Modificarea antigelului de pe "Chevrolet Lacetti" - Reparatii si service - 2019

Anonim

Cu cât este mai bună lichidul de răcire din sistem, cu atât mai puține șanse de supraîncălzire a motorului. Și supraîncălzirea motorului este teribilă din cauza uzurii intense a tuturor pieselor de frecare. Apare aprinderea spontană a amestecului de combustibil din camerele de ardere, are loc detonarea.

Motorul antiîngheț este necesar nu numai pentru răcire, ci și pentru lubrifierea pompei de răcire. Lubrifierea se produce datorită substanțelor conținute în antigel. În plus, compoziția lichidului de răcire are o mulțime de substanțe chimice care contracarează formarea scării și a sedimentelor. Numai aceste substanțe chimice au o durată relativ scurtă de viață.
Astfel, producătorul recomandă cu tărie înlocuirea completă a lichidului la fiecare 45 mii kilometri de mașină. De fapt, trebuie să monitorizați constant echilibrul acido-bazic în sistem. Conținutul crescut de acizi sau baze poate duce la distrugerea componentelor sistemului, corodarea pereților carcasei de răcire din blocul motor. Puteți verifica soldul cu ajutorul unor indicatori speciali.

Pregătiți pentru înlocuirea antigelului


Primul lucru este să lăsați motorul să se răcească. Este necesar să se evacueze complet vechiul antigel din sistem, iar cu lichid fierbinte poate fi puternic ars. Și nu uitați că toxicitatea antigelului este foarte ridicată, deci este mai bine să vă protejați mâinile când lucrați cu el. Purtați mănuși de cauciuc și un aparat respirator.
Acum trebuie să evacuați vechiul antigel în orice capacitate. Pentru a face acest lucru, scoateți protecția motorului pentru a asigura accesul la supapele de evacuare din partea inferioară. Înlocuiți un recipient sub orificiile de scurgere, apoi deschideți numai dopurile. Nu uitați de sobă, supapa trebuie deschisă complet pentru a scurge întregul antigel.
După golirea lichidului, închideți toate dopurile și spălați sistemul cu soluții speciale. Pentru a face acest lucru, umpleți rezervorul cu lichid de spălare, apoi porniți motorul. Este necesar ca temperatura motorului să funcționeze. În acest caz, nu uitați să porniți soba la putere maximă, astfel încât în ​​sistem să nu existe o singură bule de aer.

Înlocuirea antigelului


După atingerea temperaturii de lucru, opriți motorul și lăsați-l să se răcească. Numai apoi scurgeți lichidul de spălare. Umpleți cu un nou antigel 50/50 amestecat cu apă. Antigelul poate fi ajustat la 70%, dar nu mai este recomandat. Închideți toate capacele de umplere, porniți motorul din nou și porniți soba la capacitate maximă.
Lăsați motorul să funcționeze până când antigelul atinge temperatura de funcționare. Asigurați-vă că porniți aragazul astfel încât lichidul să circule în toate colțurile sistemului. De asemenea, este recomandat să scoateți furtunul subțire care merge la clapeta de accelerație. Așteptați până când lichidul iese din ea și puneți-l în poziție.