O privire în spatele roții la micromotorul lui Scion, iQ - Autoturisme - 2019

Anonim

Toyota este cel mai bine vândut producător de autovehicule din lume, iar o parte din acest motiv este o mare varietate de produse produse de companie. Camry este printre cele mai vândute mașini din lume, dar camionul Tundra se vinde bine, Lexus este o forță dominantă în mașinile de lux, iar Prius este cel mai bine vândut hibrid din lume. Dar dominația într-un domeniu vine din inovație și expansiune, iar Toyota știe bine. Un exemplu este Scion.

Ca marca, Scion există doar în America de Nord - aceleași mașini sunt vândute în întreaga lume, dar poartă logo-ul Toyota. Dar Scion și-a găsit piața în Statele Unite și în afara ei. Potrivit lui Scion, el are cea mai tânără vârstă medie a proprietarilor oricărui producător din America de Nord. Iar compania a luat această onoare introducând mașini care sunt unice și economice. Tânărul mediu care caută o mașină nouă caută ceva care are sens în viața lor. Asta înseamnă un kilometraj bun de gaz, un aspect original și ceva distractiv de condus. Și aici intră Scion iQ.

Creșterea planetei micro-mașinilor

O dată, nu cu mult timp în urmă, peisajul american a fost dominat de SUV-urile sălbatice care au călcat în câmpiile betonului. S-au rostogolit maiestuos pe autostrăzi, aruncând o umbra mare asupra mașinii economice și s-ar fi putut găsi petreceri lungi de timp petrecute la benzinării locale. Și pășunatul și pășunatul.

Dar acele zile au dispărut. Hummerii monumentali, precum și fiarele la fel de obscene de gaze, toate se estompează în extincție pentru a fi înlocuite pe scara evolutivă a automobilelor de vehicule mai mici și mai eficiente, mai potrivite pentru viață în centrele urbane din ce în ce mai aglomerate. Deși ar fi fost convenabil să aruncați o familie de 19 într-un H2 care ar putea fi văzut din spațiu, lovirea pe care o dă portofel la pompa de gaz - precum și impracticarea parcării oriunde într-un oraș - au cauzat probleme tuturor .

Înclinați-vă spre recesiune sau, eventual, doar la progresul natural al civilizației noastre, dar mașinile mai mici, cu o eficiență mai bună, sunt tendința acestor zile. Europenii și producătorii japonezi au cunoscut acest lucru de ceva timp, dar ne plac lucrurile mari în America, deci tranziția a fost mai lentă. Cu toate acestea, aici suntem in 2011 si din topul celor mai bine vandute automobile din America din acest an, nici un SUV nu este pe lista (cu o exceptie argumentabila a Honda CRV, care este punct de vedere tehnic un vagon stationar compact). Camioanele au locul lor, dar majoritatea automobilelor vândute sunt mai mici și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Și din toate autoturismele noi introduse, puțini au atenția publicului la fel de mult ca și micro-masina (aka mini-subcompacts), cel mai bine exemplificată de inteligent Smart Smart. Nu au început să rivalizeze vânzările de hibride și nu provoacă aceeași fascinație ca mașinile cu motor electric sau cu hidrogen, dar sunt noi și interesante și atrage atenția aproape tuturor celor care o văd.

Faceți cunoștință cu iQ

Intrarea lui Scion în domeniul microcarurilor, iQ, nu este o mașină nouă, dar este nouă în America de Nord. Debutând acum doi ani în Europa și Japonia (și în părți ale Asiei), iQ a câștigat deja o mână de premii, inclusiv prestigioasa mașină japoneză a anului 2008. Proiectat în Franța, Toyota iQ este considerat cel mai mic din lume, scaun auto. Cunoscută sub numele de Toyota iQ în majoritatea părților lumii, va face debutul său în America de Nord ca Scion iQ, care începe pe coasta de vest pe 1 octombrie. Pe 1 ianuarie va fi lansat în statele sud-vest și sud, apoi coasta de est pe 1 februarie. Până la 1 martie, iQ va fi disponibil în toată America și Canada. Automobilul ar fi fost probabil disponibil în America de Nord mai devreme, dar dezastrele naturale japoneze și-au lăsat amprenta.

Numele "iQ" înseamnă o varietate de lucruri în funcție de cine întrebi. "Inovația", "individualitatea" și "inteligența" sunt toate citate de Scion, în timp ce Q înseamnă "calitate". Dar indiferent de ceea ce reprezintă scrisorile, ele sunt orientate spre o piață mai tânără. Nu este o coincidență faptul că eu sunt inferior, ceea ce aduce rapid în minte o mulțime de produse legate de i, în special (dar nu exclusiv) de la Apple. Scion comercializează această mașină pentru șoferii mai tineri cu o înclinare urbană care caută ceva nou, distractiv de a conduce și la prețuri rezonabile - iQ va debuta pentru $ 15, 265.

