Controlarea cu blocaj de la Bosch ar putea face mai ușoară securitatea ... și mult mai puțin plictisitoare - Mașini - 2019

Anonim

Actorul și scriitorul Robert Llwellyn poate fi cel mai recunoscut (bine cunoscut, oricum) ca mecanoid din seria BBC Sci-Fi sitcom Red Dwarf, dar mai recent a prezentat mai multe emisiuni YouTube, cum ar fi Fully Charged . În cel mai recent episod al show-ului dedicat vehiculelor electrice, Llwellyn face o plimbare cu un reprezentant al Bosch pentru a demonstra cum funcționează sistemul său de asistență la blocarea traficului.

Demonstrația a avut loc în ianuarie anul trecut, la Las Vegas, pentru ediția anuală a Consumer Electronics Show. În situații de trafic de la 0 la 35 de mile pe oră, sistemul Bosch angajează automat unele sisteme de autovehicule, eliberând conducătorul auto de o parte din presiunea de blocare.

Folosind o cameră orientată spre față și senzorii radar pe autovehicule, asistența pentru trafic poate controla funcțiile de frânare și de accelerare, precum și de direcție. Funcționează în mod similar cu sistemul de control croazier adaptiv în practică, dar acest lucru necesită în continuare conducătorul auto să-și îndrepte atenția. Combinați-l cu tehnologia de menținere a benzii de rulare și mașina poate trasa în siguranță o traiectorie, chiar ajungând la o oprire de urgență atunci când este necesar. Demo-ul a arătat că sistemul funcționează cu o cameră mono, însă o cameră video stereo ar putea percepe distanța și viteza.

Bosch subliniază faptul că această rețea semi-autonomă de sisteme reprezintă un pas către autocontrolul pe care l-au dorit să dețină o mașină. Recent, au lansat o viziune asupra acelui viitor în care autovehiculul se poate descurca complet independent de șofer.

Asta ar putea fi la câțiva ani, dar ceva de genul asistență pentru trafic ar putea fi ceva ce am putea vedea în multe mașini destul de curând. Tehnologia există, este doar o chestiune de a face totul să lucreze împreună într-un mod sigur. Odată ce acest lucru a fost atins, distrugerea traficului de oprire-mișcare ar putea deveni un pic mai suportabil.

Dacă, pentru acele cazuri, am putea avea încredere în mașină, am fi liberi să ne distragem atenția de la unele browsing-uri cu smartphone-uri sau chiar de la o mușcătură rapidă în mașină. Traficul va suge încă, dar cel puțin va fi semnificativ mai puțin enervant.