Cererea americanilor de a reduce benzina - permanent - Autoturisme - 2019

Anonim

Natura Americii și dependența ei de petrol sunt bine documentate, foarte mult. Este sângele care curge prin venele națiunii noastre. Este puterea care ne definește identitatea și combustibilul care alimentează lumea. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari surse de anxietate pentru viitorul omenirii, pe măsură ce rezervele de combustibili fosili se diminuează.

Dacă vă îndreptați online către motorul dvs. de căutare și tastați cuvintele cheie "ulei", "consum" și "America", veți fi rapid inundați cu rezultate. Zeci, chiar sute de știri vor apărea la îndemână de la agențiile din întreaga lume. Dar un tip de știri va fi extrem de greu de găsit în această listă - veste bună. Ei bine, aici trebuie să-ți dai seama de acea tendință.

Un nou raport al companiei Associated Press confirmă faptul că cererea americană de benzină și petrol a atins punctul culminant în 2006 și este acum blocată într-un declin permanent.

În prezent, americanii ard 8, 2 milioane de barili (344 milioane galoane) de benzină pe zi. Acestea reprezintă o scădere cu 8% față de 2006, iar acest procent ar trebui să crească de-a lungul anilor. Un analist, Paul Sankey de la Deutsch Bank, estimează că până în 2030, americanii vor folosi mai aproape de 5, 4 milioane de barili pe zi, ceea ce ne va duce la un nivel de consum care nu a fost văzut încă din 1969.

Alți analiști sugerează că numărul din 2030 va fi mai aproape de 6, 6 milioane de barili pe zi, dar toți sunt de acord că cererea și consumul sunt în declin. Ambele cifre se bazează, desigur, pe informațiile actuale. Inovațiile viitoare și factorii economici neprevăzuți ar putea scădea și mai mult cererea, așa cum au avut în ultimii patru ani.

Motivele pentru scăderea cererii sunt variate și răspândite. Motivul cel mai evident este recesiunea care a apărut după ce prețurile la gaz au atins valori record în SUA Rezultatele au fost evidente. Oamenii au început să se uite pentru a economisi bani și evitarea costurilor costisitoare la pompă au fost un prim pas evident, la fel ca și călătoriile rutiere din ce în ce mai costisitoare pentru distracție. Dar, odată cu încetinirea încetinirii economiei, această mentalitate pare să fi avut un efect permanent asupra țării.

Odată cu necesitatea financiară de a căuta o economie de combustibil mai bună în vehiculele noastre, a venit un nou set de reglementări guvernamentale care vor fi obligatorii în 2012, ceea ce va necesita toate autoturismele cu o medie de 30, 1 mpg, de la 27, 5 mpg. Până în 2016, toate automobilele vor trebui să ajungă la 35, 5 mpg, iar începând cu anul viitor SUV-urile și minivanele nu vor mai putea evita reglementările privind combustibilii, când vor fi clasificate în mod legal ca vehicule de pasageri, mai degrabă decât camioane, care sunt supuse unor reguli diferite.

Dincolo de presiunea guvernamentală, majoritatea constructorilor de automobile sunt conștienți de cererea clienților cu privire la autovehicule cu o eficiență sporită a consumului de combustibil și tot mai multe mașini vor începe să lovească străzile care sunt parțial sau total electrice. Guvernul oferă, de asemenea, miliarde de dolari în subvenții pentru a încuraja acest lucru și pentru a ajuta la vânzări.

O altă lege care vine în curând se referă la compoziția reală a combustibilului pe care îl folosim. Până în 2022, amestecul de combustibil al Americii trebuie să includă cel puțin 36 de miliarde de galoane de etanol și alți biocombustibili, o creștere a cerințelor din 2011 de 14 miliarde de galoane. Bineînțeles, companiile petroliere cheltuiesc în prezent miliarde pe forme alternative de combustibil, ceea ce ar putea împinge și eficiența biocombustibililor. Companiile de petrol cunosc foarte bine felul în care suflă vântul, iar majoritatea știu că următorul război financiar va fi dus cu ajutorul acestor biocombustibili și a altor surse alternative de energie. Nu subestimați niciodată puterea și inovația dorinței corporațiilor de a face bani. Dar chiar și la rata actuală de progres, până în 2022, unul din patru galoane de combustibil va fi un înlocuitor de etanol sau biocombustibil.

Există, de asemenea, mai mulți factori cheie care sunt legați de vârstă, demografie și stil de viață. Generația baby boomerilor intră într-o epocă în care acestea vor conduce mai puțin, suta de femei care intră în forța de muncă în ultimele decenii a ieșit și, potrivit raportului, oamenii devin din ce în ce mai puțin probabil să accepte navele lungi în mile de lucru călătorit pe șofer licențiat a scăzut ca probă. Este mai eficient și transportul în comun mai eficient.

Odată cu trecerea la combustibili mai eficienți, beneficiază și avantajele asociate cu acestea, dincolo de reducerea consumului. Pe măsură ce folosim mai puțin petrol, dependența noastră scăzută de sursele străine pentru acest ulei nu poate fi decât benefică, dar un rezultat mai măsurabil va fi reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Până în 2020, Consiliul Național de Apărare a Resurselor estimează că economia de combustibil îmbunătățită și trecerea de la SUV-urile nereglementate ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu 400 de miliarde de lire sterline. Chiar și cu creșterea estimată de 27 de milioane de mașini pe drum (ceea ce ar face ca numărul total de mașini să fie de 254 de milioane), efectele ar fi echivalente cu preluarea astăzi a 32 de milioane de autoturisme.

Declinul cererii este surprinzător, dar vestea minunată pentru ecologiști, care așteptau inițial cererea de petrol să crească la o rată de 1-2% pe an pe termen nelimitat.

Există încă factori care ar putea schimba ecuația. În cazul în care prețurile petrolului se confruntă cu o scădere masivă, iar costul autovehiculelor se scade, de asemenea, la niveluri scăzute, atunci o grămadă de mașini noi ar putea echilibra și crește cererea, dar ar necesita o serie semnificativă de evenimente.

Există, de asemenea, China, și restul lumii să ia în considerare. În timp ce America încă consumă mai mult de două ori petrolul, China - al doilea consumator de petrol cel mai mare din lume - cererea chineză crește exponențial.

Cu toate acestea, creșterea economică a Chinei, a Indiei și a câtorva alte națiuni emergente a fost de așteptat, în timp ce scăderea nevoilor americane nu a fost. Costul petrolului pe baril ar putea scădea odată cu scăderea cererii americane, dar ar trebui să se reducă rapid, pe măsură ce alte țări își sporesc utilizarea. Dar, pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp, viitorul consumului de petrol american poate fi privit cu optimism.