Cum să eliminați aerul din sistemul de alimentare cu combustibil - Reparatii si service - 2019

Anonim

Uneori, un motor care nu are nici un defect vizibil începe brusc să se încheie. Mulți șoferi, de obicei, nu înțeleg imediat că problema constă în pătrunderea aerului în sistemul de combustibil al mașinii, care trebuie eliminat.

Veți avea nevoie

  • - capacitate de plastic (3-4 litri);
  • - furtun lung de doi metri;
  • - cleme.

instrucție

1

Înainte de a începe să scoateți aerul din sistemul de alimentare, asigurați-vă că demarorul nu pornește pentru prima dată din acest motiv. Pentru a face acest lucru, cereți-i pe cineva să răsuceți starterul pentru o perioadă de timp (20-30 secunde) și urmați singur tubul de evacuare, acordând atenție dacă fumul iese din el atunci când pornirea începe sau nu. Dacă nu există fum, înseamnă că nu este alimentat cu combustibil cilindrilor datorită aerului.

2

Faceți o inspecție vizuală a fundului mașinii. Deseori, apariția aerului în sistemul de alimentare provine din introducerea aerului într-o pompă mecanică sau manuală. Desigur, pot exista astfel de încălcări inofensive, cum ar fi slăbirea sigiliului capacului pompei, clemele deteriorate sau furtunurile de combustibil puternic crăpate.

3

Diagnosticați pompa de carburant alimentând-o de la un rezervor autonom. Acest lucru trebuie făcut în cazul în care brusc observați pete de grăsime sau scurgeri de ulei din acesta pe partea inferioară a autovehiculului, asigurați-vă că există aer în sistemul de alimentare cu combustibil. Deși, destul de ciudat, în locurile de deteriorare petele de pe ulei pot fi absente.

4

Apoi atașați furtunurile dyuritovye la locul furtunurilor liniilor directe și inverse. Umpleți furtunurile cu carburant filtrat pentru a preveni căderea acestora din rezervor atunci când vehiculul este în funcțiune.

5

Apoi continuați să îndepărtați aerul din sistem. Pentru a face acest lucru, ridicați rezervorul plin cu carburant deasupra nivelului pompei de combustibil și scoateți furtunul. Sugeți combustibilul de la un rezervor la altul. De îndată ce combustibilul începe să se stingă, puneți furtunul pe fitingul pompei și strângeți-l cu o clemă pentru furtun. Apoi desurubați șurubul de "întoarcere", astfel încât aerul să poată scăpa în această gaură, datorită efectului sifon.

Fiți atenți

Când lucrați cu sistemul de alimentare cu combustibil, aveți grijă să nu scoateți bornele de la baterie pentru a evita șocurile electrice.

Sfat bun

Înainte de a lucra cu pompa de combustibil, efectuați o spălare amănunțită a zonei de acoperire, deoarece chiar și un mic granul de nisip prins în pompă îl poate strica.

  • eliminați aerul