BMW testează farurile ultra-strălucitoare cu laser - Autoturisme - 2019

Anonim

BMW a anuntat ca testeaza in mod activ farurile cu laser pentru a inlocui becurile LED pe care le foloseste in prezent. Producătorul german de mașini de lux spune că, în mod evident, laserele reprezintă "următorul pas logic" în evoluția farurilor și, potrivit relatărilor, au capacitatea de a străluce până la 1000 de ori mai strălucitoare decât LED-urile.

Potrivit comunicatului de presă, BMW consideră că tehnologia laser ar putea introduce "funcții de iluminare complet noi pentru o mai mare siguranță și confort și, în același timp, să contribuie în mod semnificativ prin eficiența sa mai mare spre o economie de energie și de combustibil".

Acum, dacă sunteți unul dintre mulți șoferi care folosesc în continuare faruri convenționale (pre-LED), probabil că vă gândiți: "Bine, acum voi fi și mai orb atunci când una dintre aceste mașini noi cu laser în jurul unei curbe. "Nu așa, spune BMW.

"Intensitatea luminii laser nu prezintă riscuri posibile pentru oameni, animale sau animale sălbatice atunci când sunt utilizate în iluminatul auto", se arată în comunicat. "Printre altele, acest lucru se datorează faptului că lumina nu este emisă direct, dar mai întâi este transformată într-o formă potrivită pentru utilizarea în traficul rutier. Lumina rezultată este foarte strălucitoare și albă. Este, de asemenea, foarte plăcut pentru ochi și are un consum foarte redus de energie. "

Sperăm că partea "foarte plăcută pentru ochi" este mai evidentă decât partea "foarte strălucitoare și albă", deoarece, dacă ne întrebați, LED-urile sunt deja prea luminoase, iar aceste noi lămpi laser au potențialul de a fi exponențial mai strălucitoare. Cu alte cuvinte, "nu prezintă riscuri pentru om", sună greu de crezut.

Din fericire, BMW spune că farurile de generație următoare sunt încă "câțiva ani" de la intrarea în producție. Primul vehicul care va face ca fasciculele laser sport să fie vorba de versiunea pentru consumator a conceptului lor i8, pe care îl puteți vedea aici.