Audi dezvaluie conceptul electric futuristic A2 - Autoturisme - 2019

Anonim

Audi a dezvăluit oficial noul său concept electric A2 la Salonul Auto Internațional (IAA) din Frankfurt, Germania. Cu un sistem electric de transmisie electrică, Audi numește vehiculul super-compact "viitorul mobilității electrice". Și are aspectul de al susține.

Măsoară doar o lungime de 12, 7 metri, A2 folosește cel mai mult statutul său mic, cu suficient spațiu pentru a se potrivi confortabil cu patru persoane, potrivit anunțului oficial al companiei. Dar utilizarea economică a spațiului este departe de cea mai impresionantă caracteristică a lui A2. Masina include de asemenea un acoperiș din sticlă, care rămâne întunecat în mod implicit. Cu o apăsare de buton, acoperișul devine instantaneu transparent, conferindu-i un spațiu interior interiorului mic al vehiculului.

O altă caracteristică unică a modelului A2 este o bandă de iluminare "dinamică", care rulează lungimea mașinii, chiar sub ferestre, dând modelului A2 un aspect direct de la viitor. Trupa de lumină nu este doar pentru aspect, cu toate acestea. Acesta include, de asemenea, senzori de apropiere integrați care detectează când proprietarul mașinii se află lângă vehicul, care poate debloca ușile utilizând doar comenzi de gest.

În timp ce mașina se află în mișcare, banda luminoasă servește ca indicator suplimentar, făcând mașina mai ușor de văzut pe drum. Când se aprind frânele, lumina roșie curge înainte, cu o iluminare crescută pe măsură ce frânele mașinii sunt aplicate mai mult. Această caracteristică de siguranță arată celorlalți șoferi cât de greu sunt aplicați frânele.

În interior, Audi a înlocuit semnalele convenționale de semnalizare și tulpinile ștergătoarelor cu comenzi ale panoului tactil. A2 vine, de asemenea, încărcat cu internet Wi-Fi încorporat, care a devenit o caracteristică standard în vehiculele electrice de nouă generație. (Deși un studiu recent arată că acest lucru nu este neapărat un lucru bun.)

În ceea ce privește performanța, sistemul de transmisie electrică A2 oferă o putere de 116 CP printr-o transmisie cu o singură treaptă - nu cele mai multe ponturi pe care le-ați auzit vreodată, sigur. Însă, văzând că modelul A2 cântărește puțin peste 2, 500 de lire sterline, micul motor electric permite automobilului compact să meargă de la 0 la 62 mph în 9, 3 secunde, ceea ce este doar puțin mai lent decât cel al rivalului său, conceptul BMW i3. A2 are o viteză maximă de 93 mph.

Dat fiind că modelul A2 este un vehicul conceptual, nu ne putem aștepta să vedem în curând acest sosit pe autostradă. Dar ne dă un indiciu despre ceea ce ar putea fi ocupat în ultimii ani.

Vedeți mai multe fotografii ale A2 de mai jos: