Ce trebuie făcut în caz de accident - alte - 2019

Anonim

Intrarea într-un accident nu este atât de dificilă, chiar și în ciuda experienței extraordinare și a experienței de conducere. La urma urmei, pe șosea șoferul nu este singur, ceea ce înseamnă că pot exista întotdeauna situații de urgență. În orice caz, este important să știți cum să acționați în caz de accident.

Veți avea nevoie

  • - contactele martorilor;
  • - fotografia de pe scenă;
  • - schema unui accident.

instrucție

1

Acțiunile corecte ale șoferului la locul unui accident rutier pot reduce la minimum problemele și pot spori șansele de a obține o asigurare normală, ceea ce ar fi suficient pentru a elimina daunele. Prin urmare, în nici un caz nu lăsați locul accidentului.

2

După ce sa întâmplat accidentul, expirați, asigurați-vă că toate sunt intacte, dacă aveți pasageri. Dacă vedeți că există victime, chemați o ambulanță. Amintiți-vă că întârzierea în această situație poate priva o persoană de viață, chiar dacă nu are semne evidente de daune. Sângerarea internă este mai periculoasă decât rănile deschise.

3

Porniți alarma și apelați echipamentul de poliție rutieră pentru a înregistra accidentul. Nu vă lăsați păcălit de propunerea de a afla aici și acum dumneavoastră. Este adevărat, conform legislației de astăzi, au fost făcute amendamente care permit conducătorilor auto să rezolve o dispută la fața locului pe cont propriu, în cazul în care valoarea prejudiciului nu depășește 25.000 r. Asta este, dacă vă obișnuiți cu bara de protecție, nu are sens să creați un dop. Însuși completați hârtia necesară și faceți o imagine a rezultatului unui accident. Nu uitați de fixarea semnelor care vor ajuta să dovedească corectitudinea și vor oferi poliției rutiere, care nu a fost prezentă la fața locului, o imagine completă a situației.

4

Pentru a evita alte accidente care pot apărea din cauza coliziunii, asigurați-vă că ați stabilit un semn de oprire de urgență în conformitate cu regulile drumului. În așezări, distanța de la semn la locul accidentului trebuie să fie de cel puțin 15 m pentru ca autovehiculele care urmează să se oprească și să schimbe benzile.

5

Nu atingeți mașina - nu vă mișcați, nu vă mișcați înainte de sosirea rochiei. Echipa de examinare va fi mai ușor să înțeleagă situația și să identifice vinovatul. Prin deplasarea autoturismelor, riscați să deveniți vinovați pentru că dovedește opusul va fi dificil.

6

Înainte de sosirea poliției rutiere încercați să nu stați inactiv. Dacă este posibil, găsiți martori la incident și înregistrați datele. În plus, pe o foaie separată de hârtie puteți face o poveste despre circumstanțele incidentului, indicând daunele pe care le-a primit mașina dvs. Cereți-le să semneze și martori.

7

Când inspectorul ajunge la scenă, nu lăsați-l singur cu cealaltă parte, mai ales dacă este cauza accidentului. Simțiți-vă liber să sugerați, uitați-vă sub capotă etc.

8

După întocmirea protocolului, studiați-l cu atenție și evaluați dacă daunele sunt descrise corect. Amintiți-vă că într-o situație discutabilă, după ce ați dovedit ceva, va fi problematică. Dacă sunteți de acord cu orice, simțiți-vă liber să semnați. Dacă aveți obiecții, scrieți direct pe protocol că nu sunteți de acord și lăsați un autograf.

9

Nu uitați să luați contactele celei de-a doua părți. Vă va ajuta să stabiliți o comunicare cu el. Contactele vor fi deosebit de utile dacă partea a doua a accidentului începe să se ascundă.

10

Obțineți ajutor pentru accidentele din grupul de analiză. Veți avea nevoie de aceasta pentru contactarea asigurărilor și a daunelor.

Fiți atenți

Încearcă să te calmezi la maxim. Pe un cap fierbinte este dificil să rezolvi ceva. Prin urmare, acceptați un accident ca fiind dat și începeți să rezolvați problema cu o minte sobră și rece.