranța în timpul deplasării. Prin urmare, este important să monitorizați starea coloanei și să o înlocuiți în timp util.

Veți avea nevoie

 • - forceps;
 • - cheia cheii;
 • - daltă;
 • - Passatizhi.

instrucție

1

Pentru a scoate coloana de direcție, nu este nevoie să folosiți echipament special, este suficient să aveți un set standard de instrumente. Toate lucrările de îndepărtare a coloanei sunt efectuate în mașină și în compartimentul motorului.

2

Pentru a începe, scoateți volanul și opriți aprinderea, apoi deșurubați șurubul care leagă flanșa cuplajului elastic al arborelui intermediar cu roata dințată cu cheia cu cap 13 și scoateți-l împreună cu șaiba de arcuri.

3

Slăbiți șurubul capului de forfecare. Îl găsiți în locul coloanei din stânga față a corpului. Este mai ușor să slăbiți șurubul cu dalta și să îl desurubați până la capăt cu clești. Faceți același lucru cu șurubul din dreapta.

4

Acum deșurubați piulițele montantului din stânga și din dreapta din spate a coloanei pe corpul autovehiculului, folosind cheia cu chei, apoi glisați arborele intermediar din canelurile trenului de viteză.

5

După ce arborele este scos din spline, puteți scoate ușor coloana de direcție, care va trebui să înlocuiască arborele de direcție intermediar. Pentru aceasta, deșurubați piulița șurubului terminalului superior și cel intermediar al arborelui. Nu uitați să țineți șurubul cu o cheie astfel încât să nu se rotească. Acum, scoateți-l și glisați arborele.

6

Pentru a regla cuplul de blocare a coloanei de direcție, utilizați o pereche de clești pentru a separa inelul de reținere și scoateți-l cu grijă. După aceea, scoateți pârghia de blocare din spline și mutați-o în poziția corectă.

7

Montarea coloanei de direcție după reparație trebuie făcută în ordine inversă, fără a uita să combinați alunecarea pe arbore cu terminalul cu fantă.

Fiți atenți

Când deplasați arborele intermediar din spline, aveți grijă, deoarece mișcările bruște pot provoca vătămări.

Sfat bun

Înainte de a începe să scoateți coloana de direcție, conduceți mașina într-o groapă sau pasaj, astfel încât va fi mult mai convenabil să faceți lucrarea.