Cum se verifică transmisia automată a mașinilor utilizate - Achiziționarea și vânzarea - 2019

Anonim

Cumpararea unei masini folosite este intotdeauna o sarcina dificila. În majoritatea cazurilor, proprietarii de autoturisme uzate încearcă să le vândă atunci când încep să solicite investiții mari și, adesea, nu reușesc. În acest caz, toate defectele din fața unui potențial cumpărător sunt ascunse cu grijă. Acest lucru se aplică și în cazul autoturismelor cu transmisie automată. Din moment ce transmisia automată este dificilă din punct de vedere tehnic pentru a găzdui o mașină, atunci reparați-o poate zbura, așa cum se spune, "o mulțime de bani". Cum să verificați caseta automată înainte de a cumpăra mașina, pentru a nu fi amăgită?

Deci, începeți verificarea transmisiei automate, verificați starea și nivelul uleiului. Ca și în motor, trebuie să fie curată și fără urme de șlefuit metalic. Pentru a examina mai atent prezența impurităților metalice în ulei, ar trebui să ștergeți sonda pe hârtie albă. Urmele rămase din sonde trebuie să fie clare și transparente. Este important să știți că uleiul de transmisie are o nuanță roșiatică care după câteva momente devine maro. Culoarea neagră a uleiului și prezența mirosului de ardere indică faptul că uleiul nu sa schimbat mult timp. Din păcate, noile modele de mașini nu au o jojă de ulei pe transmisia automată, așa că verificați starea uleiului numai în cazul unui serviciu specializat. Ce să facem în acest caz? Răspunsul este simplu - ar trebui să faceți o încercare.

Unitatea de testare trebuie efectuată foarte atent, deoarece mașina este în continuare deținută de o altă persoană. Primul semn al unei transmisii automate defectuoase este o întârziere între alegerea transmisiei și includerea acesteia. În orice caz, înainte de a începe mișcarea, motorul trebuie să se încălzească până când viteza de ralanti scade la 700-800 rpm. După aceasta, puteți porni alternativ poziția "N" (neutră) la pozițiile "P" (parcare), "D" (unitate) și "R" (invers). Toate comutarea ar trebui să aibă loc instantaneu, adică fără întârzieri în timp. Dacă timpul dintre comutare este o secundă, indică starea necorespunzătoare a transmisiei automate. În plus, nu trebuie să se audă zgomote sau batete străine din cutie.

Atunci când tastați o viteză a mașinii de până la 50-60 km / h, transmisia automată ar trebui să efectueze cel puțin două schimbări de viteză, toate acestea să fie moi și silențioase. La uzură excesivă, deplasările sunt însoțite de răsturnări și jolte, mai ales atunci când se schimbă de la prima treaptă la cea de-a doua treaptă. O nuanță mică pe care trebuie să o știți despre o transmisie automată bună: dacă la o viteză de 40-50 km / h pedala de gaz este apăsată brusc în podea, cutia va trece la o treaptă inferioară, iar viteza motorului va crește. Printre problemele transmisiilor automate se numără un fenomen precum alunecarea uneltelor, în care "deprimarea" pedalei de accelerație duce doar la o creștere a turației motorului, în timp ce viteza mașinii rămâne neschimbată.

Este de remarcat faptul că anumite defecțiuni ale "automate" se pot manifesta atunci când cutia nu este încălzită sau, invers, când a atins modul optim de funcționare. Acest lucru trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare. Lăsați mașina să verifice și să fie meticuloasă, dar va ajuta în viitor să evite o serie de probleme legate de repararea neplanificată a transmisiei, ceea ce este scump.