Sub capotă

Masina în sine este de doar 10 metri lungime. În comparație cu media din industrie de 14 picioare, iQ este considerabil mai mică, dar nu la fel de mică ca și cadrul Smart Fortwo de 8 picioare-10 inci. Dimensiunea adăugată dă mașinii o banchetă din spate, care poate fi îndoită pentru depozitare, dar mai mult decât atât, crește și stabilitatea iQ-ului. Când se află în mașină, se simte într-adevăr surprinzător de spațios. IQ-ul nu este mare, iar bancheta din spate este încă destul de înghesuită, dar nu mai mult decât majoritatea cupelor.

Dacă ați condus vreodată o mașină inteligentă, atunci știi că nu sunt făcute pentru călătoriile pe autostrăzi. Greutatea și dimensiunile mașinilor nu fac ca cele mai sigure să fie plimbări, deși pot fi exhilarate când un semi-zboară trece de dvs. și vântul aproape vă împinge mașina direct de pe șosea. Mărimea mai mare a iQ ajută la prevenirea unui pic, dar este încă proiectată ca un vehicul urban.

IQ-ul are o economie de combustibil de 37 mpg și un rezervor de 8, 5 litri, ceea ce îi oferă cel mai bun kilometraj pe benzină pentru orice mașină cu motor pe benzină în producție și oferă o eficiență mai bună decât 75% din toate automobilele hibride de pe șosea. Ampatamentul de 87, 7 inci, combinat cu dimensiunile, face ca acesta să fie și unul dintre cele mai manevrabile.

În timp ce argumentul vechi precizează că, cu cât este mai mică mașina, cu atât este mai probabil ca aceasta să ducă la răniri grave în cazul unui accident, iQ împachetează un uluitor și cel mai performant 11 airbag-uri.

Nu veți găsi prea multe referințe la viteza maximă sau de la 0 la 60 de ori, dar motorul cam cu puterea de 94 cp, de 1.3 litri, cu patru cilindri cu dublă acționare este suficient pentru a face o călătorie confortabilă la viteze moderate.

Interiorul este, de asemenea, surprinzător de spațios pe scaunele din față, iar în timp ce spatele este puțin mai înghesuit decât v-ați aștepta, patru adulți se pot potrivi. O parte din acest lucru se datorează unei mii de inovații pentru industria automobilelor, care, în esență, se aruncă în mișcare până la mutarea anumitor părți. De exemplu, sistemul de aer și de încălzire, care se găsește de obicei în fața scaunului pentru pasageri în majoritatea automobilelor, este situat în spatele consolei centrale. Acest lucru conferă centru o privire alungită, dar oferă și pasagerului mai multă cameră pentru picioare.

Luând-o pentru o rotire

Scion ne-a zburat în Los Angeles pentru a testa noul iQ în acțiune. Am văzut specificațiile și, înainte de a intra în mașini, am auzit pro (și contra), dar niciunul din aceste lucruri nu ar însemna un lucru dacă masina a mers prost.

Pe scurt, iQ este o masina buna - pentru anumite persoane. IQ este proiectat special pentru conducerea în mediul urban, și acesta este locul unde excelează. Pentru cei care luptă constant pentru parcarea în metropolitani aglomerați, iQ este un design strălucit. Este manevrabil și suficient de mic pentru a se potrivi în majoritatea locurilor, iar unele orașe chiar încep să pună în practică punctele de parcare micro-subcompact.

Raza de întoarcere este remarcabilă, și se simte ca și cum mașina se poate pivota pe o singură roată - nu destul, dar simt ca ea. Scion susține că iQ are cea mai mică rază de cotitură a oricărei mașini din lume. Compania testează încă înainte că, înainte de a fi lovit oficial, reclamația, dar indiferent de rezultatele oficiale, raza de cotitură este incredibilă.

Mașina nu este rapidă, dar este destul de rapidă pentru majoritatea mediilor urbane, iar oamenii din orașe precum New York, LA și San Francisco sau oriunde cu drumuri aglomerate și parcări rare pot să se îndrăgostească rapid de acest concept.

În ceea ce privește aspectul, este ceea ce este. Unii vor găsi distractiv și sportiv, alții îi vor dispărea imediat. Cu toate acestea, Scion este obișnuit cu asta, și același lucru este valabil și pentru Scion xB, pe care oamenii l-au iubit sau nu l-au respectat. IQ este un pic mai accesibil decât xB, deși, și nu este o mașină rău în căutarea. De asemenea, a atras o atenție destul de mare din privitorii curioși pe măsură ce mergeam pe autostrada Pacific Coast.

