Cele mai bune masini compacte pentru 2011: o comparatie side-by-side - Autoturisme - 2019

Anonim

Nu toată lumea își poate permite un Lexus. De fapt, pentru majoritatea cumpărătorilor de mașini, plățile efectuate pe o mașină la nivel de intrare, cum ar fi Ford Fiesta sau viitorul Chevy Sonic, sunt mult mai plăcute. Cu toate acestea, aceste mașini mici nu oferă suficient spațiu de încărcare. Următorul pas în sus - vehicule precum noul Ford Focus și Chevy Cruze - sunt mai realiste pentru oricine are copii, trebuie să meargă pe distanțe lungi într-o navetă zilnică sau doar să dorească câteva facilități suplimentare dincolo de controalele climatice și o bursă de valori . Interesant este faptul că aceste mașini accesibile merg dincolo de elementele de bază - unele includ chiar caracteristici de auto-parcare, navigație cu pas cu pas și alte câteva surprize ascunse. Dar care dintre ele este cu adevărat câștigătorul final al grupului?

Am stivuit liderii de categorii, printre care Ford Focus, Chevrolet Cruze, Hyundai Elantra și Honda Civic, pentru a vedea ceea ce fiecare aduce la masă pe această piață competitivă și valoroasă.

2012 Ford Focus, $ 18, 200

Am scris despre Ford Focus în 2012 într-un vârf sneak timp de mai multe luni în urmă. Cele mai multe dintre concluziile noastre nu s-au schimbat prea mult, dar vom spune că Focus este de departe cel mai avansat din punct de vedere tehnic al rotunjirii. Există nivele de echipare care includ o caracteristică de auto-parcare (apăsați un buton și mașina paralel parchează pentru dvs.), o interfață touchscreen pentru controlul climei și a radioului și chiar și un sistem wireless din mașină care poate partaja semnalul de la propriul modem USB 3G prin Wi-Fi. De fapt, Focus are două porturi USB, astfel încât să puteți folosi unul pentru stick-ul USB și unul pentru playerul MP3.

Focus este singurul vehicul din rotundul nostru, care are o detectare a spoturilor orb ca ofertă standard. Aceasta înseamnă că veți vedea un avertisment în oglinda laterală dacă există o mașină în banda următoare. De asemenea, Focus este unic în oferirea de senzori (înainte și înapoi), care vă avertizează despre eventualele potențiale bender-uri. Există, de asemenea, un sistem unic de introducere a cheilor pe care îl puteți utiliza pentru a programa vehiculul pentru anumite drivere. De exemplu, puteți seta o sonerie pentru a suna pentru un conducător auto teen când merg peste 60MPH, sau pentru a limita viteza maximă. Puteți chiar să setați radioul astfel încât muzica să poată fi redată numai la un anumit nivel de volum.

În ceea ce privește impresiile de conducere, Focus folosește un nou sistem de vectorizare a cuplului, care face ca închiderea să fie puțin mai ușoară. (Rigiditatea în viraje este un semn distinctiv al mașinilor accesibile și unul dintre principalele motive pentru care oamenii se deplasează adesea la un sedan de dimensiuni mari, cum ar fi Chevy Impala.) De asemenea, merită remarcat faptul că, Motorul de 160 CP a fost simțit subminat pe autostrăzile din California și în trafic intens, este destul de sportiv mai puțin decât Cruze de 138 de cai putere.

Între timp, doar Focus oferă un sistem de umplere a carburantului ca o caracteristică standard pe toate nivelele, ceea ce este un pic surprinzător pentru un sedan accesibil, dar mai obișnuit pe vehiculele de vârf, inclusiv crossover-urile și SUV-urile de dimensiuni mari. Acestea fiind spuse, Focus pierd câteva puncte în ceea ce privește economia de combustibil (doar 36mpg pentru transmisia manuală, comparativ cu cele de peste 40mp pentru Cruze și Civic). Un alt ding: Focus nu se simte aproape la fel de spatios ca si Cruze, care are mai mult spatiu pentru pasageri si marfa.

Caracteristicile suplimentare ale tehnologiei vin la un preț, totuși. Așa cum am menționat în revizuirea noastră, Focus S costă doar 18, 790 dolari pentru versiunea cu transmisie manuală și nici una dintre caracteristicile suplimentare de tehnologie, cum ar fi auto-parc. Versiunea high-end Titanium costă 26.000 de dolari pentru toate extra-urile - mult pentru o mașină mică.

Verdict: Ford Focus în mașina mică pe care o doriți dacă sunteți mai mult interesat de progresele tehnologice. Veți iubi recunoașterea vocii Ford Sync (de fapt funcționează) și ecranul tactil viu.

2011 Chevrolet Cruze, 16, 525 dolari

Chevy a făcut unele schimbări dramatice în gama sa pentru anul 2009, iar unul dintre ele a fost de a șterge marca Cobalt și a introduce Cruze. Modelul 2011 vine în mai multe nivele, începând cu versiunea Eco care costă 16, 525 dolari, până la versiunea LTZ care începe de la 22, 225 dolari.

Cruze nu este nici măcar în același parc de golf, în ceea ce privește caracteristicile tehnice în comparație cu Focus. Nu există versiune care să ofere un ecran tactil cu navigație și control climatic. Și nu există senzori pentru a vă alerta când vă apropiați de un Mercedes într-o parcare. Numai Ford Focus oferă Wi-Fi în mașină pentru a partaja un semnal 3G și o caracteristică de auto-parcare în nivelele superioare de finisaj.

Ceea ce faci cu Cruze este o economie de combustibil mai bună. În versiunea ecologică am testat tot drumul de la Chicago la Fargo, ratingul mpg a rămas chiar în jurul valorii de 42mpg, ceea ce este cel mai bun în clasă dacă nu numărați versiunile "verzi" ale Civicului (și noi, ). Chevy a depășit, de asemenea, concurența în ceea ce privește caracteristicile de siguranță standard. Cruze este cel mai sigur din grupul cu zece airbag-uri și o evaluare a testelor de impact de cinci stele. Potrivit NHTSA, Cruze este o alegere de top.

La unele nivele, Cruze oferă un sistem de sunet Pioneer cu nouă difuzoare, care este cel mai bun în clasă. În testele noastre, plimbarea a fost confortabilă și liniștită, dar nu la fel de sportivă ca Hyundai Elantra. Motorul de 138 de cai sa simțit uneori subevaluat, motiv pentru care vă recomandăm versiunea Eco deoarece aveți mai mult control asupra treptelor de viteză și puteți accelera rapid într-un vârf. Cu toate acestea, dacă doriți un pic de factor "wow" în accelerare și trecere, du-te cu ceva de genul noului 2012 Volkswagen CC R-Line.

Acestea fiind spuse, Cruze oferă serviciul OnStar pentru navigație (când primiți instrucțiuni, ele apar pe un afișaj de text), asistență pentru accidente după un accident și serviciu de concierge la o taxă rezonabilă.

Verdictul: Chevrolet Cruze este captivant pentru economie de combustibil și spațiu, dar pierde în ceea ce privește caracteristicile tehnice și o mașină sportivă - Elantra este o alegere mai bună pentru zipping în jurul orașului.

2011 Hyundai Elantra, 14, 945 dolari

Pentru un preț destul de scăzut de falie, Hyundai Elantra oferă o experiență impresionantă de conducere în ansamblu. Este mai sportiv decât Focus sau Cruze în ceea ce privește virajul și accelerarea rapidă cu un motor puternic de 148 de cai putere, cel puțin pentru o mașină entry-level. Cu toate acestea, Elantra este, de asemenea, cel mai puțin tehnologie încărcată de ciorchine și are puține facilități suplimentare - este proiectat să fie complet economic.

Interesant este faptul că, în timp ce Elantra se află pe locul al treilea pentru economia de combustibil cu 40mpg în spatele Civic și Cruze, atinge acest rating utilizând o transmisie automată și un motor standard cu gaz. Și, atât pentru modelele GLS cât și pentru modelele limitate, designul flasky este, probabil, cel mai distinct dintre ciorchine. În timpul testului nostru de o săptămână, Elantra sa aflat cel mai mult în mulțime. Există o pantă blândă la vehicul din față în spate, aproape ca la seria BMW Seria 5 pe care am testat-o ​​cu mult timp în urmă. În multe privințe, Elantra are un aspect de sedan de lux (doar la o dimensiune mult mai mică) pe care Cruze și Focus nu le oferă.

Elantra vine standard cu câteva oferte tehnice, dar nici unul nu concurează cu Ford Focus. Aveți posibilitatea să sincronizați telefonul și să redați audio streaming Bluetooth. Nu există un sistem touchscreen, sistem de navigație, Wi-Fi pentru partajarea unui semnal 3G sau orice caracteristici de auto-parcare. În versiunea Limited, există un sistem audio cu șase difuzoare, dar nu poate concura cu sistemul stereo de nouă difuzoare al lui Cruze. În ceea ce privește siguranța, Elantra are șase airbag-uri comparativ cu cele 10 folosite pe Chevy Cruze.

Verdict: Elantra este o mașină distractivă de a conduce și costă aproximativ 1 500 de dolari mai puțin decât versiunea Eco a lui Cruze. Cu toate acestea, nu veți obține aproape toate caracteristicile tehnice.

2012 Honda Civic, $ 15, 805

Povestea reală din spatele modelului Honda Civic din 2012 este că există șase niveluri de finisaj, inclusiv un gaz hibrid electric și o versiune care funcționează pe gaze naturale. Există o versiune Si care vine într-o versiune cu două uși și verso. Mai presus de toate, există versiunea Civic HF (economie de combustibil înaltă), care ajunge într-un fel cu 41 de picioare pe autostradă, cu o transmisie automată, cea mai ridicată în masina accesibilă rotundă - fără a include Cruze Eco cu transmisie manuală. Civic Hybrid este de 44mpg, ceea ce este uluitor.

Honda a obținut aceste valori mai mari de economie de combustibil, făcând Civic mai înălțime și mai aerodinamică - mașina are doar 56, 6 inci înălțime sau cu aproximativ doi centimetri mai scurtă decât Cruze. Noul Civic are o pantă distinctă, mai ales în față, comparativ cu modelele anterioare. Am testat modelul din 2012 la un dealer și manevrabilitatea a fost puțin rigidă în comparație cu concurența. Interesant, în timp ce motorul de 140 de cai putere ar trebui să fie gata pentru zipping rapid în și din trafic, am simțit că Elantra mai mult a fost mai rapid dintr-o poziție în picioare și Focus manipulate mult mai bine în jurul colțuri.

Deci, în afară de multitudinea de nivele de finisaj și de economia de combustibil bună, Civic este un concurent major împotriva altor mașini accesibile? Ei bine, eo Honda. Această versiune specială a avut cea mai mare cotă de rating în ceea ce privește satisfacția consumatorilor și calitatea generală a calității pentru ultimele câteva decenii. De asemenea, este important să menționăm că versiunea Civică de bază, modelul DX, costă mai puțin de 600 de dolari decât Cruze Eco la intrare și cu 2 000 de dolari mai puțin decât Ford Focus de bază. Acestea fiind spuse, prețurile merg rapid spre cer: versiunea EX costă 22, 005 USD.

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, cele mai multe dintre ceea ce veți găsi pe Civic este de fapt legat de motor, nu de caracteristici excepționale Wi-Fi (nu are niciunul) sau de un touchscreen expansiv. Există mici facilități care ne-au amintit de lucrurile pe care le veți găsi pe un Lexus, ca un metru care arată când transmisia variabilă a adăugat mai multă lovitură la viteza superioară. Există, de asemenea, lumini care vin să vă arate că conduceți economic, similar cu indicatorii Eco pe multe mașini Nissan.

Verdictul: Civic nu poate învinge Focus pentru caracteristici tehnice, vine într-un fir de păr sub Cruze Eco în economia de combustibil și nu poate bate Elantra pentru accelerare și manipulare. Cu toate acestea, acest model este un câștigător clar în ceea ce privește opțiunile de finisare, inclusiv o versiune Hybrid și o versiune foarte naturală a gazului natural.