BMW prezintă conceptul de vehicul electric ActiveE - Autoturisme - 2019

Anonim

Piața vehiculelor electrice începe să decoleze cu o cantitate enormă de investiții / bani și mulți dintre principalii producători de automobile din întreaga lume care lucrează la vehicule hibride și electrice. Hibridele sunt mai frecvente astăzi decât vehiculele electrice, deoarece, de obicei, EV nu dispun de capacități suficiente de conducere pe distanțe lungi pentru mulți șoferi (ca să nu mai vorbim de prețul masiv asociat vehiculelor electrice complet).

BMW a dezvoltat vehicule electrice și hibride complet pentru o perioadă de timp. În august, BMW a prezentat conceptul hibrid Plug-in EfficientDynamics Diesel. Masina a fost extrem de sportivă și a oferit performanțe impresionante cu un traseu de 0-62 mph de 4.8 secunde. Motoarele electrice și motoarele diesel combinate au produs 356 CP și 590 lb-ft de cuplu.

De asemenea, BMW a prezentat vehiculul său complet electric, Mini E, iar câteva dintre mașini au venit în America pentru testarea în California. Mini E are un motor electric de 204 CP și promite o gamă electrică de 150 de mile.

BMW este acum stabilit pentru următoarea fază a programului său de vehicule electrice și a dezvăluit Concept ActiveE. Automobilul este un sedan modificat BMW Seria 1 care schimbă motorul pe benzină pentru o propulsie electrică electrică.

Vehiculul va fi premiat pentru prima dată la Salonul Auto de Nord-America Internațional 2010 din Detroit. Noile VE-uri vor fi parcurse mult, deoarece Mini E era cu șoferi reali și guvernele au primit mâinile pe vehicule pentru testare. Conceptele din spatele ActiveE vor fi folosite pentru a dezvolta o mașină de producție n-electrice, pe care BMW o va vinde sub un sub-brand în următorii cinci ani.

Puterea pentru vehicul vine de la baterii avansate de litiu-ion dezvoltate în comun de BMW și SB LiMotive. Bateriile vor oferi o gamă de aproximativ 100 de mile în utilizarea zilnică. Noile acumulatoare răcite cu lichid se încarcă rapid, de asemenea. La o conexiune de 50 amp, 230/240 volți, mașina se va încărca complet în trei ore. Pe circuitele folosite în America, mașina se va reîncărca în aproximativ 4, 5 ore.

Vehiculul va putea atinge 60 km / h în aproximativ 8, 5 secunde. Puterea maximă este de 170 CP cu cuplu de 184 lb-ft. BMW utilizează, de asemenea, un sistem pentru a transforma energia cinetică a vehiculului în putere, iar sistemul poate spori intervalul de vehicule cu 20%. De asemenea, mașina va interfața cu o aplicație pentru telefoane inteligente care să permită șoferului să verifice nivelul bateriei și să pornească sistemul de control al climatizării pentru răcirea sau încălzirea autovehiculului în timp ce este în curent alternativ.

Vehiculul complet, cu acumulatori, cântărește 3, 900 lb comparativ cu 3, 252 kg și 3, 373 kg pentru un BMW 128i și respectiv 130i. BMW arată, de asemenea, că acumulatorul nu interferează cu distribuția greutății vehiculului de 50/50 și că portbagajul este mai mare decât cel al convertibilului standard din seria 1 la 7 cu. ft.