Cum va funcționa sistemul de iluminare cu ploaie - alte - 2019

Anonim

Atunci când conduceți în condiții de ploi abundente, farurile reflectă din picăturile de ploaie și creează o mulțime de strălucire care interferează cu șoferul. Această problemă sa confruntat cu aproape fiecare șofer care a căzut în timpul unei călătorii la ploaie. Dar noua dezvoltare a oamenilor de stiinta - luminile anti-ploaie - va ajuta la reducerea semnificativa a efectului picaturilor de orbire.


Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, SUA, Pennsylvania, a fost implicată în dezvoltarea farurilor anti-ploaie. O descriere tehnică detaliată a invenției este afișată pe site-ul oficial al aceluiași institut. Sarcina tehnică a fost aceea de a dezvolta un nou sistem de iluminat rutier care ar putea funcționa mult mai bine în ploaie și zăpadă decât farurile tradiționale.
Prototipul sistemului a fost hotărât să fie proiectat pe baza unei camere speciale de fixare a picăturilor de ploaie, a unui proiector de divizare a fasciculului digital care să dirijeze fasciculele luminoase de-a lungul unei anumite traiectorii și a unui calculator care să calculeze această traiectorie folosind software-ul original. Sistemul captează picăturile care apar în fața mașinii, calculează traiectoria căderii lor și reglează în mod constant calea fasciculului luminos astfel încât să intre în spațiul cât mai liber posibil de apa care zboară. Potrivit oamenilor de știință, un astfel de sistem ar trebui să reducă în mod semnificativ lumina strălucitoare de la faruri și să strălucească ca și cum "prin ploaie".
Prototipul a fost testat mai întâi în laborator și apoi pe un adevărat Toyota Prius. Și, deși sistemul este departe de a fi perfect și are nevoie de ceva lucru, el și-a demonstrat deja eficiența. Instrumentele au constatat că, la o viteză de 100 km / h, strălucirea a scăzut cu 15-20%, iar la o viteză de 30 km / h - cu 70%. Intervalul de răspuns al sistemului este de 3-4 metri. Rezultatele sunt bune, dar există încă multe faruri noi pentru a conduce la viteze mari. Oamenii de știință cred că este realist să se obțină o reducere a strălucirii cu 96, 8%, ceea ce corespunde iluminării de 90% a drumului în condiții de zăpadă sau ploaie.
În figura de mai sus, puteți evalua independent performanța noului sistem. Linia roșie superioară indică limita ploii, iar linia inferioară indică limita acțiunii luminilor de ploaie. Acțiunea farurilor standard este prezentată în partea stângă, iar luminile anti-ploaie pe partea dreaptă. După cum se poate observa, efectul de orbire este redus semnificativ la o anumită distanță de sursele de lumină.
După revizuirea corespunzătoare a sistemului, va fi posibilă rezolvarea problemei instalării unui nou tip de faruri pe autovehiculele de producție. Deocamdată există doar în prototipuri.