În cazul în care iQ se împiedică este la viteze. Ea reușește să mențină un ritm destul de bun, și deși un timp de la 0 la 60 de aproape 10 secunde nu este chiar distrugător de Pământ, este suficient. Simte doar că nu este menit să fie condus așa - și nu este. Motorul se deplasează până la 80, în timp ce sistemul de direcție electronic este puțin șchiopătat. Poate fi ușor nervos pentru a lua curbe la orice viteză reală, dar este încă o îmbunătățire masivă față de experiența pe autostradă a modelului Smart Fortwo "Oh, Dumnezeule, noi toți vom muri".

Odată ce părăsiți un spațiu urban în care viteza moderată și manevrabilitatea sunt regele, mașina se simte ca și cum ar fi puțin din elementul său. Este o mașină de autostradă care poate fi utilizată, dar nu una pe care ar trebui să o luați în considerare în cazul în care trecerile pe străzi sunt lucrurile voastre. Dar nu este ceea ce face aceasta masina - este vorba despre distractie si stil.

Proiectarea mașinii viitorului

Scion iQ este o mașină orientată spre șoferii mai tineri care doresc o mașină decentă și accesibilă. Odată ce aceste criterii sunt îndeplinite, următoarea cerință este stilul, și acolo iQ speră să-și facă amprenta. Scion a făcut o treabă remarcabilă de a construi comunități din clienții săi. Fanii brandului reacționează la stilul unic și îmbrățișează diferențele dintre plimbările lor și mașina medie pe șosea. Indiferent dacă îi iubești sau îi urăști, când vezi un Scion care coboară pe șosea, este recunoscut ca un Scion.

Cu iQ, Scion se ocupă din nou de stilul de a împinge mașina. Atunci când o cumpărare potențială merge la lot, ei vor fi întâmpinați cu un preț unic de $ 15, 265. Dealerii pot încerca să se joace cu acest lucru, dar Scion este împingând pentru o singură opțiune, fără prețuri de haggle de stabilire a prețurilor. Iar odată ce cumpărătorii sunt plasați pe Scion, ei aleg pur și simplu culoarea. Există un singur model de iQ, dar există actualizări personalizabile disponibile, iar Scion are la bază cumpărătorii care să se îngrădească în acestea pentru a-și personaliza autoturismele: lucruri precum roțile noi și luminile de rulare vor fi un add-on obișnuit.

Scion intenționează să limiteze numărul de modele la fiecare dealer, deci este posibil să stați la dealer și să alegeți opțiunile dorite, apoi așteptați ca mașina să fie livrată. Întârzierile pot deranja mulțimea instantanee de mulțumire, dar ar putea, de asemenea, să dăruiască sentimentului individualității și personalizării. Această mașină este făcută special pentru dvs., ceea ce îi va conferi un sentiment intangibil de legătură personală.

Designul este cu siguranta ciudat, dar este si original si intrigant. Nu puteți să nu fiți puțin curios atunci când vedeți o mașină iQ și, pentru cineva care caută o mașină nouă care dorește o notă de originalitate, iQ ar putea fi un succes masiv.

Concluzie

Vremurile s-au schimbat. Câștigătorii de o dată buni, care au rătăcit țara, au fost aproape vânători de dispariție de prădătorul fricos cunoscut sub numele de prețuri ridicate la gaz, precum și de blestemul mentalității ecologice responsabile. Masinile musculare sunt inca in jur, dar, odata ce au fost masina de alegere, acum sunt mai mult o raritate. În locul lor, noua generație de șoferi au început să se gândească mai sensibil la ceea ce conduc. Cuvintele precum "eficiența combustibilului" și "eco-friendly" au devenit cuvinte importante de buzunar atunci când cumpără un automobil, iar Scion a fost rapid să-și dea seama de asta.

Pentru 15.000 de dolari, există o mulțime de mașini care vor funcționa la fel de bine pe autostrăzi ca și orașe, ceea ce ar putea fi o problemă pentru iQ. Autovehicule precum Ford Fiesta, Suzuki SX4, precum și hibridul Yaris ocupă același nivel de prețuri ca iQ. Este fără îndoială distractiv în orașe, cu o manevrabilitate bună și cu o putere suficientă pentru a ajunge acolo unde trebuie să mergi, dar imediat vei fi oarecum limitat în gama sa. Asta nu înseamnă că iQ nu va reuși pe autostradă - va fi, dar pentru preț este un compromis.

Acolo unde iQ-ul straluceste este design-ul. Sigur, aceasta atinge o industrie de cel mai bun 37 mpg și este incredibil de ecologică în construcții doar datorită dimensiunilor sale și amprentei de carbon relativ reduse, dar va fi stilul care câștigă șoferii. Sau nu.

Scion iQ este o masina remarcabila care va gasi rapid un cult mic dar fidel. Atunci când mașina este lansată la nivel național până în 2012, ea ar putea deveni noua mașină caldă a anului. Nu este pentru toată lumea, dar este suficient ca aceia pe care îi apelează să o abordeze probabil, să o conducă și să o promoveze cu o pasiune.