Cele mai bune mașini pentru călătoria dvs. de vară - Autoturisme - 2019

Anonim

Vara este la aproximativ o lună distanță, iar în unele părți ale țării, iarnă tocmai sa încheiat - în cele din urmă. Pentru a face o vacanță de familie în munți sau a striga în unele autostrăzi de la distanță din Nevada, aceste vehicule noi oferă câteva caracteristici interesante (cum ar fi un sunet surround real pentru filme în mașină), economie de combustibil bună și ceva extra pentru a face excursia mai placut. Le-am pus la încercare în condiții reale pentru a afla cum s-au descurcat pentru mile efective pe galon și dacă au supraviețuit creanțelor producătorului de automobile în ceea ce privește spațiul și caracteristicile tehnice.

Câștigător general: 2011 Chevy Tahoe Hybrid, $ 51, 145

Nu numai că am testat Tahoe Hybrid pe cea mai lungă călătorie, mergând până la Dealurile Negre din Dakota de Sud și din Minneapolis, dar am fost foarte impresionați de economia de combustibil a autovehiculului (pentru mărimea sa) și de caracteristicile tehnice. Modelul 2011 pe care l-am testat este un hibrid complet în care are un motor cu gaz V8 de 332 cai putere și două motoare electrice.

Pe autostradă, am blocat controlul de croazieră la 80MPH încă și am reușit să obținem aproximativ 20MPG. Mai important, odată ce am ajuns la Custer State Park și am luat bucla de sălbăticie de 18 kilometri, Tahoe Hybrid a rulat în mare parte pe motoarele electrice la aproximativ 20-25MPG și abia a folosit combustibil. De fapt, indicatorul de distanță a început la 410 mile și, când am terminat cu buclele, a fost de fapt mai mare, la 413. (De asemenea, am folosit rar frânele și am profitat de dealuri frecventând frecvent.)

Pentru facilitățile tehnice, modelul Tahoe Hybrid dispune de un ecran mare, de 7 inch, pentru a viziona filme. (Soferul si pasagerul din fata pot viziona numai pe ecranul senzorial frontal atunci cand masina este oprita.) Sunetul surround-ului este uimitor de bun - in Spiderman 3, sunetul in jurul cabinei de la sistemul Bose cu 9 difuzoare. Scaunul în hibrid devine puțin înghesuit când îl umpleți la capacitatea sa de opt persoane. Problema principală este că zona de încărcare din spate este suficient de mare pentru câteva saci de duffel întoarse pe laturile lor, așa că am instalat șapte persoane și am folosit spațiul suplimentar de ședere pentru un răcitor.

Cea mai bună plimbare de lux: 2011 Infiniti QX56, 58, 700, 700

Iată vehiculul pe care îl doriți pentru cea mai bună siguranță, cel mai mult spațiu interior și pentru caracteristicile high-tech. Acordat, prețul este de aproximativ trei ori mai mare decât prețul Kia Optima. Cu toate acestea, acesta a fost cel mai greu vehicul pentru a reveni după testul nostru de conducere de la Chicago la Detroit și înapoi. Unul dintre motive este că puteți vedea atât de mult din interiorul vehiculului. Modelul QX56 are înălțimea de 6, 3 metri, înălțându-se deasupra altor SUV-uri. Înăuntru, există 40 de centimetri de spațiu liber pe scaunul din față și 41 de centimetri de picioare pe locurile din spate. În spate, există suficient spațiu pentru mai multe pungi de duffel - mai mult decât hibridul Tahoe. Efectul este că simți că te afli într-un vas de pește (într-un mod bun) și poți vedea totul în jurul tău.

Modelul QX56 este echipat cu toate cele mai recente caracteristici de siguranță Infiniti. Detecția la fața locului vă informează când vă trece o mașină pe autostradă sau în jurul orașului; adaptivul de croazieră încetinește grațios mașina atunci când vehiculul din fața ta încetinește; și prevenirea plecării la banda care vă împinge înapoi în banda dvs. prin aplicarea unei presiuni ușoare asupra frânelor laterale. Aceste caracteristici sunt utile pentru o călătorie lungă, deoarece vă ajută să vă urmăriți împrejurimile și să preveniți un accident.

