Ce se întâmplă dacă mașina a început să se supraîncălzească? - Reparatii si service - 2019

Anonim

Nici un motor nu este asigurat împotriva supraîncălzirii, iar o coloană de abur de sub capota unei mașini poate deveni un semn de costuri grave de reparație. Cum să le eviți?

Veți avea nevoie

  • - lichid de răcire sau apă pură;
  • - remorcare sau remorcare.

instrucție

1

Deci, dacă observați aburi de sub capotă, acum motorul nu poate fi încărcat, ci, de asemenea, să se oprească brusc. Porniți încălzitorul la putere maximă și fără a accelera rola până la oprirea completă a mașinii. Acest lucru este necesar pentru ca unitatea de putere să fie ușor suflată de vânt și sa răcit.

2

Te-ai oprit? Opriți motorul, dar nu opriți încă aprinderea, dar lăsați cuptorul să funcționeze timp de încă câteva minute. După ce aprinderea poate fi deja oprită. Deschideți hota - acesta va da un flux bun de aer la motor.

3

Chiar și fără inspecție, putem spune că lichidul de răcire din rezervorul de expansiune se fierbe. Prin urmare, nu îl deschideți încă pentru a evita arsurile, dar lăsați motorul să se răcească. În timpul iernii, va dura 15-20 de minute, iar vara - 20-25.

4

Acum este mai bine să livrați mașina într-un centru de service auto sau în garaj și este mai bine ca cineva să vă ducă în tractare sau să evacueze. Dacă acest lucru nu este posibil, deschideți capacul vasului de expansiune și adăugați lichid de răcire. Dacă nu aveți una, atunci apa curată obișnuită va face.

5

Apoi pornim autovehiculul și pornim din nou încălzitorul interior. Acum puteți merge până în momentul în care temperatura lichidului de răcire nu se va apropia de marcajul de 90 de grade - urmăriți acest moment pe senzorul de pe tabloul de bord. Dacă a sosit un astfel de moment, este necesar să opriți, să opriți motorul și să așteptați aproximativ o jumătate de oră. Deci poți ajunge la stația de benzină, la garajul tău sau cel puțin la cineva care te ia în camionetă.

6

Cu privire la serviciu, descrieți cu precizie problema dvs. pentru militari. Se poate presupune că ceva nu este în regulă cu termostatul, ventilatorul electric sau pompa. După rezolvarea problemei, adresați-vă maeștrilor să schimbe lichidul de răcire pentru dvs. deoarece, din cauza fierbei și / sau a adăugării apei, proprietățile sale sunt pierdute.

Fiți atenți

Într-o situație cu un motor de supraîncălzire, trebuie să vă fie frică că va fi blocată. Prin urmare, este important să opriți mișcarea cât mai curând posibil.

  • Blog auto