Cum se repară un motor electric în 2019 - Reparatii si service - 2019

Anonim

Motoarele electrice sunt utilizate pe scară largă în subsistemele unei mașini moderne. Uneori, în caz de încălcare a regulilor de funcționare sau în prezența defectelor din fabrică, motorul poate să nu funcționeze complet sau să funcționeze intermitent. În unele cazuri, motorul electric poate fi reparat chiar în atelierul de uz casnic. Repararea motorului începe cu diagnosticarea defecțiunii și identificarea cauzei defecțiunii.

Veți avea nevoie

  • - un set de instrumente sanitare;
  • - tester;
  • - fier de lipit;
  • - bandă izolatoare.

instrucție

1

Porniți reparația verificând starea motorului. Inspectați-l pentru semne de defecțiune. Aceasta poate fi deformarea corpului sau depunerile de carbon pe bobine. Pentru a inspecta înfășurările, scoateți mai întâi capacul de protecție (carcasa) din motor și curățați componentele de praf și eventuala contaminare.

2

Atunci când efectuați întreținerea de rutină în scopul întreținerii preventive și îmbunătățirii fiabilității unității, efectuați o demontare completă a motorului cu o crestătură în rotor și un perete al panourilor slăbite.

3

Spălați rulmenții, măsurați golurile lagărelor de rulare. În prezența lucrărilor finale sau a fisurilor, înlocuiți aceste elemente cu altele noi. Verificați montarea corectă a lagărelor pe arborele motorului. Eliminați tensiunea excesivă sau, dimpotrivă, slăbiciți.

4

Inspectați statorul. Asigurați-vă că plăcile de oțel sunt presate strâns și că distanțierele sunt fixate în canale. Încălzirea și distrugerea înfășurării pot fi cauzate tocmai de o presare slabă. Sigilați plăcile de oțel prin așezarea frunzelor de mica sau prin marcarea penei getax.

5

După terminarea lucrărilor de întreținere, înlocuiți lubrifiantul, curățați statorul și rotorul cu capacul îndepărtat. Uscați motorul prin încălzire externă. Utilizați o suflantă pentru uscare prin trecerea aerului fierbinte prin spațiile motorului. În absența unei surse de aer fierbinte, uscarea poate fi realizată prin pornirea înfășurării statorului pentru subtensiune.

6

Dacă există blocări de interblocare sau arderea unei înfășurări, derulați-o. Pentru aceasta, îndepărtați bobina și izolația. Alegeți și calculați numărul de viraje în conformitate cu secțiunea transversală a firului. După înfășurare, conectați bobinele prin lipire și împărțirea în caneluri. Uscați noua bobină într-una din căile de mai sus.

7

La sfârșitul reparării, asamblați elementele structurale și verificați funcționarea motorului înainte de ao instala.