QX56 are un touchscreen de 8 inch cu caracteristici subtile de lungă durată. De exemplu, am setat modelul QX56 pentru a evita drumurile cu taxă și pentru a găsi cel mai scurt traseu, și a încheiat o anumită perioadă de timp și a salva taxele de taxare din Chicago. Puteți chiar controla nivelul audio al alertelor și al vocii de navigare în mod independent. Motorul V8 de 32 CP și 400 CP a furnizat o putere suplimentară pentru trecerea altor automobile, nu ceva prea obișnuit în ultimul SUV de dimensiuni reduse. Asta însemna că ne-am putea întoarce în și din trafic fără să ne simțim prea mult ca și cum am fi într-un rezervor de mare viteză.

Cea mai bună economie de combustibil: 2011 Kia Optima EX, $ 22, 495

Este rar când un vehicul încet trece de la o primă impresie proastă la ceva care depășește competiția. Unul dintre motivele pentru care Optima părea că o letdown (alta decât să fi testat anterior un Volvo S60) a fost că fotografiile de la Kia.com ne-au făcut să credem că stilul era mic și prea mult ca o săgeată îndoită, așa că am fost deja neîncrezători. Si, la fel ca Hyundai Sonata Turbo pe care l-am testat recent, Optima se simte putin cam la sol. În mod personal, stilul Optima este de fapt mai mult ca un BMW Seria 5 și, la o lungime de peste 190 de centimetri, este de fapt mai mare decât ne-am imaginat. Pentru excursii rutiere, ratingul 34MPG pentru economia de combustibil este cel mai important spec. Chiar și cu o conducere neregulată pe o călătorie în jurul Minnesotei de Nord am păstrat aproximativ 30MPG. Vehiculul sa simțit greu în timpul călătoriei noastre și, de fapt, cântărește circa 3200 de lire sterline, dar folosește o tehnologie de suspensie adaptivă care, deși nu este la fel de fluidă ca Audi A8, face ca înclinarea să fie puțin mai ușoară. De asemenea, ca și Sorento, Optima are un cârlig dedicat cu 30 de pini pentru un Apple iPod Touch sau iPhone și a funcționat fiabil. Conectorul este poziționat chiar sub stereo, într-un spațiu compact, care împiedică aparatul să cadă în timp ce conduceți sau călătoriți, deoarece oricum îl controlați prin stereo.

Cele mai distractive pentru a conduce: 2011 Dodge Charger Hemi, $ 30, 170

S-ar putea să vă întrebați dacă o mașină musculară puternică este cu adevărat alegerea potrivită pentru un drum de vară. La urma urmei, stilul clasic sugerează un monstru de gaze. Pentru modelul din 2011, Dodge a reușit să dea modelului Hemi de 370 de cai putere un cuplu suplimentar, dar a reușit să mențină economia de combustibil în conformitate cu versiunile V6 - sau chiar în jur de 25MPG pentru conducerea pe autostradă. În testul nostru, am condus în jurul Detroit și m-am îndreptat spre nord-vest spre Milford, Michigan, unde drumurile de țară și orizonturile cu vârfuri de copaci sunt perfecte pentru unele curse de dragoste. Încărcătorul nu este tocmai o mașină sport și este menită să reamintească șoferilor o mașină musculară din anii 70, dar nota de cuplu de 395 lb-ft este de fapt mai mare decât modelul 2012 Ford Mustang Boss, care are aproximativ 440-horespower și 380 lb-ft de cuplu. Deci, ce înseamnă cu adevărat pentru vacanța dvs.? Încărcătorul se aruncă de pe linia de pornire cu o forță de rupere, ca și cum ați apăsat butonul nitro, de aceea de fiecare dată când accelerați de la o iluminare la o viteză la o autostradă va fi surprinzător de rapidă. Cu toate acestea, în jurul colțurilor, încărcătorul este un pic cam greu și lent. Caracteristicile tehnice din încărcătorul 2011 au fost de asemenea impresionante. Există un imens touchscreen de 8, 4 inci, care acceptă Uconnect pentru telefonul dvs. Bluetooth, iar încărcătorul are un port USB pentru playerul dvs. MP3. În toate, conducerea noastră în jurul valorii de Milford a dat ca o solidă de rating 20MPG, în mare parte din cauza testelor frecvente accelerare rapidă.